Vanlige spørsmål om verdensgaver

slik fungerer unicefs verdensgaver

vanlige spørsmål om verdensgaver

Hva er UNICEFs verdensgaver?

UNICEF Verdensgaver er gaver til barn i nød. Når du kjøper en gave med mening i nettbutikken vår, støtter du UNICEF i kampen for å gi alle barn en god barndom og en lysere framtid. Som takk får du et gavebevis du enten kan beholde selv, eller gi til en du er glad i.

Alle Verdensgavene vi selger i nettbutikken er nøye utvalgt blant de mange produktene UNICEF sender til barn i nød hver eneste dag. Det er stort behov for nettopp disse produktene, og vi vet av erfaring at de utgjør en enorm forskjell for barn over hele verden.


Hvor kan jeg kjøpe UNICEF Verdensgaver?

Det er bare vår nettbutikk unicef.no/verdensgaver som selger UNICEFs Verdensgaver i Norge.


Er gaven jeg kjøper en ekte gave?

Alle gavene du finner i verdensgavebutikken er eksempler på reelle ting som akkurat nå leveres av UNICEF til barna som trenger det mest. Noe sendes fra verdenslageret vårt i København, mens noen produkter produseres og lagres lokalt i landene der hjelpen trengs. Når du kjøper en Verdensgave, gir du en donasjon til UNICEFs omfattende arbeid for barn i over 190 land.

UNICEFs arbeid styres av barnas behov. Pengene du bruker på Verdensgaven vil derfor brukes på å hjelpe de barna som trenger det mest til enhver tid.


Får jeg et gavebevis?

Når du kjøper en Verdensgave, får du et gavebevis. Du velger selv om du kun vil ha det tilsendt digitalt på e-post (som en pdf-fil), eller om vi skal trykke det og sende deg det i posten.

Et trykt kort koster 30 kroner ekstra. Dette dekker kostnadene for trykk og porto, slik at pengene du har gitt for gaven går til barn som trenger det.

Levering av trykte kort er selvfølgelig avhengig av både produksjon og transport. Mange kjøper for eksempel Verdensgaver til jul, og da kan det være vanskelig å forutse hvor lang tid det tar før du får kortene dine. For sikkerhets skyld får du derfor alltid et digitalt gavebevis på e-post, også når du har kjøpt et trykt kort.

På gavebeviset er det et bilde samt en kort beskrivelse av produktet du har kjøpt – og hvordan det kan hjelpe barn i nød. Du kan også skrive inn en personlig hilsen. Prisen på gaven står ikke på gavebeviset.

Gi gjerne gavebeviset videre til en du er glad i!


Kan jeg tilpasse utseendet på gavebeviset?

Ja, noen tilpasninger kan du gjøre selv.

På gavebeviset er det et bilde samt en kort beskrivelse av produktet du har kjøpt – og hvordan det kan hjelpe barn i nød. Vi har også lagt inn et forslag til en personlig hilsen, og den kan du redigere slik at du får den akkurat som du vil.

Du kan også velge om du vil ha gavebeviset digitalt på e-post (som pdf-fil) eller om vi skal trykke det og sende det til deg i posten. Et trykt kort koster 30 kroner ekstra. Dette dekker kostnadene for trykk og porto, slik at alle pengene du har gitt for gaven går direkte til barn som trenger det.


Kan jeg legge inn egne bilder i gavebeviset?

Nei, du kan ikke laste opp egne bilder i løsningen vår.


Får jeg kvittering for gaven?

Ja, når du har gjennomført et kjøp får du en kvittering på e-post.


Hva slags gaver kan jeg kjøpe?

Hvor sendes Verdensgavene fra?

Noen produkter sendes fra UNICEFs verdenslager i København. Andre kommer fra lokale lagre, og noen kjøper vi direkte fra produsent.


Når og hvordan blir Verdensgaver sendt til barna?

Produktene du finner i verdensgavebutikken leveres av UNICEF dit hvor det er behov for det. De blir sendt med enten båt eller fly, avhengig av destinasjon, formål og behov i mottakerlandet.


Kan jeg selv bestemme at min gave skal sendes til et spesielt land?

Nei, vi sender hjelpen dit behovet er størst til enhver tid. Derfor kan du ikke spesifisere hvilket land akkurat din gave skal sendes til. Det betyr at det nødmateriellet som trengs er det som sendes fra UNICEF.


Jeg har fått en Verdensgave – kan jeg bytte den eller få pengene?

Nei, det kan du dessverre ikke. Du har fått Verdensgaven i gave, men i praksis skal Verdensgaver sidestilles med en donasjon til UNICEFs hjelpearbeid. Derfor kan du ikke få byttet gaven eller få pengene i retur. Av samme grunn kan også kjøperen av en Verdensgave trekke kjøpsprisen fra på skatten i henhold til skatteetatens gjeldende regler.


Kan jeg kjøpe de fysiske produktene i Verdensgavebutikken til meg selv?

Nei, UNICEF kjøper produktene for å gi dem til barn i nød. Vi legger mye tid og krefter i å ha en mest mulig kostnadseffektiv logistikk. Derfor kan du ikke kjøpe produktene som er tiltenkt barna til deg selv.


Får jeg skattefradrag for gaven?

Ja, den som betaler for gaven, kan få skattefradrag etter gjeldende regler. For å få skattefradrag må du ha gitt gaver til UNICEF Norge for minst 500 kroner i løpet av et år. Vi må også ha lagret personnummeret ditt (11 siffer) i vårt register senest 5. januar året etter at du har gitt gavene.

Du velger selvfølgelig selv om du vil oppgi personnummeret ditt til oss – men det er en forutsetning for å få skattefradrag. Av sikkerhetshensyn vil vi ikke oppfordre til å sende personnummeret via e-post. Vi anbefaler heller at du ringer til vår giverkontakt på telefon 241 45 100 (hverdager 9.30–14.30).


Hvordan betaler jeg for Verdensgavene?

I dag kan du betale for UNICEF verdensgaver med Vipps eller kort, og bedrifter kan få faktura. Vi aksepterer Visa, Mastercard, American Express, Diners, Maestro og Vipps.


Jeg er sent ute og vil gjerne få gavebevis på e-post. Er det mulig?

Ja, du får alltid et digitalt gavebevis på e-post når du kjøper en gave i Verdensgavebutikken – også når du har valgt å få tilsendt et trykt kort i posten. Dermed har du alltid en backupløsning hvis posten ikke kommer frem i tide.


Kan dere sende kortet direkte til den jeg skal gi det til?

Ja. Hvis du bestiller et trykt kort, kan du velge om du vil ha kortet sendt hjem til deg selv, eller om du vil at vi skal sende det til noen andre. Du oppgir mottakerens adresse i nettbutikken. Adressen du oppgir, bruker vi kun til å sende kortet dit du vil.

Digitale kort sender vi kun til deg, på e-post. Det velger du selv om du vil videresende det til en du er glad i.


Koster det ekstra å få sendt trykt gavebevis i posten?

Ja, det koster 35 kroner å få sendt et kort i posten. Dette dekker kostnadene for trykk og porto, slik at alle pengene du har gitt for selve gaven går direkte til barn som trenger det.


Hvor lang tid tar det før jeg får gavebeviset?

Velger du digitalt gavebevis, får du det tilsendt på e-post i løpet av noen minutter.

Velger du trykt kort sendt i posten, postlegger vi kortet innen 3 arbeidsdager. (I høysesongen før jul sender vi kort enda oftere.) Resten er opp til Posten.