Hvordan gjennomføre aktivitetsdagen? | UNICEF-runden

UNICEF-runden er enkel å gjennomføre

UNICEF-runden er en aktivitetsdag som både er morsom og lærerik for barna, med et ferdig opplegg som gjør det enkelt for skoler å bli med – og gjøre en reell forskjell for barn som i dag mangler skolegang.

 • Dere kan arrangere UNICEF-runden når som helst i løpet av året.
 • Joggesko, ski eller skøyter? Dere bestemmer hvordan UNICEF-runden gjennomføres ­­– på skolen eller ute i naturen.
 • Dere får undervisningsmateriell om Elfenbenskysten og barns rettigheter, som kan brukes i forkant av aktivitetsdagen.
 • Elevene kan hente inn sponsorer som støtter med et selvvalgt beløp, og man kan selvfølgelig delta selv om man ikke har en sponsor.
 • Skolen behøver ikke håndtere kontanter eller samle inn penger. Sponsorene donerer enkelt via skolens Spleis-side, som opprettes automatisk når dere melder dere på.
I 2017 gikk Slattum skole opp Galdhøpiggen i forbindelse med deres gjennomføring av UNICEF-runden.

Har du spørsmål?

Hvordan melder man skolen på UNICEF-runden?

Alt du behøver å gjøre for å melde på din skole, er å bestemme datoen for aktivitetsdagen og registrere skolen med en kontaktperson gjennom dette skjemaet på Spleis. Da vil skolen få tilsendt sponsorkort og rundekort gratis per post. I tillegg får du tilgang til et digitalt undervisningsopplegg.

Klikk her for å melde på skolen

Hva skjer etter påmelding?

 • UNICEF sender sponsorinformasjon til påmeldte skoler i posten, slik at elevene kan hente inn sponsorer som støtter løpet med et selvvalgt beløp. Det er naturligvis mulig å delta uten sponsorer. Vi har også produsert et skriv om aktivitetsdagen og årets formål til foresatte som kan lastes ned her.
 • I forkant av aktivitetsdagen kan skolen benytte seg av undervisningsmateriell som gir elevene kunnskap om utfordringene i Elfenbenskysten, knyttet til barnerettighetene og FNs bærekraftsmål.
 • Eleven blir enig med sponsoren om et beløp for hver runde de løper. Når UNICEF-runden er gjennomført, kan sponsoren donere sluttsummen via UNICEF-rundens side på Spleis.
 • På Spleis-siden kan elever, lærere og sponsorer følge med på totalsummen skolen har samlet inn. Dette kan virke ekstra motiverende for alle som er involvert i aktivitetsdagen.

Hva skjer på aktivitetsdagen?

Skolen står helt fritt til å bestemme hvordan aktivitetsdagen skal gjennomføres. Ønsker dere at elevene skal løpe runder rundt skolebygningen eller fotballbanen? Topp! Vil dere gå klassevis til en nærliggende fjelltopp? Strålende! Det viktigste er at det blir en morsom og meningsfull dag for elevene som deltar.

Tips til smittevern ved gjennomføring

 • Alle elever og lærere bør holde god avstand, ha god håndhygiene og følge de gjeldende smittevernreglene.
 • Vi anbefaler at gjennomføringen av løpet fordeles klassevis og/eller inndelt i kohorter.
 • Loggføring av runder bør registreres ved avkryssing på en klasseliste, eller at elevene selv krysser av sine egne rundekort med hver sin blyant eller penn. Det viktigste er at man unngår fysisk kontakt.
Helle Eiborg, prosjektleder UNICEF-runden

Har du spørsmål? Du kan alltid kontakte oss for tips eller hjelp til gjennomføring av UNICEF-runden.

Helle Eiborg er prosjektleder for UNICEF-runden, og svarer gjerne på spørsmål du måtte ha om aktivitetsdagen.