Barnas tale

embla holdt barnas nyttårstale 2022!

Embla Berge Oledottir (11) fra Møhlenpris skole i Bergen ble valgt til å holde Barnas tale 2022 på NRK.

- Talen min handler om hat, og hvordan hat kan erstattes med kjærlighet. Mitt nyttårsønske er at alle skal bli respektert for den de er, sier Embla.

" Emblas tale minner oss på viktigheten av å være rause med hverandre, og det å sette pris på at vi er forskjellige. Et viktig budskap å ta med seg inn i det nye året," sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Talen til Embla kan du se nederst på siden.

se hele programmet med nyttårstalen til embla her

Hva er Barnas tale?

De siste årene har UNICEF Norge invitert alle barn i Norge til å filme og sende inn bidrag til Barnas nyttårstale. Alle barn og unge kan når som helst sende inn taler om et valgfritt tema, enten alene eller sammen med andre barn, frem til det året de fyller 18 år.

UNICEF Norges «Barnas tale-komité» enes om én tale som blir spilt inn igjen i Rikssalen på Eidsvoll, og vist på NRK1 i forkant av Kongens og statsministerens nyttårstaler.

- Vi har sett et skifte de siste årene der flere barn tør å snakke høyt og be voksne lytte. Derfor er det så fint at vi får være med å løfte opp barn og deres stemmer som minst like viktige, når hele landet samler seg foran TV-skjermen, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

På UNICEFs skolesider for lærere, finner du mer informasjon om hvordan Barnas Tale kan brukes i undervisningen med forslag til undervisningsopplegg. Her finner du også taler som er sendt inn tidligere og en film med tips til deg som skal skrive tale:

SE VIDEOEN: HVORDAN LAGE EN TALE med ella indregard

Er det første gang du skriver en tale? Her kan du få tips og triks som hjelper deg med å komme i gang!