Fadder for barn i nød

UNICEF er den største nødhjelpsorganisasjonen for barn i verden, og hver dag går vi til kamp for de barna i verden som trenger det mest. Vi ønsker å nå hvert barn i tide, og med deg på laget står vi enda sterkere.

“Joda… men jeg er jo bare én person”, tenker mange. Og den tanken er forståelig at dukker opp. For nøden er stor mange steder i verden, og det er lov å føle seg litt overveldet. Det er akkurat derfor UNICEF er her, og det er derfor vi ønsker deg med på laget. For sammen er vi sterke, og sammen kan vi nå ut til barna som trenger at vi står opp for dem gjennom alt fra nødhjelp og vaksiner til innovasjon og utdanning.

En UNICEF-ansatt vaksinerer en gutt mot kolera. Konflikten i landet har ødelagt vannsystemene, noe som førte til det største kolera-utbruddet i moderne tid. Foto
Jemen, 2021: En UNICEF-ansatt vaksinerer en gutt mot kolera. Konflikten i landet har ødelagt vannsystemene, noe som førte til det største kolera-utbruddet i moderne tid. Foto: UNICEF
UNICEF Nutrition Specialist and Emergency Response Team vurderer ernæringsstatusen til mødre og barn i Adikeh i Wajirat woreda, og deler ut sårt tiltrengt terapeutisk mat. Området var tidligere lukket grunnet konflikt. Foto
Etiopia, 2021: UNICEF Nutrition Specialist and Emergency Response Team vurderer ernæringsstatusen til mødre og barn i Adikeh i Wajirat woreda, og deler ut sårt tiltrengt terapeutisk mat. Området var tidligere lukket grunnet konflikt. Foto: UNICEF

Hver eneste fadder for barn i nød er viktig

Dessuten er din rolle på UNICEF-laget ikke bare viktig i den store helheten, men også som et enkeltstående bidrag. Med over 70 års erfaring sitter vi på kunnskapen for å få mest mulig ut av hver eneste krone, og hvor fint er det ikke å vite at akkurat ditt bidrag etter bare tre måneder har bidratt til 468 energimatpakker til sultende barn? Eller at du etter et halvt år har bidratt til at en brønn med vannpumpe er installert og har endret livet til et lite samfunn?

Ditt ønske om å hjelpe er altså ikke en dråpe i havet. Det er en brønn!

Den brønnen er muligheten for barn til å slukke tørsten før de går på skole i teltet du har vært med på å få på plass. Og utdanningen disse barna får er med på å gi dem uante muligheter til å komme seg ut av fattigdom.

Her kan du lese mer om hvordan UNICEF arbeider

– Det gjer ei god kjensle å bidra til noko som er så viktig - mykje viktigare enn det eg sannsynligvis elles hadde brukt pengane på.

Fadder, Katrine Skrede

Hvordan kan jeg bli fadder?

Å bli fadder for barn i nød gjennom UNICEF er raskt, enkelt og trygt: Velg en månedlig sum du ønsker å bidra med i skjemaet og følg registreringsprosessen.

Takk for at du er der for barna!

Ønsker du å lære litt mer før du tar en fadder-avgjørelse?
Da anbefaler vi disse artiklene: