Trenger du gavetips? Disse gavene faller garantert i smak!

Vi har så mye i skuffer og skap, på loft og i kjeller. Ting. De siste årene har mange av oss sett hvor skjevt urettferdigheten rammer. Vi har kanskje tenkt på hvor heldige vi er som har det trygt, som har et varmt hjem og en familie som kan støtte oss når livet butter. Noen av oss har fått lyst til å hjelpe.

En gave som betyr noe

Vi er mange som gir litt ekstra til veldedighet gjennom året. Noen av oss gir penger i en julegryte, andre kjøper bøker til inntekt for hjemløse og stadig flere vurderer å kjøpe en veldedig gave. Veldedige gaver er gaver som betyr mye både for den som mottar gaven og de menneskene som trenger det aller mest. Ved å kjøpe en veldedig gave kan du hjelpe mennesker, og samtidig bidra til en litt bedre verden.

GI EN EKSTRA SPESIELL MORSDAGSGAVE I ÅR

Morsdagspakken inneholder varme klær, pledd, energimatpakker, nødmat, vannrensetabletter, salt-sukker-blanding, skrivebok og blyanter. Pakken gir en mor i nød muligheten til å beskytte barna sine mot bitende kulde og akutt underernæring. Og gi dagligdags omsorg for barna sine.

Ved å gi denne gaven til 257 kroner bidrar du til å holde sårbare mødre og barn trygge.

En verdensgave til verdens beste venn

For å gi en veldedig gave som treffer blink, bør du bruke noen minutter på å tenke på hva som engasjerer mottakeren. Hvilke saker brenner han eller hun for? Er det fattigdom? Barn? Helse? Skole og utdanning? Uansett hvor engasjementet ligger, kan du finne både inspirasjon og gaveideer blant UNICEFs 30 verdensgaver.

Gi en gave med mening

startpakke for mor

Gi den beste gaven en mor kan få – muligheten til å se sine barn overleve og vokse opp

236 kr

en bestemor til barna

Gi økonomisk støtte til bestemødre som tar vare på foreldreløse barn.

331 kr

VARME KLÆR TIL BARN PÅ FLUKT

Vinteren er streng i Syria og nabolandene. Gaven inneholder varme vinterklær til barna.

368 kr

Tips til den perfekte veldedige gaven

En verdensgave er ikke en symbolsk gave, men en ekte gave med konkrete produkter som sendes dit behovet er størst. Det kan være varme pledd til familier på flukt, skolemateriell til barn eller Covid-vaksiner. Alternativene er mange, og du finner hele utvalget av veldedige gaver i UNICEFs nettbutikk. Når du har funnet en passende gave, er det bare å bestille, og så fort gaven er kjøpt, får tilsendt et kjempefint kort. På kortet kan du legge inn en personlig hilsen hvis du vil. Noen bruker også kortene som ekstra verdifulle til/fra-kort utenpå en annen gave.

Liten gave med stor betydning

Med en Verdensgave er du sikret en julegave som garantert faller i smak hos ham eller henne – og som gjør mer nytte for seg enn å fylle opp skapene hjemme. Istedenfor å gi bort en gave som ingen trenger, kan du gi en gave som hjelper og en gave som har en dypere mening. I år er den fineste gaven under treet fra deg til noen du er glad i!

Her er et knippe med gaver som vi tror vil falle i smak:

Gi en gave med mening

varme pledd

UNICEF sender varme pledd til katastroferammede områder over hele verden.

306 kr

venninnepakke

Et pledd, såpe, hoppetau og ball - noe som gjør at en familie på flukt kan få et pusterom.

158 kr

covid-19-vaksiner

Gi covid-19-vaksiner til verdens fattigste land. Bli med å stopp pandemien!

319 kr

Trenger du inspirasjon til din neste gave? Her er våre beste tips