Beskyttelse
RETTEN TIL BESKYTTELSE
I alle land, kulturer og miljøer blir barn utsatt for smertefulle og traumatiske opplevelser, både i hverdagen og i sammenheng med krig, konflikt og naturkatastrofer. Problemene er omfattende og komplekse. Det handler om barnearbeid, menneskehandel, kjønnslemlestelse, seksuelt misbruk, barneekteskap og andre forhold der barn utnyttes eller misbrukes.
Det er vanskelig å prøve å forstå hvordan mennesker kan sette barn på frontlinjen, bruke dem som våpen og rekruttere dem som barnesoldater. Barn er jo barn. Uansett. De skal beskyttes. Det som vi har sett utspille seg det siste tiåret, er rett og slett en moralsk krise. Det har blitt en ny normal vi absolutt aldri kan godta.
I dag bor hele et av fire barn i et land rammet av konflikt eller krise. Bare det siste tiåret har FN registrert over 170.000 tilfeller av alvorlig misbruk av barn i konflikt. Det betyr at hver eneste dag skjer det 45 slike tilfeller. Og det er kun det vi har klart å registrere.
Stå på barnas side i kampen mot urettferdighet og overgrep!
HVORDAN PÅVIRKER VOLD BARN?
Vold, utnytting og misbruk ødelegger barndommen og setter spor for livet. Vold påvirker alle sider av et barns liv, og omfanget er sjokkerende.
Hvert år opplever nærmere én milliard barn over hele verden fysisk vold – i sine hjem, på skolen, på jobb eller i samfunnet. Og nesten hver tiende jente under 20 år, 120 millioner jenter, har opplevd seksuell vold.

HVORDAN JOBBER UNICEF?
Vold mot barn kan forhindres og forebygges. UNICEF har klart å gi barndommen tilbake til noen av de mest utsatte og sårbare barna i verden. Vi jobber ikke bare med akutt hjelp og rehabilitering, men bruker vår tyngde til å påvirke lovgivning, politiarbeid og utdanningstilbud.
Vi hjelper barn ved å få på plass hjelpetilbud for dem og familiene, vi jobber for å endre holdning til vold mot barn i lokalsamfunn, og vi jobber med myndigheter for å sikre at barns rettigheter ivaretas og at nasjonale barnevernsinstitusjoner er effektive. Vi trenger din hjelp for å føre arbeidet videre.


