Gi en venninnegave som faktisk gjør nytte

Jeg elsker å gi gaver til venninnene mine, spesielt hvis jeg har god nok tid til å klekke ut en genial og personlig plan, sier Linn Isaksen fra Oslo.

– Når jeg ikke finner noe gave, blir kriseløsningen ofte et hjemmesnekret gavekort med løfte om en middag eller en hyttetur som aldri blir noe av. Isteden gir det meg bare dårlig samvittighet, fortsetter hun.

– Men de gangene det skorter på tid og kreativitet, synes jeg det er sykt stress. Da flyr jeg manisk rundt i butikkene, og ender gjerne opp med å kjøpe en gave som både er dyr og kjedelig.

Mange kjenner seg nok igjen i Linn. En fin gave til venninne er blant det vanskeligste å finne: Du får sjelden en ønskeliste å gå etter, og budsjettet er stramt – for det skal jo «bare» være en liten hyggelig venninnegave som viser at du setter pris på henne.

Linn Isaksen synes det er vanskelig å finne den perfekte gaven til venninner.

VenNinnegave til rett over en hundrings

En av de aller fineste gavene du kan gi en eller flere venninner, er et bidrag til noen som virkelig trenger det. UNICEF tilbyr et bredt utvalg av gaver med mening – det vi kaller Verdensgaver. Her er det stor sannsynlighet for at du finner noe som passer til dem du er glad i.

Verdensgaver fra UNICEF er eksempler på reelle produkter som sendes dit det trengs mest. Som takk får du et flott gavebevis du kan gi til noe du er glad i.

gledespakken DEKKER FLERE BEHOV

Et eksempel på en gave som garantert vil falle i smak, og som ikke vil fylle opp skapene, er Gledespakke til barn på flukt.

Det er ikke bare i Norge vinteren er kald. Å finne ly og varme om natten er avgjørende for familier på flukt i katastroferammede områder. Varme pledd bidrar til å holde barn varme om natten, og vil være en bedre investering enn det skjerfet du kanskje ellers ville kjøpt til venninnen din. Hoppetauene og ballen gir barna en mulighet til å leke og utfolde seg fysisk. Når barna lever seg inn i leken, får de noen øyeblikks fri fra virkeligheten.

Såpestykkene er den viktigste delen av pakken, og er spesielt viktig for jenter. Mangelfull hygiene fører ikke bare til større risiko for å bli alvorlig syk – jenter vil også ofte skamme seg hvis de lukter vondt. Mange jenter holder seg for eksempel borte fra skolen når de har menstruasjon. Dermed blir de både isolert og mister viktige og ofte gledesfylte skoledager.

Gledespakken inneholder to varme pledd, tre såpestykker, ett hoppetau og en volleyball – perfekt for to barn på flukt som har funnet hverandre.

Gi en gave med mening

Varme klær til barn i Ukraina

En varm jakke kan bety alt

297,–

Vaskbare bind

Gi verdighet og frihet i gave

55,–

Brettspill

Gi barn en lekepause

196,–

Du får et kort du kan gi videre

Når du kjøper en Verdensgave fra UNICEF, får du et flott gavekort du kan gi til venninnen din. På kortet kan du skrive en personlig hilsen.

MER GAVEINSPIRASJON