Barnas tale

Slik sender du inn din tale:

1. Velg et tema du brenner for. Voksne kan hjelpe til med å skrive, filme og sende inn videoen, men skal ikke påvirke dine meninger eller temaet du velger å snakke om i talen.

2. Du kan selv velge form og innhold på talen, men du må filme talen og sende oss videoen. Du står også fritt til å velge lengde selv, men vi anbefaler at talen ikke er lenger enn 3-5 minutter.

3. Send videoen, kontaktinfo og skriftlig godkjennelse for visning av videoen fra foresatte til e-post: [email protected].

Videofiler er ofte ganske store, så vi anbefaler å sende via fildelingstjenester, som for eksempel WeTransfer.

Frist: 14.oktober 2022

Hva er Barnas tale?

De siste årene har UNICEF Norge invitert alle barn i Norge til å filme og sende inn bidrag til Barnas Tale. Alle barn og unge kan når som helst sende inn taler om et valgfritt tema, enten alene eller sammen med andre barn, frem til det året de fyller 18 år.

UNICEF Norges «Barnas Tale-komité» enes om én tale som blir spilt inn igjen i Rikssalen på Eidsvoll, og vist på NRK1 i forkant av kongens og statsministerens nyttårstaler.

- Vi har sett et skifte de siste årene der flere barn tør å snakke høyt og be voksne lytte. Derfor er det så fint at vi får være med å løfte opp barn og deres stemmer som minst like viktige, når hele landet samler seg foran TV-skjermen, sier Generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

På UNICEFs skolesider for lærere, finner du mer informasjon om hvordan Barnas Tale kan brukes i undervisningen med forslag til undervisningsopplegg. Her finner du også taler som er sendt inn tidligere og en film med tips til deg som skal skrive tale:

SE VIDEOEN: HVORDAN LAGE EN TALE med ella indregard

Er det første gang du skriver en tale? Her kan du få tips og triks som hjelper deg med å komme i gang!

Møt nyttårstaleren fra 2021 - Timian!

Timian Heeren Tuastad fra Bergen holdt Barnas tale 2021. Han er opptatt av klimakrisen og at alle må bidra for at vi skal redde jorda vår. Du kan se hele programmet her:

komiteens begrunnelse for valg av årets tale 2021:

I år har vi hatt et spesielt fokus på sammenhengen mellom klimaendringer, barnerettigheter og bærekraft. Mange av de innsendte talene speilet barn og unges bekymringer for klimaendringene. Timian målbærer bekymringene på en god måte og er representativ for mange av sine jevnaldrende. Han understreker det store alvoret i situasjonen og har en tydelig appell. I talen løfter han drømmen om en bedre framtid og understreker betydningen av at alle – både voksne og barn – bidrar. Talen har flere treffende formuleringer og et perspektiv utover vår egen tid. Avslutningsvis målbærer Timian et skjørt håp som en motivasjon til oss alle om ikke å gi opp.