Start en innsamling

KRONERULLING FOR Å HJELPE ANDRE

Nå har vi gjort det enkelt og morsomt for deg som vil samle inn penger til et veldedig formål!

Du velger selv om du vil gjøre det alene, eller sammen med for eksempel bedriften eller klassen din. Via denne løsningen kan du opprette din egen digitale innsamlingsbøsse og invitere familie, venner eller kollegaer til å bidra – du blir rett og slett din egen innsamlingssjef.

SLIK STARTER DU en innsamling:

1. Opprett en innsamling

Velg en anledning som passer, eller et formål du brenner for. Gi aksjonen din et navn og et personlig bilde.

2. FÅ MED venner og familie

Spre budskapet – tips venner og familie om innsamlingen din. Du kan for eksempel bruke e-post og sosiale medier.

3. følg med og svar

Følg med på hvordan innsamlingen din går. Les gjennom og svar på kommentarene som kommer.

Slik kan du Engasjere andre i saken du brenner for

Det finnes mange gode grunner og anledninger til å starte en innsamling. Det er gøy når flere går sammen og jobber mot et felles mål. La deg inspirere av eksemplene under!

bryllup

Gjør den store dagen ekstra spesiell! Velg bort tradisjonelle gaver og blomster, la heller pengene gå til en sak som står hjertet nært.

Bursdag

Vrir du deg på stolen når noen spør hva du ønsker deg i bursdagsgave? Mange av oss har det vi trenger - og mer til. Hvorfor ikke ønske seg bidrag til en sak du brenner for?

bedrift

En innsamling er en fin måte å skape engasjement i bedriften. Du kan gjøre noe morsomt sammen med kolleger, samtidig som dere gjør en forskjell i verden.

dåp / navnefest

Feire starten på et nytt liv ved å gi andre barn muligheten til å vokse opp.

Arrangement

Konsert, forestilling, utstilling – eller noe helt annet?  Arrangementer er en effektiv og hyggelig måte å samle inn penger på.

TILPASSET DEG!

Har du en god idé som kan engasjere mange mennesker til å bidra? Supert! Kun fantasien setter grenser her.

5 tips for å lykkes med din digitale innsamling

  1. Del innsamlingsaksjonen på sosiale medier. Gi innsamlingen din synlighet ved å dele den med venner, familie og bekjente i sosiale medier. Jo flere som ser den, jo større er sannsynligheten for at du når målet ditt.
  2. Gjør det morsomt å bidra! Skap engasjement ved å gjøre noe mer ut av innsamlingen. Kanskje du kan gjøre noe morsomt når du når milepæler i aksjonen? Noen eksempler er: løpe én mil, lodde ut en selvlaget gave, bake en kake, gjøre noe litt utenfor komfortsonen. Du bestemmer.
  3. Fortell hvorfor du har startet innsamlingen. Hvorfor har du valgt nettopp dette formålet? Fortell hvorfor dette er din hjertesak. Er du for eksempel spesielt engasjert i utdanning? Skriv noen få ord om hva det betyr for deg at andre støtter innsamlingen.
  4. Del oppdateringer med de som har engasjert seg i innsamlingen. Oppdater venner, familie og bekjente på hvordan det går. Slik kan de fortsatt være med på reisen, og se at deres gave blir satt pris på.
  5. Gi en personlig takk til de som bidrar. Skriv en personlig hilsen til alle som har valgt å støtte innsamlingen din.

Hvem kan starte en innsamling?

Det enkle svaret; alle! Privatpersoner, bedrifter, skoler, barnehager, lokallag, foreninger og vennegjenger er alle velkomne til å opprette en innsamling. Og det er helt gratis å opprette en innsamling.

Kanskje har du allerede støttet en digital innsamlingsaksjon du har fått tilsendt eller sett i sosiale medier? Noen oppretter aksjoner for å hjelpe når katastrofer oppstår, mens andre samler inn i forbindelse med spesielle hendelser i livet, som for eksempel bryllup eller konfirmasjon.

Hvorfor støtte UNICEF gjennom en innsamlingsaksjon?

Vi mener at alle barn har krav på beskyttelse og en barndom uten krig, sykdom, fattigdom og lidelse.Ved å starte en innsamlingsaksjon kan du være med å gjøre en forskjell i barns liv – du kan til og med være med å redde det.

UNICEF består av dedikerte mennesker som hver dag går på jobb for å nå hvert barn før det er for sent. Når du starter en innsamlingsaksjon blir du en viktig del av dette laget. Ditt engasjement er uvurderlig og vil hjelpe oss å nå flere barn i tide. Takk for at du støtter oss!

innsamlingsaksjon på facebook

gi en engangsdonasjon

bli fast giver for unicef

les mer