Bli fadder - gjør en forskjell

BLI FADDER

Din støtte bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Du er med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære.

Tusen takk for at du velger å stå sammen med oss!

Ønsker du å gi via Vipps eller Avtalegiro, kan du gjøre det i dette skjemaet.

våre faddere bidrar i ukraina

UNICEF har vært på plass i Ukraina i 25 år, helt siden 1997. Det er med bidrag fra våre faddere at det har vært mulig å bygge opp en stor hjelpeorganisasjon i Ukraina gjennom disse 25 årene. Resultatet av dette er at vi er aktivt tilstede under krisen - akkurat nå. Vi kjenner landet godt og vi har alle forutsetningene for å hjelpe barna som nå er rammet.

Det er med støtte fra våre faddere at vi kan planlegge for fremtidig hjelp for barna i Ukraina. Vi er der før, under og etter en krise. Med deg på laget kan vi nå enda flere barn i tide.

UNICEF var på plass i Donetsk desember 2015, da det allerede var konflikt og vanskelige forhold for barn. Her deles ut nødhjelp i et tilfluktsrom i byen. Foto: UNICEF
Karina og datteren Luna (3 år) flyktet fra Ukraina i februar 2022, og kom til et av UNICEF sine "Blue Dot" sentre. Her får de psykososial hjelp, mat, medisiner og et pusterom for barna. Foto: UNICEF

HVORDAN ER DET Å VÆRE FADDER I UNICEF?

UNICEF-faddere er engasjerte mennesker fra hele verden som jobber målrettet mot dagen da alle barn har like rettigheter og muligheter. Som fast giver hos oss er du ikke fadder for et enkelt barn, men for alle barn i verden.

Derfor trenger vi deg. Du bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Uten forutsigbare inntekter er det ikke mulig å ivareta en bærekraftig utvikling. Det er dette arbeidet som hjelper flest barn.

Du er også med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære. Sammen former vi morgendagen og skaper en bedre verden for alle barn. I dag, og i tiden som kommer.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg bli UNICEF-fadder?

Som UNICEF-fadder er du fast giver. Du sørger for at barn over hele verden får langsiktig og forutsigbar støtte. Ditt bidrag er derfor utrolig viktig for å komme nærmere en verden der alle barns rettigheter er oppfylt. Les mer på Hvorfor UNICEF.


Hva koster fadderskapet?

Det er opp til deg å velge hvor mye du har lyst til å bidra med hver måned. Velg et av våre foreslåtte beløp, eller fyll inn et beløp som passer deg bedre i det blanke feltet. 


Hva skjer når jeg melder meg inn?

Etter at du har meldt deg inn mottar du en hyggelig velkomstpakke fra UNICEF med nyttig informasjon. Donasjonen trekkes automatisk med avtalegiro i nettbanken, slik at du ikke trenger å foreta deg noe. 


Er det bindingstid?

Det er ikke bindingstid på fadderskapet og du kan si opp når du ønsker. For spørsmål ta kontakt med Giverservice på mail [email protected] eller tlf: 24 14 51 00 


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 500 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere ditt fødselsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag på skattekortet.


Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 71 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn og vi investerer 26 kroner for å generere større inntekter til barna. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen. du kan lese mer om hvordan vi bruker pengene på denne siden.


Fant du ikke det du lette etter? Du finner flere spørsmål på vår FAQ-side.

VÅRT LØFTE TIL DEG:

Du kan være trygg på at dine bidrag blir benyttet effektivt og hjelpe de som til enhver tid trenger det mest.Du vil være med på å finne bedre og mer effektive løsninger for utfordringene barna står ovenfor.Du vil bli en del av en global bevegelse av engasjerte mennesker som står på barnas side – både ved å gi livsviktig nødhjelp til de som trenger det og ved å bygge en bedre fremtid for hvert barn.

BIDRAGET DITT ER VERDIFULLT

Velger du å gi 500 kroner i måneden er du med på å skape fantastiske resultater!

Unicef

Etter bare en måned har du bidratt til 800 livreddende malariatabletter - nok til 160 barn!

Unicef

Etter tre måneder har du bidratt til 468 energimatpakker til barn som sulter.

Unicef

Etter et halvt år har du bidratt til å installere en brønn med vannpumpe - dette endrer livene til innbyggerne i en hel landsby!

Unicef

Etter et år har bidraget ditt sørget for et stort telt - dette kan gi barn på flukt ly, og brukes som et klasserom for skolebarn.

Hvert barn er en mulighet og fremtidig problemløser.
Sammen kan vi redde liv og skape en bedre verden for alle barn.

Hvorfor bli UNICEF-fadder?

Tusen takk for muligheten til å hjelpe

 - En dag kom det to stykker fra UNICEF på døra mi. Den dagen var jeg egentlig opptatt, men jeg inviterte dem inn likevel. Vi snakket om Syria, og det er jo veldig nært hjertet mitt. Og uten å tenke så mye mer på det sa jeg “ja” med en gang. Så tusen takk til dere, for at man får muligheten til å hjelpe, sier Arundeep Plaha.

DEN GODE FØLELSEN AV Å BIDRA TIL NOE VIKTIG

– Det gjer ei god kjensle å bidra til noko som er så viktig - mykje viktigare enn det eg sannsynligvis elles hadde brukt pengane på, forteller Katrine Skrede.

ET "SKULLE BARE MANGLE" BIDRAG

 - Skal verden bli et bedre sted, må vi gjøre noe med barnas situasjon. Men vi må tenke lenger enn å hjelpe enkeltbarn. Vi må gjøre noe for å forandre systemene, , sier Anette Clausen.

GI MED VIPPS ELLER AVTALEGIRO

Din støtte bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Du er med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære.

I prisforslagene i skjemaet kan du se eksempler på hvilken forskjell DU vil gjøre som UNICEF-fadder.

Tusen takk for at du velger å stå sammen med oss!

SLIK FUNGERER DET:

1) Velg ønsket beløp i skjemaet.

2) Fyll inn personlige opplysninger.

3) Velg betalingsalternativ: VIPPS Faste Betalinger eller AvtaleGiro.

Organization type
Type
Amount
Amount
Amount
Donation
For 250 kr sørger du for over 20 000 liter rent vann til sårbare barn.
Donation
Din donasjon på 300 kr kan redde et barn fra å dø av akutt underernæring.
Donation
Din donasjon på 500 kr kan gi skolegang til 11 barn i katastroferammede områder.
Donation
Din månedlige gave på 250 kr kan sørge for over 20 000 liter vann til sårbare barn.
Donation
Din månedlige donasjon på 325 kr kan redde et barn fra å dø av akutt underernæring.
Donation
Din månedlige donasjon på 500 kr kan gi skolegang til 11 barn i katastroferammede områder.
Donation
For 5000 kr sørger dere for over 500 000 liter rent vann til sårbare barn.
Donation
Deres donasjon på 10 000 kr kan redde 33 barn fra å dø av akutt underernæring.
Donation
Din donasjon på 15 000 kr kan gi skolegang til 330 barn i katastroferammede områder.

LES MER OM