Gaver med mening

gi venner og familie en julegave de ikke trenger

Julen nærmer seg, og kanskje har du begynt å tenke på hva du skal gi i julegave til dine nærmeste. Hva skal pappa få i julegave, egentlig? Er det noe kjæresten trenger? Vi lever i en tid der mange av oss har mer enn nok ting. Hva med å gi dine kjære en julegave de ikke trenger selv – men som kan utgjøre en enorm forskjell for noen andre?

UNICEF jobber hver dag for å nå hvert barn i tide. Vi er til stede over hele verden der nøden er størst og behovene mange. Nå kan årets julegave til dine nærmeste være med på å hjelpe enda flere!

I nettbutikken vår finner du alternative gaver som både gleder mottakeren og samtidig støtter de barna som trenger det aller mest.

Hva er en "gave med mening"?

«Gaver med mening» og «alternative gaver» er begreper som ofte brukes om veldedige gaver.

Unikt for UNICEF er at du kan kjøpe reelle produkter i Verdensgavebutikken – alt fra varme klær og nødmat, til skolemateriell og livsviktige medisiner. Uansett hva du velger i nettbutikken, går gavene til de barna som trenger det mest til enhver tid. Derfor kaller vi dem Verdensgaver.

Flott gavebevis

Når du kjøper en Verdensgave gjennom UNICEF, får du et gavebevis du kan gi til venner og familie. Du kan velge mellom digitale gavebevis og trykte kort med konvolutt, og teksten på kortet kan du tilpasse selv.

Barn i krig-gaven er en pakke med flere produkter en familie på flukt kan ha glede og nytte av.
Nødpakke til en familie i krig er en pakke med produkter en familie på flukt kan ha glede og nytte av.

Hvorfor gi bort en verdensgave fra UNICEF?

I nettbutikken selger vi ikke symbolske gaver, men reelle produkter vi sender til barn i nød over hele verden.

Gaven du kjøper går til barn som trenger det, mens du får et gavebevis du kan gi til en du er glad i. Hvis du ønsker det, kan du også få skattefradrag for gaven du kjøper.

Sammen kan vi nå hvert barn i tide med de gavene de trenger for å overleve!

ønsk deg noe du ikke trenger!

Er du usikker på hva du skal svare når noen spør om hva du ønsker deg til jul eller bursdag?

Velg ut noen gaver fra Verdensgavebutikken og sett dem på ønskelista, da vel!

Brenner du for at alle barn skal få vaksine, kan du ønske deg poliovaksine og covid-19 vaksinepakke. Er du mer opptatt av at barna ikke skal fryse, kan du sette varme klær og pledd på lista.

Uansett hva du går for, vil det være til stor hjelp for barna som får din gave.