En morsdagsgave som varmer

Et barns første ord er ofte «Mamma», og siden blir ordet brukt hele tiden. Det finnes så mange fantastiske mødre der ute, og den andre søndagen i februar hedrer vi dem alle med deres helt egen merkedag: morsdag.

Tips til morsdagsgave

Gi en Verdensgave fra UNICEF i morsdagsgave! Verdensgaver er eksempler på reelle produkter som UNICEF leverer til de barna som trenger det mest. Kjøper du en Verdensgave i nettbutikken vår, støtter du UNICEF i kampen for å gi alle barn en god barndom og en lysere framtid.  Som takk får du et flott morsdagskort du kan gi til moren din.

GI EN morsdagsGAVE MED MENING

https://www.unicef.no/verdensgaver/produkter/familie/mor-startpakke

Morsdagsgave

Årets fineste gave er fra deg!

240,–

Bestemor til barna

Gi to måneders kontantstøtte

335,–

Varme klær til barn i Ukraina

En varm jakke kan bety alt

297,–

Alle mødre fortjener en varm morsdagshilsen

Det er ikke alltid biologien som definerer en mamma. Kanskje har du en bonusmamma, en bestemor, en verge eller en fostermor du har lyst til å gi en oppmerksomhet på morsdagen.

Mammaer er verdens beste til å ta vare på dem rundt seg, men de er ikke alltid så flinke til å prioritere seg selv. Det er dessverre også slik at mange mødre ikke har mulighet til å ta så godt vare på barna sine som de ønsker.

Våre Verdensgaver hjelper mødre som virkelig trenger det. UNICEF leverer for eksempel Startpakke til mor og nyfødt, som legger grunnlaget for en god og sunn start på livet for et spedbarn – og gir mor færre bekymringer.

5 TIPS TIL hvordan du kan gi bort morsdagsgaven

Vil du gjøre litt ekstra stas på mamma på morsdagen? Vi har fem tips til hvordan du kan overrekke det fine kortet du får når du kjøper en Verdensgave.

 1. Lever frokost på døren
  Lag en deilig frokost og lever den på døren til moren din sammen med kortet. Sjansen er stor for at du blir invitert inn for å spise du også.

 2. Gå en skitur sammen
  Er moren din glad i skiturer? Hvis temperaturen tillater det, kan du ta henne med på tur på morsdagen. Pakk en sekk med litt ved, varm kakao og noe å spise. Legg inn et stopp, tenn et bål og overrekk kortet mens dere spiser.

 3. eller rusle en tur i parken
  Hvis en skitur ikke frister, kan du invitere moren din på en spasertur i en park i nærheten. Gi henne kortet over en kaffe på en benk.

 4. Si det med blomster
  Besøk moren din en gang i løpet av morsdagen. Ta med en blomsterbukett og gi kortet sammen med den.

 5. Skriv en hyggelig hilsen og send gavebeviset hjem til moren din
  Visste du at vi kan sende et kort med konvolutt hjem til moren din i posten? Velg en Verdensgave i nettbutikken, skriv en personlig hilsen og klikk på alternativet «Noen andre» for å få opp adressefelt. Perfekt hvis du ikke har mulighet til å treffe moren din på morsdagen.

vanlige spørsmål om morsdag

Når er morsdag i 2024?

I Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. I 2024 faller morsdag på søndag 11. februar.


Hvorfor har vi morsdag?

Morsdag er en anledning til å vise takknemlighet for alt det mødre gjør for barna og familiene sine – deres kjærlighet, omsorg og støtte. Det er også en dag for å hylle kvinners viktige rolle i å forme og formidle verdier til barna.

I tillegg til å være en dag der vi hedrer og anerkjenner morens rolle i familien, kan morsdag også være en anledning til å sette fokus på kvinners rettigheter og kampen for likestilling. Mange organisasjoner og grupper bruker morsdag som en anledning til å fremme kvinners rettigheter, og til å øke bevisstheten om utfordringene kvinner står overfor i samfunnet.


Når kom morsdag til Norge?

I Norge ble morsdagen feiret første gang i 1919, i en metodistkirke i Bergen. Det ble raskt en tradisjon som har vært en del av det norske samfunnet siden.

I starten var det ofte kvinneorganisasjoner og kvinnegrupper som tok initiativ til å arrangere morsdag. Det var også en anledning til å sette fokus på kvinners rettigheter og kampen for likestilling.


Hvor kommer morsdag fra?

Den norske morsdagen er trolig inspirert av tradisjonen med å feire morsdag i USA. Der ble den første morsdagen, Memorial Mothers Day Meeting, feiret i en metodistkirke etter initiativ fra lærerinnen Anna Marie Jarvis. Jarvis ønsket å hedre minnet om sin avdøde mor, som sammen med andre kvinner hadde jobbet for å bedre de sanitære forholdene for soldatene under den amerikanske borgerkrigen.

Feiringen ble raskt populær, og ble offisielt anerkjent som en nasjonal høytid i 1914. Skikken spredte seg videre til Europa.


Hvorfor er morsdag viktig for UNICEF?

Mødre spiller en avgjørende rolle i å sikre at barn får den omsorgen og støtten de trenger, slik at de kan få en god hverdag å vokse opp i, og en barndom å se tilbake på.

Vi i UNICEF jobber med å styrke mødres mulighet til å ta vare på barna sine, gjennom å gi dem tilgang til helsetjenester, utdanning og arbeid, ved å fremme likestilling mellom kjønnene, og ved å bekjempe vold mot kvinner og barn. Men til det trenger vi din hjelp – og hvert eneste bidrag teller. Vi foreslår at du kjøper en Verdensgave fra nettbutikken vår i morsdagsgave, men du kan også gi en donasjon, eller bli fast månedlig giver.

Morsdag gir oss også en anledning til å øke bevisstheten om utfordringene mødre og barn står overfor i mange av landene vi jobber i. Slik kan vi påvirke myndigheter og andre aktører til å ta ansvar for å sikre mødre og barn tilgang til de tjenestene og ressursene de trenger for å overleve og trives.