Fadderbarn - Hvilken organisasjon

1. Vi ønsker å hvert barn i tide

UNICEF har som målsetting å nå hvert barn som måtte trenge hjelpen vår i tide. Derfor har vi en fadderordning som fokuserer på å være der for alle barn som trenger oss og deg. Du knyttes derfor ikke opp til et “eget” barn når du blir fadder hos oss, men som fadder for alle barn avhengige av bistand fra UNICEF.

Les mer om å bli fadder hos UNICEF her.

2. Sakene du brenner for

UNICEF gjør mye for mange. Det er spennende prosjekter på gang over hele verden, så du vil enkelt kunne finne områder innenfor vårt arbeid som engasjerer deg personlig, uavhengig av om det er rent vann, sykdomsbekjemping, innovasjon eller utdanning.

Noen av våre fokusområder

Nødhjelp

Afghanistan, 2022: To jenter i Zaimati-bosetninger for internt fordrevne i Bagdhis-provinsen.

Vaksiner

Pakistan, 2021: Gutt vaksineres mot polio i Lahore. Pakistan og Afghanistan er de to siste landene hvor vill-polio fortsetter å spre seg.

Beskyttelse

Romania, 2022: 5 år gamle Emma leker med en UNICEF-ansatt. Emma, ​​moren Yulia og lillebroren kom til et av UNICEFs Blue Dot-sentre i Romania fra Odessa, Ukraina. Blue Dot-knutepunkter er dedikert til å støtte flyktningbarn og familie og deres mest umiddelbare behov.

3. Trygghet på at bidragene dine når fram

UNICEF driver på en stabil og trygg måte, med åpenhet om hvordan pengene brukes. Når du gir 100 kroner til vårt arbeid, går 71 av dem direkte til arbeidet vårt for barna som trenger det, mens 26 kroner går til å jobbe for øke disse inntektene. Bare tre kroner går til administrasjon. Vi er selvsagt medlem av innsamlingskontrollen.

Du kan lese mer om fordelingen av midler her.

4. Evne til å snu seg rundt

Når kriser oppstår er UNICEF raskt på plass, om vi ikke allerede er der. Vi retter fokus der det er nødvendig, med presisjon og hurtighet. Et godt eksempel på dette er vårt arbeid i Afghanistan etter jordskjelvet i 2022.

Mahmood, 10, og vennen hans sitter på ruinene av hjemmet hans som ble ødelagt under det nylige jordskjelvet som rammet østlige Afghanistan. Foto
Nødhjelp når katastrofen rammer: Mahmood, 10, og vennen hans sitter på ruinene av hjemmet hans som ble ødelagt under det nylige jordskjelvet som rammet østlige Afghanistan.

5. Langsiktig fokus

Til tross for at UNICEF er raskt på plass der hjelpen trengs, er vårt fokus alltid å tenke langsiktig. Det handler om å skape stabilitet for både barn og voksne der de har hverdagen sin og skal leve sitt liv. Gjennom å bygge trygge samfunn bedrer vi barns muligheter for å få livene de fortjener, både i dag og når de blir voksne.

Les for eksempel mer om hva strategien vår er når vi jobber med nødhjelp til de mest sårbare barna.

– En dag kom det to stykker fra UNICEF på døra mi. Vi snakket om Syria, og det er jo veldig nært hjertet mitt. Og uten å tenke så mye mer på det sa jeg “ja” med en gang. Så tusen takk til dere, for at man får muligheten til å hjelpe.

Fadder, Arundeep Plaha

Hvordan kan jeg bli fadder?

Å bli fadder for barn i nød gjennom UNICEF er raskt, enkelt og trygt: Velg en månedlig sum du ønsker å bidra med i skjemaet under og følg registreringsprosessen.

Takk for at du er der for barna!

Ønsker du å lære litt mer før du tar en fadder-avgjørelse?
Da anbefaler vi følgende artikler: