Vilkår og retningslinjer for kjøp av Verdensgaver

Vilkår og retningslinjer for kjøp av verdensgaver

UNICEF Verdensgaver er gaver til barn i nød. Når du kjøper en gave med mening i nettbutikken vår, gir du en donasjon til UNICEFs omfattende arbeid for barn i over 190 land. Som takk får du et gavebevis du enten kan beholde selv, eller gi til en du er glad i.

UNICEF er en ideell barnerettighetsorganisasjon. UNICEF Norge er medlem av Innsamlingskontrollen. Bidragene vi mottar går til å styrke alle barns rettigheter og redde liv. Les mer om hva pengene går til.

På denne siden finner du våre vilkår og retningslinjer for kjøp i nettbutikken unicef.no/verdensgaver.

Brukervilkår og retningslinjer

Betalingsmåter

Betalinger kan gjennomføres via nett, enten med bank- og kredittkort (nettaxept fra Nets), via Vipps Hurtigkasse eller med faktura (for bedrifter). Ikke lukk vinduet før betalingen er gjennomført.

Data du sender i forbindelse med kjøp av UNICEF Verdensgaver, går gjennom Netaxept- eller Vipps-terminalen BBS, med alle de sikkerhetsordninger det innebærer.

Betaler du med faktura, er betalingsfristen 14 dager. Fakturaer sendes via Elektronisk Handelsformat (EHF).


Reklamasjon

Er det feil på gavebeviset som skyldes feil hos UNICEF Norge eller våre samarbeidspartnere, eller hvis gavebeviset ikke kommer fram som lovet og årsaken er feil gjort hos UNICEF Norge, sender vi deg et nytt kort uten ekstra kostnad. Kontakt i så fall vårt trykkeri direkte på e-post [email protected] eller telefon 21 50 94 78 (bemannet hverdager 0800–1600).

Du kan også kontakte UNICEFs giverkontakt på e-post [email protected] eller telefon 24 14 51 00. Giverkontakt er stengt fra og med 24. desember og frem til første arbeidsdag etter nyttår.


Leveringsadresser

Har du bestilt gavebevis i papirformat sendt i posten, tilkommer det 30 kroner per kort for trykking, utsendelse og porto. Dette dekker utsending til postadresser i Norge.


Leveringstid

Har du bestilt gavebevis i papirformat sendt i posten, forplikter vi oss til å levere dette til Posten Norge innen tre arbeidsdager. Posten Norges leveringstid er utenfor UNICEF Norges kontroll og ansvar.

Før julehøytiden anbefaler vi et siste mulige bestillingstidspunkt for papirkort som skal nå fram før julaften. Dette er bare en anbefaling, ikke en garanti for at kortene kommer frem.  

Uansett om du velger gavebevis i papirformat sendt i posten, eller digitalt gavebevis sendt på e-post, vil du alltid få et digitalt gavebevis til den e-postadressen du har oppgitt. Dette som en ekstra sikkerhet hvis noe skulle skje med postforsendelsen.


Ekspedisjonsgebyr

Utover prisen på 30 kroner per kort for fysiske gavebevis sendt i posten, påløper det ingen gebyrer når du bestiller UNICEF Verdensgaver.


Moms

Verdensgaver er en gave/donasjon til UNICEF. Det tilkommer ikke mva.


Angrerett og angrefrist

Vanlig angrerett gjelder også ved kjøp i vår nettbutikk. Dette betyr at du har 14 virkedager på deg til å angre på et kjøp. Hvis du vil heve kjøpet, må du kontakte oss e-post [email protected] eller [email protected], eller telefon 24 14 51 00 på hverdager 09.30–14.30. 


Skattefradrag

Gjelder kun ved donasjoner og kjøp av Verdensgaver.

Alle innbetalte bidrag og gaver til UNICEF Norge mellom 500 kroner og 25.000 kroner i løpet av et skatteår, er fradragsberettiget. Det maksimale inntektsfradraget du kan få for gaver til frivillige organisasjoner bestemmes av Regjeringen, og kan derfor endre seg fra år til år.

Skattefradragsprosenten for inntektsåret 2023 er 22 prosent. For å få skattefradrag må vi ha personnummeret ditt. Gavene dine vil da automatisk bli innberettet til skattemyndighetene. Du kan kontakte oss med personnummeret ditt på telefon 24 14 51 00 eller e-post [email protected].


Konfliktløsing

Ved eventuelle feil eller mangler på produkt fra nettbutikken eller benyttelse av angreretten, skal UNICEF Norge imøtekomme krav innen rimelig tid. Dersom partene ikke kommer til enighet, kan Forbrukerrådet kontaktes for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller forbrukerradet.no.


Personvern

UNICEF er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine givere, støttespillere og brukere på en forsvarlig måte. Finn ut hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om våre givere og personer vi er i kontakt med på vår side om personvernpolicy.