Hvordan gjennomføre aktivitetsdagen? | UNICEF-runden

UNICEF-runden er enkel å gjennomføre

UNICEF-runden er en aktivitetsdag som både er morsom og lærerik for barna, med et ferdig opplegg som gjør det enkelt for skoler å bli med – og gjøre en reell forskjell for barn som i dag mangler skolegang.

  • Dere kan arrangere UNICEF-runden når som helst i løpet av året.
  • Joggesko, ski eller skøyter? Dere bestemmer hvordan UNICEF-runden gjennomføres ­­– på skolen eller ute i naturen.
  • Dere får undervisningsmateriell om Elfenbenskysten og barns rettigheter, som kan brukes i forkant av aktivitetsdagen.
  • Elevene kan hente inn sponsorer som støtter med et selvvalgt beløp, og man kan selvfølgelig delta selv om man ikke har en sponsor.
  • Skolen behøver ikke håndtere kontanter eller samle inn penger. Sponsorene donerer enkelt via skolens Spleis-side, som opprettes automatisk når dere melder dere på.
I 2017 gikk Slattum skole opp Galdhøpiggen i forbindelse med deres gjennomføring av UNICEF-runden.

hvordan melder du på skolen?

Alt du behøver å gjøre for å melde på din skole, er å bestemme datoen for aktivitetsdagen og registrere skolen med en kontaktperson gjennom Spleis. Da vil skolen få tilsendt sponsorkort og rundekort gratis per post. I tillegg får du tilgang til et digitalt undervisningsopplegg.

hva skjer etter påmelding?

Etter registrerering vil UNICEF sende rundekort og sponsorkort i posten til skolen. Da kan elevene hente inn sponsorer f.eks. foreldre, besteforeldre eller andre kjente, som støtter med et selvvalgt beløp. Naturligvis er det fult mulig å delta uten sponsorer. Last ned informasjon om aktivitetsdagen og årets formål til foresatte (pdf).

Eleven blir enig med sponsoren om et beløp for hver runde de løper. Når UNICEF-runden er gjennomført, kan sponsoren donere sluttsummen via UNICEF-rundens side på Spleis.

I forkant av aktivitetsdagen kan skolen benytte seg av undervisningsmateriell som gir elevene kunnskap om Elfenbenskysten, barnerettigheter og FNs bærekraftsmål.

Lærere, elever og sponsorer kan følge med på den totale summen som er samlet inn på Spleis-siden.

hva skjer på aktivitetsdagen?

Skolen står helt fritt til å bestemme hvordan aktivitetsdagen skal gjennomføres. Ønsker dere at elevene skal løpe runder rundt skolebygningen eller fotballbanen? Topp! Vil dere gå klassevis til en nærliggende fjelltopp? Strålende! Det viktigste er at det blir en morsom og meningsfull dag for elevene som deltar.

Har du spørsmål? Helle Eiborg Heiberg er produktsjef for UNICEF-runden og kan gi deg tips eller hjelp til å gjennomføre aktivitetsdagen.

E-post: [email protected]