Postkort fra Paddington

Den perfekte gaven til eventyrlystne barn

Med familiefadderskapet Postkort fra Paddington kan hele familien sammen lære om barn i andre deler av verden – og hvordan dere er med på å hjelpe dem. Dette fadderskapet passer perfekt for familier med barn i alderen 6–10 år.

Spennende pakke i posten hver måned

Barn elsker å få post! Med morsomme oppgaver og lærerike aktiviteter kan de nå utforske et nytt land hver måned sammen med bjørnen Paddington.

Du kan enkelt registrere fadderskap for familien i dag. Som en bjørnestor takk sender Paddington en personlig pakke til barnet ditt hver eneste måned i to år. Pakkene er fylt med alt fra postkort og klistremerker til spennende fakta om for eksempel mat, dyr og tradisjoner i et annet land – i tillegg til en historie om et barn som bor der.

Barna får leke og lære, du som voksen får være med på reisen – og samtidig gir dere viktig hjelp til barn i nød.

Deres månedlige bidrag gjennom fadderskapet går uavkortet til UNICEF. Med deres hjelp kan vi redde barns liv og bygge en tryggere verden for alle barn.

Dette får dere

 • Personlige postkort fra Paddington.

 • Historier om barn som får hjelp av UNICEF.

 • Morsomme oppgaver og lærerike aktiviteter.

 • En reisedagbok barnet kan skrive i.

 • Faktakort om månedens land.

 • Nye klistremerker i hver pakke.

 • Verdenskart for barn.

 • E-post til foreldre med blant annet tips til flere aktiviteter.


– Faktakortene er veldig spennende. Det er gøy å lære om forskjellige ting. Nå kan jeg si hei på arabisk, også kan jeg spørre mamma om hun vet hva det raskeste landdyret på jorda er.

Molly, 8 år
Molly, 8 år

Slik fungerer det

1. Du velger

Velg hvem Paddington skal sende postkortene til og sett opp månedlig trekk med Vipps.

2. vi leverer

Innen 3 uker sender Paddington en velkomstpakke, og dere kan begynne reisen.

3. Dere utforsker

Forestill deg gleden når postkortpakken kommer – hver måned!

Hjelper barn i nød

Postkort fra Paddington koster 300 kroner i måneden (du kan velge å gi mer), og pengene går til UNICEFs arbeid. Dermed blir det ikke bare en gave til et barn du er tett knyttet til, men også til barn som får hjelp av UNICEF.

Med postkortpakkene fra Paddington lærer barna om verdens land og kulturer med spennende faktakort og oppgaver. Hver måned blir dere bedre kjent med et nytt land og et barn som er derfra. I historiene forteller barna om hva de liker å gjøre, og om hvilke utfordringer som finnes der de bor. Historiene er derfor et godt utgangspunkt for å snakke om hvordan dere som familie er med på å hjelpe andre barn. De bidrar også til å utvikle både barnas empati og deres forståelse for andre mennesker og kulturer.

Les mer om UNICEFs arbeid.

– Det var utrolig gøy å se hvor begeistret datteren min ble av innholdet i pakken. Nå stiller hun meg morsomme faktaspørsmål hver morgen, og hun ler godt når hun må fortelle meg svaret. Hun gleder seg til det kommer mer i posten.

Marianne, forelder

Vanlige spørsmål

Hva innebærer fadderskapet?

Familiefadderskapet Postkort fra Paddington er i utgangspunktet et ordinært UNICEF-fadderskap, der donasjonene går til UNICEFs arbeid for barn. Men spesielt for dette fadderskapet, er at det er tilpasset familier med barn i alderen 6–10 år. Som takk for donasjonene mottar barnet i familien pakker i posten de første 12 månedene av fadderskapet, med postkort, klistremerker, morsomme faktakort og historier fra forskjellige land i verden. Etter 12 måneder går vi over til å sende fysiske pakker annenhver måned med digitale pakker de månedene det ikke er fysiske pakker. Etter 24 måneder går vi over til å sende vanlige fadderoppdateringer på e-post til den voksne som er registrert som fadder.

