Bli fadder - gjør en forskjell

BEDRIFT? For faktura eller mer informasjon, kontakt [email protected]

Din støtte bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Du er med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære.

Tusen takk for at du velger å stå sammen med oss!

DU utgjør en forskjell

Som fast giver går pengene dine direkte til konkrete prosjekter som redder liv og hjelper barn verden over. Kun 4 prosent av pengene går til administrasjon. Ved å gi 500 kroner i måneden. har du etter én måned reddet 160 barn fra malaria. Etter et halvt år har du bidratt til å installere en brønn med vannpumpe, som drastisk endrer livene til innbyggerne i en hel landsby.

Sammen når vi frem til verdens mest sårbare barn i tide. Vi er der når nøden er som størst. Vår internasjonale tyngde gjør at vi når frem og er først der nøden er størst. Tusen takk for at du velger å stå sammen med oss.

DU GIR BARN DET de trenger for å overleve

Millioner av barn mangler det som er helt elementært for å overleve. Våre faste givere gir mat, rent vann og helsehjelp til barn i 163 land – hver eneste dag.

du gir barn beskyttelse under krig og konflikt

Det er med støtte fra våre faste givere at vi er til stede i Ukraina, og kan fortsette nødhjelpen til alle barna som er på flukt eller som er igjen. Vi er der før, under og etter en krise. Med deg på laget kan vi nå enda flere barn i tide.

Du er først på plass når KATASTROFEN RAMMER

Når jordskjelv eller tsunami rammer, teller hvert sekund. Våre faste givere sørger for at UNICEF er raskt på plass med humanitær nødhjelp og hjelper barna som trenger det aller mest.

Med din hjelp er alt mulig

Støtten fra våre faddere går til utviklingsprosjekter og nødhjelp over hele verden. Dagens barn står overfor en fremtid med mange utfordringer. Du kan gi dem en bedre morgendag.

Gutt peker på overarmen hvor han har fått meslingvaksine, Jemen

250 kroner i måneden er nok til 14.700 meslingvaksiner i året, og kan redde 7.350 barn.

En jente dekker seg med et pledd hun har fått fra UNICEF, Sudan

325 kroner i måneden er nok til 63 varme pledd i året, og kan gi varme til barn som fryser.

En jente sitter på mammas fang og spiser terapeutisk nødmat levert av UNICEF i Malawi

500 kroner i måneden er nok til 1560 nødmatpakker i året og kan redde 25 barn.

Dette er eksempler på hva ditt bidrag kan gå til. All støtten blir sendt til UNICEFs hovedkontor, som fordeler tematisk og geografisk til arbeid for de barna som trenger det mest.

har du barn i familien?

prøv familiefadderskapet Postkort fra Paddington!

Opprett fadderskap for hele familien og få personlige pakker fra bjørnen Paddington™! Med morsomme oppgaver og lærerike aktiviteter kan barnet ditt lære om verden samtidig som dere hjelper barn som trenger det.

– Det var utrolig gøy å se hvor begeistret datteren min ble av innholdet i pakken. Nå stiller hun meg morsomme faktaspørsmål hver morgen, og hun ler godt når hun må fortelle meg svaret. Hun gleder seg til det kommer mer i posten.

Marianne, forelder
Eksempel på innholdet i en Postkort fra Paddington-pakke

HVORDAN ER DET Å VÆRE Fadder I UNICEF?

Våre faste givere er engasjerte mennesker fra hele verden som jobber målrettet mot dagen da alle barn har like rettigheter og muligheter. