Hvorfor opprette et testament?

Still deg selv spørsmålet: Er jeg komfortabel med den arvefordelingen som følger av loven dersom jeg skulle falle fra? Er svaret nei bør du opprette et testament. Gjennom et testament er det du selv som bestemmer hvem som skal overta dine verdier – både de finansielle og de personlige. Har du en hjertesak eller ønsker å gi en gave til noen andre enn dine livsarvinger, må du skrive et testament.

Gode grunner til å skrive et testament

Du kan sikre fremtiden til dine nære
Om du ikke skriver et testament er det arveloven som bestemmer hvordan dine midler fordeles. Hvis du har en samboer, vil ikke partneren din automatisk arve noe fra deg.

Du kan støtte dine hjertesaker
I et testament kan du velge å støtte de sakene som er viktige for deg, fremfor det staten har valgt ved arveloven.

Du kan unngå familiekonflikter
Et testament sikrer at din mening blir hørt etter at du har gått bort. Etterkommerne dine får vite hvordan du vil at eiendelene dine skal deles, og du kan unngå unødvendige konflikter i familien.

Det er enkelt å opprette et testamente
Et testamente må oppfylle visse krav, du kan finne ut mer av dette ved å se vår guide for å utarbeide testamente.

Få gratis advokatbistand
Vi kan sette deg i kontakt med en advokat som kan bistå deg. Dette er gratis om du velger å gi en gave til UNICEF.

Du kan bidra til en bedre fremtid
En testamentarisk gave koster ikke noe nå, men kan bidra til at verden blir et bedre sted etter din bortgang. Gir du en gave til UNICEF gir du en gave til fremtiden.

Dette kan testamentariske gaver bety

Støtte fra ditt testament, uansett størrelse, vil være et viktig bidrag til vårt arbeid med å skape trygghet for barn i en utrygg verden. UNICEF er FNs barnefond, og jobber for å utrydde alle former for urett og overgrep mot barn. Nedenfor finner du noen eksempler på hva ulike gaver til UNICEF kan bidra til.

  • For 10 000 kr kan UNICEF gi stivkrampesprøyte til 7500 barn, den rimeligste og mest effektive måten å forhindre at barn dør av stivkrampe. 
  • For 23 000 kr kan UNICEF gi 100 nybakte mødre myggnett, vaksiner mot stivkrampe, meslinger og polio, vannrensetabletter, sukker/salt blanding mot uttørking og energimatpakker mot underernæring.

  • For 50 000 kr kan UNICEF gi ett års skolegang for hele 19 barn.

  • For 180 000 kr kan UNICEF sørge for rent vann til 9000 barn.

  • For 300 000 kr kan UNICEF forebygge og redusere vold for 750 barn som er på flukt, ved å støtte sport- og kulturtilbud, og etter-skole-programmer.

  • For 500 000 kr kan UNICEF opprette en fullt møblert skole med grønt konsept – med solcellepaneler, beplantning, tilgang på rent vann, utdanning og støtte til lærere.

Vi tilbyr gratis advokatbistand

Skulle du velge å gi en del av din arv til UNICEF vil vi dekke advokatbistand og hjelp til å sette opp ditt testamente. Tonje Liavaag i Dalan advokatfirma er vår samarbeidspartner.

Illustrasjon av arvetesten.

finn ut HVORDAN arven din blir fordelt

Om du ikke skriver et testament, er det arveloven som bestemmer hvordan midlene dine fordeles. Ønsker du å gi noe til en hjertesak, må du skrive et eget testament. Ta Arvetesten og finn ut hvordan dine midler fordeles.

SIKRE DINE NÆRMESTE MED ET DIGITALT TESTAMENT

I samarbeid med Justify, tilbyr UNICEF gratis* opprettelse av digitalt testament. Hos Justify kan du raskt og enkelt opprette et digitalt testament, som kvalitetssikres av advokat før signering.

Du vil få tilgang til dine dokumenter digitalt, samtidig som det lagres trygt hos Justify.

* Tilbudet forutsetter at UNICEF blir tilgodesett med arv i testamentet.

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale, eller last ned vår brosjyre med informasjon om arv, testament og testamentariske gaver.

Forside av UNICEFs arvebrosjyre

Sjekk ut vår brosjyre med informasjon om arv, testament og testamentariske gaver.

Last ned brosjyre

Mer om arv og testamentariske gaver

Vil du ha siste nytt om testamentering og testamentariske gaver rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rundt arv, testamentering og testamentariske gaver. Du vil motta nyhetsbrevet ca. fire ganger i året.