Fadderskapet står i de foresattes navn, og de foresatte vil automatisk få skattefradrag for fadderinnbetalingene så lenge de har oppgitt fødsel- og personnummer til UNICEF, i henhold til regler om skattefradrag for gaver til humanitære organisasjoner. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.

Få flere detaljer om vilkår for fadderskapet.


Hvorfor Paddington™ og UNICEF?

Paddington™ er en forkjemper for barn og støtter UNICEF. Når du kjøper Postkort fra Paddington, støtter du derfor UNICEFs arbeid og hjelper UNICEF å nå de barna som trenger det før det er for sent. UNICEF får 100 prosent av bidragene dine, og på den måten støtter du vårt arbeid for barn verden over med for eksempel rent vann, livreddende mat, skolegang, beskyttelse og helsehjelp.


Hva inneholder pakkene?

Velkomstpakken inneholder det første postkortet og klistremerker samt et verdenskart og en reisedagbok barnet kan bruke på hele «reisen». Det ligger også en velkomsthilsen til både barn og foresatte i pakken.

De påfølgende 11 månedlige pakkene inneholder faktakort, klistremerker, postkort og en historie om et spesifikt land.


Når kommer pakkene?

Velkomstpakken sendes innen 3 uker etter dere har registrert fadderskapet. Deretter sendes den månedlige pakken ut midt i måneden, og lander i postkassen noen dager etterpå.


Jeg har ikke fått velkomstpakken min. Hva gjør jeg?

Velkomstpakken skal normalt sendes innen 3 uker etter at du har registrert fadderskapet. Dersom du ikke har mottatt pakken i rimelig tid, er det bare å ta kontakt med vårt giverservice-team, så kan vi hjelpe deg.


Hvor lenge vil jeg motta Postkort fra Paddington?

I løpet av de første 12 månedene vil du motta spennende pakker i posten med postkort, klistremerker, morsomme faktakort og historier fra ulike land. Etter det første året vil vi fortsette å sende pakker, der forskjellen er at det neste året vil være en blanding av fysiske pakker og digitale pakker. Postkort fra Paddington varer i 24 måneder til sammen. Etter denne perioden vil den voksne faddere som er registrert på avtalen motta vanlige oppdateringer på e-post.


Jeg har ikke fått månedspakken min. Hva gjør jeg?

Måndespakken sendes ut mot slutten av hver måned, og det kan ta 3-7 dager før dere har mottatt pakken. Det er viktig at barnet er registrert på adressen postkortet sendes til via posten.no. Dersom barnet kun er registrert i Folkeregisteret, og ikke på posten.no kan ikke posten garantere levering av post.

Er du usikker på om barnet er registrert med riktig postadresse? Ved å logge deg inn kan du sjekke og endre opplysningene. For at du og dine skal få posten riktig, kan du sjekke:

 • Er du registrert på riktig adresse, og er alle i familien/andre på samme adresse registrert?

Dersom du ikke har mottatt pakken i rimelig tid, er det bare å ta kontakt med vårt giverservice-team, så kan vi hjelpe deg.


Flytte eller endre adresse?

Hvis dere skal flytte eller endre adresse, er det viktig at dere sender oss oppdatert adresse til [email protected].


Jeg har flere barn. Kan de få hver sin pakke?

Hvis du har flere barn som skal motta hver sin postpakke, må du opprette ett fadderskap for hvert barn. Hvis du for eksempel har to barn, må du registrere deg to ganger og betale to beløp i måneden.


Kan jeg gi Postkort fra Paddington til noen andres barn?

Ja, det kan du! Da trenger vi samtykke fra barnet foreldre/foresatte til å lagre barnets navn, adresse og fødselsdato. Når du registrerer ditt fadderskap med Postkort fra Paddington, må du derfor også legge inn mobilnummeret til en av barnets foresatte, slik at vi kan kontakte dem for samtykke. Husk å gi vedkommende beskjed, slik at de vet hvorfor vi kontakter dem.

