Derfor er mamma ekstra viktig på morsdagen

Et barns første ord er ofte "Mamma". Og siden blir ordet brukt hele tiden! Det finnes så mange fantastiske mødre der ute, og den andre søndagen i februar hedrer vi dem alle med deres helt egen merkedag: morsdagen.

Alle mødre fortjener en varm morsdagshilsen

Det er ikke alltid biologien som definerer en mamma. Kanskje har du en bonusmamma, en bestemor, en verge eller en fostermor du har lyst til å gi en oppmerksomhet på morsdagen. Mor-barn relasjonen påvirker oppveksten, hvordan du lever livet ditt og hvordan du blir som menneske.

Mammaer er verdens beste til å ta vare på dem rundt seg, men de er ikke alltid så flinke til å prioritere seg selv. Det er dessverre også slik at mange mødre ikke har mulighet til å ta så godt vare på barna sine som de ønsker.

Våre Verdensgaver hjelper mødre som virkelig trenger det. Du kan for eksempel kjøpe en Startpakke til mor og nyfødt, som legger grunnlaget for en god og sunn start på livet for et spedbarn – og gir mor færre bekymringer.

Som takk får du et flott kort du kan tilpasse og gi bort på morsdagen!

GI EN morsdagsGAVE MED MENING

https://www.unicef.no/verdensgaver/produkter/familie/mor-startpakke

Startpakke til mor og nyfødt

Gi en trygg start

240,–

Bestemor til barna

Gi to måneders kontantstøtte

335,–

https://www.unicef.no/verdensgaver/produkter/helse/overlevelsespakke

Overlevelsespakke

Gi underernærte barn en sjanse

209,–

MOR-BARN RELASJONEN

Lina Holt fra Porsgrunn er pedagog og har jobbet i over 30 år med barn og foreldre. Lina er selv både datter og mor til to. Hun mener det er relasjonsbyggingen som definerer en god mor.

Det viktigste hun lærte av sin egen mor er å være menneske. Det er ikke alltid er like lett å bygge relasjon til barnet ditt når det er en evig kamp for tilværelsen.

Hun mimrer tilbake til sin egen oppvekst og hvordan hennes mor alltid kjempet for barnas beste.

– Til tross for krigen vokste min mor opp i trygge omgivelser. Ingen sultet, og de hadde eget gårdshus. Hun hadde foreldre som klarte å skåne henne for de verste traumene.

Lina forklarer at både hennes mor og mormor alltid var en trygg havn å komme til. Noe hun har tatt med seg videre med sine barn.

Finnes det egentlig noe som viser hvor takknemlige vi er for alle støytene mødrene våre har tatt for oss? Ved å kjøpe en Verdensgave hjelper du mødre og barn i de mest utsatte områdene i verden.

Lina Holt med sin mor Inger Johanne på hjemmet i Porsgrunn. Lina er takknemlig for at hennes mor hadde muligheten til å gi henne en trygg og god oppvekst.

Ingen dans på roser

Det må være helt forferdelig å sitte i en flyktningleir som mamma og prøve å beskytte barna dine mot kulde og sult. Det må være en sorg fordi du vet at barna legges sultne.

Lina Holt

Beundringen for hennes egen mor stammer fra hvordan hun har taklet alle utfordringene, tragediene og traumene livet har gitt henne. Selv om kjærligheten og tryggheten alltid har vært der, betyr det ikke at det har vært en dans på roser.

– Mamma har overlevd to av sine egne barn og det tror jeg er det tøffeste hun har vært utsatt for. Som mor tenker jeg at det å miste et barn er det verste som finnes. Jeg fatter ikke hvordan man skal være et menneske å gå videre. Men hun måtte det.

I dag er Linas mor 85 år, dement og bor på aldershjem.

– Hun kjenner meg igjen og plutselig kaller hun meg etter mitt kallenavn fra barndommen: Lina-Lotta! Hun er høyt elsket av pleierne på hjemmet og jeg kjenner jeg er litt sjalu på de som får tilbragt så masse tid med henne i disse tider hvor jeg ikke kan.

5 TIPS TIL GAVER DU KAN GI SAMMEN MED MORSDAGSPAKKEN

Dagene kan forsvinne forbi uten at man får så mye tid sammen med familie og venner som man ønsker. Derfor er morsdag en perfekt dag for å gjøre noe ekstra spesielt og hyggelig sammen med mor, bestemor, kjæreste eller en du er glad i.

Her er fem ekstra gavetips du kan gi sammen med en Verdensgave fra UNICEF.

  1. Kvalitetstid med en kreativ vri. Inviter mor til en kreativ ettermiddag. Enten det er å male, perle, lage smykker eller sy. Ingenting er som å slippe kreativiteten fri og samtidig lage noe fint sammen. Kanskje dere lager noe fint til hverandre?
  2. Kjøp inn ansiktsmasker og noen gode kremer. Fullfør dagen med å lage en god middag – det blir en perfekt dag sammen med mamma.
  3. Lever frokost på døren til mamma. Her kan du enten lage din egen frokost, eller bestille fra en nettside som leverer frokost. Tenk så deilig å våkne opp til ferdig frokost og et flott personlig morsdagskort!
  4. Lag små lapper med fine beskjeder eller ting dere kan gjøre sammen. Lappene kan du legge i en boks eller et Norgesglass og knyte en fin sløyfe rundt. Tips: Gi mamma en god start på dagen en hel måned. Lag én lapp for hver dag i måneden, slik at moren din kan starte hver dag med en hyggelig hilsen fra deg.
  5. Er moren din glad i skiturer? Hvis temperaturen tillater det, kan du ta henne med på tur på morsdagen! Pakk en sekk med varm kakao, sjokolade eller andre ting du vet hun liker. Legg inn et stopp, tenn et bål og overrekk det fine gavebeviset på Verdensgaven du har kjøpt til henne.

En Verdensgave fra UNICEF er en ekte gave som vil gjøre stor forskjell for barn som virkelig trenger det. Og det er kanskje den aller fineste gaven man kan gi til en mamma.