Postkort fra Paddington

En ny og spennende måte å lære om verden PÅ

Med Postkort fra Paddington kan hele familien sammen lære om barn i andre deler av verden og hvordan dere er med på å hjelpe dem. Dette fadderskapet passer perfekt for familier med barn i alderen 6-10 år.

Du kan enkelt registrere fadderskap for din familie i dag, og som en bjørnestor takk sender Paddington en personlig hilsen (og mye mer) hver eneste måned til ditt barn. Pakkene er fylt med spennende fakta om for eksempel mat, dyr og tradisjoner i et annet land – i tillegg til en historie om et barn som bor der.

Deres månedlige bidrag gjennom dette fadderskapet går uavkortet til UNICEF, og dere hjelper oss dermed å redde barns liv og bygge en tryggere verden for hvert barn.

hva får dere?

 • Personlige postkort fra Paddington til barna.
 • Historier fra barn som får hjelp av UNICEF.
 • Morsomme oppgaver og lærerike aktiviteter.
 • En reisedagbok barna kan skrive i.
 • Faktakort om månedens land.
 • Nye klistremerker i hver pakke.
 • Verdenskart for barn.
 • E-post til foreldre med bl.a. tips til flere aktiviteter.


– Faktakortene er veldig spennende. Det er gøy å lære om forskjellige ting. Nå kan jeg si hei på arabisk også kan jeg spørre mamma om hun vet hva det raskeste landdyret på jorda er.

Molly, 8 år.

Barn elsker å få post! Med morsomme oppgaver og lærerike aktiviteter kan de nå utforske et nytt land hver måned sammen med Paddington. Postkort fra Paddington er helt nytt i Norge, men gleder og engasjerer allerede barn i mange land.

Gled barnet ditt med en pakke i postkassen – hver måned!

Hvordan fungerer det?

1. Du velger

Velg hvem Paddington skal sende postkortene til – og registrer din månedlige gave på 300 kr.  

2. vi leverer

Innen 3 uker sender Paddington en velkomstpakke, og dere kan begynne reisen.  

3. Dere utforsker

Forestill deg gleden når postkortpakken kommer – hver måned!  

DEN PERFEKTE GAVEN TIL NYSGJERRIGE BARN

Postkort fra Paddington koster 300 kroner i måneden, og pengene går til UNICEFs arbeid. Dermed blir det ikke bare en gave til et barn du er tett knyttet til, men også til barn som får hjelp fra UNICEF over hele verden.

Med postkortpakkene fra Paddington lærer barna om verdens land og kulturer med spennende oppgaver. Hver måned blir dere bedre kjent med et nytt land og et barn som er derfra. I historiene forteller barna om hva de liker å gjøre, og om hvilke utfordringer som finnes der de bor. Fortalt på barnas språk er historiene et godt utgangspunkt for å snakke om hvordan dere som familie er med på å hjelpe andre barn – og de er et bidrag i barnas utvikling av empati og forståelse av andre mennesker og kulturer.

Verdien av å hjelpe noen er alltid større enn selve bidraget!

Kanskje du lurer på …

Hva innebærer fadderskapet?

Familiefadderskapet Postkort fra Paddington er et ordinært UNICEF-fadderskap, der donasjonene går til UNICEF sitt arbeid for barn. Spesielt for dette fadderskapet er at det er tilpasset familier med barn i alderen 6-10 år. Som takk for donasjonene mottar barnet i familien pakker i posten de første 12 månedene, med postkort, klistremerker, morsomme faktakort og historier fra forskjellige land i verden.

Fadderskapet står i foresattes navn, og foresatte vil automatisk få skattefradrag for fadderinnbetalingene så lenge man har oppgitt fødsel- og personnummer til UNICEF, i henhold til regler om skattefradrag for gaver til humanitære organisasjoner. Mer utfyllende informasjon finner du på vår brukervilkårside.


Hvorfor Paddington™ og UNICEF?

Paddington™ er en forkjemper for barn, og støtter UNICEF. Når du kjøper Postkort fra Paddington, støtter du UNICEF sitt arbeid og hjelper UNICEF å nå hvert barn i tide. UNICEF mottar 100% av dine bidrag og på den måten støtter du vårt arbeid for barn verden over med for eksempel rent vann, livreddende mat, skolegang, beskyttelse og helsehjelp.


Hva inneholder pakkene?

Den første velkomstpakken inneholder det første postkortet og klistremerker, samt et verdenskart og en reisedagbok som kan brukes gjennom “hele reisen”. Det ligger også en velkomsthilsen til både barn og foresatte i pakken. De påfølgende 12 månedlige pakkene inneholder faktakort, klistremerker, postkort og en historie om ett spesifikt land.


Når kommer pakkene?

Velkomstpakken sendes innen 3 uker etter dere har registrert fadderskapet. Deretter sendes den månedlige pakken ut midt i måneden, og lander i postkassen noen dager etterpå.


Jeg har ikke fått velkomstpakken min. Hva gjør jeg?

