En gave til henne - som redder liv og gir kvinner verdigheten tilbake

På jakt etter en fin gave du kan gi bort til en søster, mor, bestemor eller venninne? Gi bort en Verdensgave! Verdensgaver er reelle gaver som sendes til de som trenger det mest. Du får et flott gavebevis som du kan gi til noen du er glad i.

Gaven hun vil huske

Husker du følelsen av å komme hjem etter en langtur - iskald, sliten og tørst? Her hjemme har vi alltid muligheten til å hoppe i dusjen, la varmen komme tilbake i kroppen og drikke rent vann når vi er tørste.

Men det er millioner av mennesker som ikke har det. Mennesker på flukt eller i konfliktsoner har sjeldent tilgang på rent vann, en dusj, toalettsaker eller et hjem. For dem er en dyne, en pute, et såpestykke eller grunnleggende hygieneartikler livsviktig. I en flyktningleir er det ingen mulighet til å reise hjem. Fraværet av menneskelig verdighet tærer på, både psykisk og fysisk.

Jenter og kvinner rammes ekstra hardt

For unge jenter og kvinner er det enda verre. De kan droppe ut av skolen og falle utenfor det sosiale fordi de ikke har det de trenger for å kontrollere blødningene.

En kjærkommen gave til mennesker på flukt er vår Verdighetspakke. Pakken med hygieneprodukter dekker en families behov i en måned. Hjelp familier i nød med å opprettholde verdigheten når alt annet har raknet.

Her finner du julegaven til mor, til søster, til venninner – ja, hvem som helst: Kjøp en Verdighetspakke her.

OM VERDENSGAVEN "Verdighetspakke"

Verdighetspakken inneholder hygieneprodukter som dekker de mest grunnleggende behovene til en familie i én måned. Familier på flukt mangler de mest elementære ting, som vi ofte tar for gitt.

Ved å gi denne gaven til 350 kroner bidrar du til at familier på flukt får dekket behovet for hygieneprodukter i én måned av UNICEF.

Tvunget ut i håpløshet

Ingen ønsker å være flyktning. Det er noe du blir tvunget til, i håp om å kunne leve et trygt og bedre liv. På flukt er det stor mangel på hygieneartikler og sanitærprodukter.

– Om flyktninger i det hele tatt får med seg en toalettmappe, så varer ikke innholdet lenge nok til at det utgjør en stor forskjell. Det viktigste er produkter til personlig hygiene, som såpe, bind og andre sanitærprodukter for kvinner. Barberhøvler er også viktig, sier Nina Holand i UNICEF.

Under pandemien og andre katastrofer ser man at smittevernutstyr og andre livreddende produkter prioriteres. En rapport fra Women Under Siege viser at en familie på tre kvinner i Moria-leiren på den greske øya Lesbos normalt fikk fire bind i måneden på deling.

– Dette viser hvor dårlig tilgangen er, også før pandemien. Alle jenter og kvinner lider av mangelen på sanitærprodukter. Det er ikke bare verdigheten det berører, men også tryggheten. Det er noe av det vanskeligste for kvinner – å ikke ha måter å håndtere blødningene på, forteller Holand.

Holand sier de har fått høre historier om at noen må bruke barnebleier – om de har tilgang til slike, gammelt tøy eller toalettpapir. Menskopper kan også bli brukt, men det er utfordringer med å få vasket dem skikkelig. Og sanitære utfordringer skaper også større problemer enn bare hygiene.

– Mange unngår å vise seg offentlig, og jenter velger å ikke gå på skolen eller leke når de blør. Det gjør at jenter dropper ut av skolen på grunn av mangel på toalett. Dette er en utfordring mange steder i verden, ikke bare i flyktningleirer, sier Holand.

Hva har en slik pakke med en måneds forsyning av sanitærartikler å si for de som mottar det?

– Det har alt å si. Det betyr at de kan føle seg og oppføre seg normalt. Kvinner slipper å snike seg ut på nattestid og risikere overgrep for å få tilgang til et toalett eller privatliv. Det betyr at jenter kan gå på skolen og leke med venner. Det betyr at de faktisk får sove å slippe den ekstra byrden av bekymring.

Gi en gave med mening

startpakke for mor

Gi den beste gaven en mor kan få – muligheten til å se sine barn overleve og vokse opp

236 kr

en bestemor til barna

Gi økonomisk støtte til bestemødre som tar vare på foreldreløse barn.

331 kr

VARME KLÆR TIL BARN PÅ FLUKT

Vinteren er streng i Syria og nabolandene. Gaven inneholder varme vinterklær til barna.

368 kr

FÅ MER GAVE-INSPIRASJON: