Ambassadører

AMBASSADØRER

UNICEFs ambassadører bidrar til å sette barn situasjon, barns rettigheter og UNICEFs arbeid på dagsordenen. Her ser du en oversikt over UNICEF Norge sine ambassadører.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR

Fotballtrener Ole Gunnar Solskjær har vært UNICEF-ambassadør siden 2001. Som UNICEF-ambassadør er han spesielt opptatt av barns rett til å gå på skole og få utdanning. Han har samlet inn penger til utdanningsprosjekter, blant annet gjennom sitt engasjement for «Schools for Africa».

SISSEL KYRKJEBØ

Sangeren Sissel Kyrkjebø ble utnevnt som UNICEF-ambassadør i 2005. Hun har hatt et spesielt fokus på barn rammet av HIV/AIDS, og har bidratt i flere av våre kampanjer på dette temaet.

KJETIL ANDRÉ AAMODT

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt har vært UNICEF-ambassadør siden 2007. Han ledet samme år TV-aksjonen «Sammen for barn».
Som UNICEF-ambassadør har han fokus på beskyttelse av barn, og brenner for å hjelpe barn i vanskeligstilte situasjoner.

PENELOPE LEA

Penelope Lea har vært klima- og miljøaktivist siden hun var åtte år gammel. Som 11-åring ble hun valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo. Siden da har hun ledet Barnas Klimapanel og holdt en rekke appeller, både under FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka og på TV.

Sammen med UNICEF skal vi løfte opp klimaendringer som den viktigste saken for barns fremtid, og gjøre norske barn trygge på at de har rett til å bli hørt.

QUICK STYLE

Dansegruppa Quick Style som vant Norske Talenter i 2009 har lenge vært brennende engasjert i å bekjempe rasisme og utenforskap. For Nasir, Bilal og Suleman har det, med sitt arbeid, vært viktig å være med på å gi ungdommer selvrespekt, arbeidsmoral og selvdisiplin.

Sammen med UNICEF skal de blant annet utforske og utfordre hva det betyr «å være norsk», og bidra i vårt arbeid for barn og unge i Norge og verden.

LEo ajkic

Programleder og journalist Leo Ajkic er en viktig stemme for flyktninger og barn som vokser opp med en slik bakgrunn. Han har selv følt på kroppen hvordan det er å flykte fra landet sitt. Han har laget en egen TV-serie om temaet, kalt «Flukt». I 2017 var han programleder for TV-aksjonen, der inntektene gikk til UNICEF.

Sammen med UNICEF Norge vil han kjempe for at alle skal føle seg inkludert i fellesskapet, og at ingen barn som kommer hit som flyktning eller innvandrer skal føle på skam for den de er, eller det de flykter fra.

LÆR MER OM UNICEF