Barnas tale

embla holdt barnas nyttårstale 2022!

Embla med talen sin foran et juletre

Embla Berge Oledottir (11) fra Møhlenpris skole i Bergen ble valgt til å holde Barnas tale 2022 på NRK.

– Talen min handler om hat, og hvordan hat kan erstattes med kjærlighet. Mitt nyttårsønske er at alle skal bli respektert for den de er, sier Embla.

Embla har et viktig budskap til oss i starten av et nytt år. Hun minner oss om at vi er like mye verdt selv om vi er forskjellige, og at vi må være rause med hverandre.

Les mer om Barnas tale 2022

se hele programmet med nyttårstalen til embla

Hva er Barnas tale?

De siste årene har UNICEF Norge invitert alle barn i Norge til å filme og sende inn bidrag til Barnas nyttårstale. Alle barn og unge kan når som helst sende inn taler om et valgfritt tema, enten alene eller sammen med andre barn, frem til det året de fyller 18 år.

UNICEF Norges «Barnas tale-komité» enes om én tale som blir spilt inn igjen i Rikssalen på Eidsvoll, og vist på NRK1 i forkant av Kongens og statsministerens nyttårstaler.

Stadig flere barn og unge tør å bruke retten til å si ifra om sine meninger og be voksne lytte. Vi er glade for å være med å løfte dem og deres stemmer fram som like viktige ved inngangen til et nytt år.

UNICEFs skolesider for lærere finner du mer informasjon om hvordan du kan bruke Barnas Tale i undervisningen, med forslag til undervisningsopplegg. Der finner du også taler som er sendt inn tidligere, og en film med tips til de som skal skrive tale.

HVORDAN LAGE EN TALE med ella indregard

Er det første gang du skriver en tale? I videoen under får du tips og triks som kan hjelpe deg med å komme i gang.