Hvorfor opprette et testament?

Still deg selv spørsmålet: Er jeg komfortabel med den arvefordelingen som følger av loven? Er svaret nei, bør du opprette et testament. Gjennom et testament er det du selv som bestemmer hvem som skal overta dine verdier – både de finansielle og de personlige eiendelene dine. Har du en hjertesak eller ønsker å gi en gave til noen andre enn dine livsarvinger, må du skrive et testament.

Gode grunner til å skrive et testament

Du kan sikre framtiden til dine nære
Om du ikke skriver et testament, er det arveloven som bestemmer hvordan dine midler fordeles. Hvis du har en samboer, vil ikke partneren din automatisk arve noe fra deg.

Du kan støtte dine hjertesaker
I et testament kan du velge å støtte de sakene som er viktige for deg, fremfor det staten har valgt ved arveloven.

Du kan unngå familiekonflikter
Et testament sikrer at din mening blir hørt. Etterkommerne dine får vite hvordan du vil at eiendelene dine skal deles, og du kan unngå unødvendige konflikter i familien.

Det er enkelt å opprette et testament
Et testament må oppfylle visse krav. Du kan lese mer om dette i vår guide for å utarbeide et testament.

Få gratis advokatbistand
Når du velger å gi en del av arv din til UNICEF, vil vi dekke kostnaden for hjelp til å sette opp ditt testament. Tonje Liavaag i Dalan advokatfirma er vår samarbeidspartner.

Du kan bidra til en lysere framtid
En testamentarisk gave kan bidra til at verden blir et bedre sted, Gir du en gave til UNICEF, gir du en gave til framtiden.

Dette kan testamentariske gaver bety

Din gave, uansett størrelse, vil være med på vårt viktige arbeid med å beskytte, utvikle og hjelpe barn – over hele verden. Som verdens største humanitære organisasjon for barn, jobber vi i UNICEF aktivt for at FNs barnekonvensjon skal bli overholdt. Nedenfor finner du noen eksempler på hva ulike gaver til UNICEF kan bidra til.

  • For 10 000 kr kan UNICEF gi stivkrampesprøyte til 7500 barn, den rimeligste og mest effektive måten å forhindre at barn dør av stivkrampe. 
  • For 23 000 kr kan UNICEF gi 100 nybakte mødre myggnett, vaksiner mot stivkrampe, meslinger og polio, vannrensetabletter, sukker/salt blanding mot dehydrering og energimatpakker mot underernæring.

  • For 50 000 kr kan UNICEF gi ett års skolegang for hele 19 barn.

  • For 180 000 kr kan UNICEF sørge for rent vann til 9000 barn.

  • For 300 000 kr kan UNICEF forebygge og redusere vold for 750 barn som er på flukt, ved å støtte sport- og kulturtilbud, og etter-skole-programmer.

  • For 500 000 kr kan UNICEF opprette en fullt møblert skole med grønt konsept – med solcellepaneler, beplantning, tilgang på rent vann, utdanning og støtte til lærere.

Vi tilbyr gratis advokatbistand

Når du velger å gi en del av arven din til UNICEF vil vi dekke advokatbistand og hjelp til å sette opp ditt testamente. Tonje Liavaag i Dalan advokatfirma er vår samarbeidspartner.

SIKRE DINE NÆRMESTE MED ET DIGITALT TESTAMENT

I samarbeid med Justify, tilbyr UNICEF gratis* opprettelse av digitalt testament. Hos Justify kan du raskt og enkelt opprette et digitalt testament, som kvalitetssikres av advokat før signering.

Du vil få tilgang til dine dokumenter digitalt, samtidig som det lagres trygt hos Justify.

* Tilbudet forutsetter at UNICEF blir tilgodesett i testamentet.

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale, eller last ned vår brosjyre med informasjon om arv, testament og testamentariske gaver.

Karianne Abrahamsson, kontaktperson i UNICEF for arv og testamentariske gaver

Karianne Abrahamsson
Rådgiver for arv i UNICEF
Mobil: 926 63 381
E-post: [email protected]

Forside av UNICEFs arvebrosjyre

I vår brosjyre kan du lese mer om arv, testament og testamentariske gaver.

Last ned brosjyre

Mer om arv og testamentariske gaver

Vil du ha siste nytt om testamentering og testamentariske gaver rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rundt arv, testamentering og testamentariske gaver. Du vil motta nyhetsbrevet ca. fire ganger i året.