Ambassadører

AMBASSADØRER

UNICEFs ambassadører bidrar til å sette barn situasjon, barns rettigheter og UNICEFs arbeid på dagsordenen. Her ser du en oversikt over UNICEF Norge sine ambassadører.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR

Fotballtrener Ole Gunnar Solskjær har vært UNICEF-ambassadør siden 2001. Som UNICEF-ambassadør er han spesielt opptatt av barns rett til å gå på skole og få utdanning. Han har samlet inn penger til utdanningsprosjekter, blant annet gjennom sitt engasjement for «Schools for Africa».

SISSEL KYRKJEBØ

Sangeren Sissel Kyrkjebø ble utnevnt som UNICEF-ambassadør i 2005. Hun har hatt et spesielt fokus på barn rammet av HIV/AIDS, og har bidratt i flere av våre kampanjer på dette temaet.

KJETIL ANDRÉ AAMODT

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt har vært UNICEF-ambassadør siden 2007. Han ledet samme år TV-aksjonen «Sammen for barn».
Som UNICEF-ambassadør har han fokus på beskyttelse av barn, og brenner for å hjelpe barn i vanskeligstilte situasjoner.

PENELOPE LEA

Penelope Lea har vært klima- og miljøaktivist siden hun var åtte år gammel. Som 11-åring ble hun valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo. Siden da har hun ledet Barnas Klimapanel og holdt en rekke appeller, både under FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka og på TV.

Sammen med UNICEF skal vi løfte opp klimaendringer som den viktigste saken for barns fremtid, og gjøre norske barn trygge på at de har rett til å bli hørt.

QUICK STYLE

Dansegruppa Quick Style som vant Norske Talenter i 2009 har lenge vært brennende engasjert i å bekjempe rasisme og utenforskap. For Nasir, Bilal og Malik har det, med sitt arbeid, vært viktig å være med på å gi ungdommer selvrespekt, arbeidsmoral og selvdisiplin.

Sammen med UNICEF skal de blant annet utforske og utfordre hva det betyr «å være norsk», og bidra i vårt arbeid for barn og unge i Norge og verden.

LÆR MER OM UNICEF