En gave til barna - donasjon

BEDRIFT? For faktura eller mer informasjon, kontakt [email protected]

donasjonen som redder liv

Ønsker du at alle barn skal ha en god barndom? Vil du at barn i sårbare situasjoner skal få hjelp, støtte og omsorg?

Det er mulig å utgjøre en forskjell i barns liv! Men for å kunne skape en bærekraftig og varig endring, må vi stå samlet. Vi tar med oss hvert eneste bidrag i kampen for å nå hvert barn i tide. Ditt bidrag kan endre, eller til og med redde et barns liv.

Takk for at du er med oss!

Akkurat nå: Gi livsviktig nødhjelp!

ditt bidrag er med på å skape morgendagen

Da orkanene Eta og Iota traff Nicaragua i 2020, mistet tusenvis av elever skolene sine, bøkene og skolemateriellet. Lykken var derfor stor da det ble utdelt nye skolesekker og skolemateriell, samt satt opp midlertidige skoletelt av UNICEF. Det å sikre pedagogisk kontinuitet etter en naturkatastrofe er avgjørende for at barna får utdanningen sin og kan bli selvstendige voksne i fremtiden.

Når vi sitter ved myndighetenes bord og kjemper for barns rettigheter, er det takket være ditt bidrag. Når vi gjenforener bortkomne familier og forhindrer barneekteskap, er det mulig på grunn av din støtte.

Sammen kan vi kjempe for at morgendagen skal se annerledes ut. Temperaturene vil fortsette å stige og polarisen smelte. Sykdommer som tidligere nesten var utryddet er på vei tilbake. Verden kommer til å rammes av nye kriser og konflikter. 

Derfor er ditt bidrag viktig. Din støtte bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Du er også med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære.

Sammen former vi morgendagen og skaper en bedre verden for alle barn. I dag, og i tiden som kommer. Tusen takk for at du velger å stå sammen med oss!

Hvorfor donere til veldedighet?

Din donasjon, stor eller liten, bidrar til å gjøre en ekte forskjell i barns liv. 

Din gave kan endre et barns liv for alltid. Tusenvis av barn dør hver dag av årsaker som kan forhindres. Når du har fullført din donasjon, vil den starte en reise dit behovet er størst. Alle bidrag går til vårt hovedkontor, som fordeler tematisk og geografisk til utviklingsprosjekter og nødhjelp over hele verden. 

Du kan være trygg på at din donasjon blir benyttet effektivt og går til de som til enhver tid trenger det mest. 

Takk for at du bidrar til arbeidet vårt ved å gi en gave!

Ofte stilte spørsmål

Hvor stor gave kan jeg gi?

Gi så mye eller lite som du ønsker. Det er opp til deg å velge beløp – det viktigste er at du engasjerer deg! For beløp over 50 000 kroner anbefaler vi programmet Store givere og filantropi.


Kan jeg gi en bedriftsgave?

Ja! Bedrifter og organisasjoner er avgjørende for å skape den fremtiden vi ønsker. For bedrifter anbefaler vi programmet Bedrifter og organisasjoner.


Hvor mye går til formålet?

Alle donasjoner går direkte eller indirekte til arbeidet for hvert barns rettigheter.
Les mer om hvordan vi bruker pengene.


Kan jeg gi med SMS eller Vipps-nummer?

Ja, du kan donere gjennom SMS. Bruk følgende kodeord til forskjellige formål:

1) HÅP til 2040
for å støtte nødhjelpen til barna i Ukraina (300 kr).
2) MAT til 2040 for å støtte arbeidet med hungersnøden i Øst-Afrika og Jemen (250 kr).
3) SYRIA til 2040 for å støtte arbeidet vårt for syriske barn (250 kr).

Bruk gjerne Vipps-nummer til å donere. Søk opp UNICEF på navn eller nummer 77740 og send et valgfritt beløp.

Vil du støtte barna i Ukraina? Bruk nummer 700441 og sendt et valgfritt beløp.


Kan jeg gi et fast bidrag?

Absolutt! Du kan bli UNICEF-fadder og gi et fast, valgfritt, beløp hver måned. Les mer på vår fadderside.


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 25 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre, er å registrere personnummer eller organisasjonsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.