Velkomstpakken skal normalt sendes innen 3 uker etter at du har registrert fadderskapet. Dersom du ikke har mottatt pakken i rimelig tid, er det bare å ta kontakt med vårt giverservice-team, så kan vi hjelpe deg ([email protected]). Det er også mulig å ringe oss i hverdagene mellom 09.30-14.30 (24 14 51 00).  


Jeg har flere barn, og ønsker at alle mottar én pakke hver.

Dersom du har flere barn som skal motta postpakke må du opprette flere fadderskap; ett for hvert barn. Hvis du har to barn vil du måtte registrere deg to ganger og betale to beløp i måneden.


Kan jeg gi Postkort fra Paddington til noen andres barn?

Ja, det kan du! Men når du gir Postkort fra Paddington til noen andres barn behøver vi samtykke fra barnet foreldre/foresatte til å lagre barnets navn, adresse og fødselsdato. Når du registrerer ditt fadderskap med Postkort fra Paddington må du derfor også legge inn mobilnummeret til en av barnets foresatte, slik at vi kan kontakte dem for samtykke. Det er også viktig at du gir vedkommende beskjed, slik at de vet hva vi spør om og hvorfor. Ditt fadderskap registreres med en gang, men den første pakken til barnet sendes ikke før vi har fått samtykke.


Hvilken forskjell utgjør mine månedlige donasjoner for barn?

Dine månedlige donasjoner støtter UNICEF sitt arbeid for barn i mer enn 190 land. UNICEF når flere barn enn noen annen organisasjon med for eksempel vaksiner, skolegang og beskyttes mot vold og overgrep. 

Med din støtte jobber vi sammen med familier, lokalsamfunn og myndigheter for å håndtere rot-årsaker til fattigdom som rammer barn, i tillegg til å imøtekomme akutte behov. Sammen med UNICEF er du en del av vårt langsiktige arbeid for å gi verdens mest sårbare barn en bedre fremtid.  

Dette er eksempler på hva din månedlige donasjon på 300 kr i ett år kan bety:  

 • 1060 vaksinedoser som beskytter barn mot meslinger 
 • 871 uke-rasjoner med korttilskudd til barn som er feilernærte 
 • 20 barn får skolemateriell i ett år 

Tusen takk for at du er med på dette! 


Går donasjonene mine til å sende pakken istedenfor å hjelpe barn?

Ettersom fadderskapet med Postkort fra Paddington inkluderer pakker i posten de 12 første månedene, går ca. 25 koner av de månedlig donasjonene i denne perioden til å produsere og sende pakkene.

Vi har stor respekt for bidragene du som fadder bidrar med, og som medlem av Innsamlingskontrollen stilles det strenge krav til hvordan våre inntekter brukes. Les gjerne mer om hvordan vi fordeler midlene vi samler inn.


Hvorfor sender dere ikke de månedlige pakkene digitalt?

UNICEF Norge blir stadig grønnere og mer digitale. Likevel ønsker vi med Postkort fra Paddington å gjøre ekstra stas på barna til fadderne våre ved å sende personlige pakker i posten med morsomt og lærerikt innhold fra forskjellige land i verden. Etter utsendelsene tilknyttet fadderskapet opphører etter 12 måneder vil vi fortsette å sende fadderoppdateringer til forelderen som er registrert som fadder per e-post.


Er det bindingstid?

Nei, du kan når som helst avslutte fadderskapet ved å kontakte Giverservice på telefon: 24 14 51 00 eller på e-post: [email protected]. Merk at dersom du avslutter fadderskapet før det er gått 12 måneder, vil heller ikke pakkene sendes.


Kan jeg endre beløp?

Dersom du ønsker å endre sum på fadderskapet kan du kontakte Giverservice på telefon: 24 14 51 00 eller på e-post: [email protected] Merk at 300 kr er minimumsbeløpet for Postkort fra Paddington. Dersom du reduserer summen vil barnet ikke motta flere pakker i posten.


Kan jeg pause fadderskapet?

Dersom du ønsker å pause fadderskapet kan du kontakte Giverservice på telefon: 24 14 51 00 eller på e-post: [email protected]. Vi anbefaler at du ikke pauser fadderskapet de første 12 månedene mens barnet mottar månedlige postpakker. Årsaken er at hver kalendermåned har en egen pakke. Det vil si at dersom du pauser fadderskapet kan du risikere at barnet mottar en identisk pakke de har mottatt tidligere når pausen er ferdig.


Hvordan kan jeg oppdatere eller endre min informasjon?

Ønsker du å endre kontakt- eller mottaker-informasjon? Ta kontakt med vårt giverservice-team så vil de hjelpe deg ([email protected]). Det er også mulig å ringe oss i hverdagene mellom 09.30-14.30 på telefon 24 14 51 00.


Får jeg skattefradrag?

Ja! Du har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 25 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre, er å registrere personnummeret ditt hos oss, så vil du automatisk få fradrag. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.


Har du andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med vårt giverservice-team. De vil gladelig svare på spørsmål du måtte ha om Postkort fra Paddington. E-post: [email protected]. Det er også mulig å ringe oss på hverdager mellom 09.30–14.30 på telefon 24 14 51 00.