Den perfekte farsdagsgave

Det er ikke verdens enkleste oppgave å finne den rette gaven til farsdag. Fedre har en tendens til å være fornøyd med tingenes tilstand, og sender gjerne ikke de mest kreative ønskelistene. Men kan man likevel finne en gave som får han til å føle seg verdsatt som pappa? Så absolutt!

Med en Verdensgave fra UNICEF kan du både vise hvor stor pris du setter på å ha en fantastisk far i livet ditt, og hjelpe barn i nød gjennom UNICEFS arbeid.

sånn fungerer verdensgaver

1. Du velger en Verdensgave.
2. Vi sender hjelpen til de barna som trenger det mest.
3. Du får et gavebevis du kan gi bort til noen du er glad i.

Nødhjelp som farsdagsgave

Vi har utviklet en butikk der du får et gavebevis du kan gi i farsdagsgave, men der hjelpen gaven bidrar til går til barn i krise som trenger din hjelp.

I butikken vår finner du alt fra overlevelsespakker for underernærte barn og myggnett, til førstehjelpspakker og vaksiner. Dette er eksempler på hjelp vi i UNICEF sender dit det trengs mest – på vegne av faren din.

Gjennom å velge ett eller flere produkter som «snakker» til deg og faren din, kan gaven bli noe helt unikt. Du kan nemlig velge et tema som virkelig har betydning, både for dere og for barna som mottar hjelpen.

Det er en gave med varme og omsorg, til en av personene i livet ditt som har gitt akkurat det samme til deg. Et sterkt symbol på hva han betyr for deg, samtidig som dere begge får en stor betydning for barn i nød gjennom produktene i Verdensgavebutikken.

Farsdagspakke er et eksempel på en Verdensgave som inneholder, 1 varmt pledd, 42 nødmatpakker, 3 pakker energikjeks, 30 poser kosttilskudd, 5 poser sukker-salt mot dehydrering
mesling- og poliovaksiner og 1 skolesekk.

GI EN FARSDAGSGAVE HAN IKKE TRENGER SELV

Farsdagspakke

Gi trygghet til far og barn

277,–

https://www.unicef.no/verdensgaver/produkter/nodhjelp/varme-pledd

Varme pledd

Gi varme til kalde netter

310,–

Nødpakke til barn i Ukraina

Gi livsviktig hjelp

390,–

Hvorfor feirer vi farsdag i Norge?

Farsdag feires på forskjellige datoer rundt omkring i verden. For eksempel har spanjolene farsdag 19. mars, og amerikanerene den tredje søndagen i juni. Vi nordmenn har gått for andre søndag i november.

Hvorfor akkurat da, tenker du kanskje? Hvorfor ikke heller feire på en varm vårdag med kaffe og kake på terassen? Jo, på 1940-tallet var teorien (til den norske tobakksindustrien) at dette ville være en god mulighet for å få i gang handelen inn mot jul. Den teorien viste seg å stemme. I 1949 ble den første norske farsdagen feiret. Salget var solid, og siden den gang har farsdag blitt en tradisjon mange er glad i.

Men selv om dagen opprinnelig handlet om å selge litt mer, er ønsket om å hedre fedre oppriktig. Velger du en gave med mening fra vårt verdensgaveunivers, vil også gaven du gir faren din ha større verdi enn en mer tradisjonell farsdagsgave.

Flere gode gavetips