Ditt fadderskap registreres med en gang, men vi sender ikke den første pakken til barnet før vi har fått samtykke fra barnets foreldre/foresatte.


Hvilken forskjell utgjør mine månedlige donasjoner?

Dine månedlige donasjoner støtter UNICEFs arbeid for barn i mer enn 190 land. UNICEF når flere barn enn noen annen organisasjon med for eksempel vaksiner, skolegang og beskyttelse mot vold og overgrep.

Med din støtte jobber vi sammen med familier, lokalsamfunn og myndigheter for å håndtere rot-årsaker til fattigdom som rammer barn. I tillegg imøtekommer vi selvsagt akutte behov. Sammen med UNICEF er du en del av vårt langsiktige arbeid for å gi verdens mest sårbare barn en bedre fremtid.

Dette er eksempler på hva din månedlige donasjon på 300 kroner i ett år kan bety:

 • 1060 vaksinedoser som beskytter barn mot meslinger
 • 871 uke-rasjoner med kosttilskudd til barn som er feilernærte
 • 20 barn får skolemateriell i ett år

Tusen takk for at du er med oss i kampen for å nå hvert barn i tide!


Går donasjonene mine til å sende pakken istedenfor å hjelpe barn?

Fordi fadderskapet med Postkort fra Paddington inkluderer pakker i posten de 12 første månedene, går ca. 25 koner av de månedlig donasjonene i denne perioden til å produsere og sende pakkene.

Vi har stor respekt for bidragene du som fadder bidrar med, og som medlem av Innsamlingskontrollen stilles det strenge krav til hvordan vi kan bruke inntektene våre. Les gjerne mer om hvordan vi fordeler midlene vi samler inn.


Hvorfor sender dere ikke de månedlige pakkene digitalt?

UNICEF Norge blir stadig grønnere og mer digitale. Likevel ønsker vi med Postkort fra Paddington å gjøre ekstra stas på barna til fadderne våre, ved å sende personlige pakker i posten med morsomt og lærerikt innhold fra forskjellige land i verden.

Etter 12 måneder går vi over til å sende fysiske pakker annenhver måned med digitale pakker de månedene det ikke er fysiske pakker. Etter 24 måneder går vi over til å sende vanlige fadderoppdateringer på e-post til den voksne som er registrert som fadder.


Er det bindingstid på fadderskapet?

Nei, du kan når som helst avslutte fadderskapet ved å kontakte Giverservice. Merk at hvis du avslutter fadderskapet før det har gått 12 måneder, slutter vi også å sende de månedlige pakkene til barnet.


Kan jeg endre beløp?

Hvis du ønsker å endre sum på fadderskapet, kan du kontakte Giverservice. Merk at 300 kroner er minimumsbeløpet for Postkort fra Paddington. Hvis du reduserer summen, vil ikke barnet få flere pakker i posten.


Kan jeg pause fadderskapet?

Hvis du ønsker å pause fadderskapet, kan du kontakte Giverservice.

Vi anbefaler at du ikke pauser fadderskapet de første 12 månedene mens barnet mottar månedlige postpakker. Grunnen er at vi sender ut en spesifikk pakke hver kalendermåned. Hvis du pauser fadderskapet, kan du dermed risikere at barnet får en pakke som er identitisk med den det mottok i samme måned året før.


Hvordan kan jeg oppdatere eller endre kontaktinformasjonen min?

Ønsker du å endre kontakt- eller mottaker-informasjon? Ta kontakt med vårt giverservice-team, så vil vi hjelpe deg.


Får jeg skattefradrag?

Ja! Det eneste du trenger å gjøre, er å registrere personnummeret ditt hos oss, så vil du automatisk få fradrag. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.


Har du andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med vårt giverservice-team. De vil gladelig svare på spørsmål du måtte ha om Postkort fra Paddington.


Bamseklem fra Paddington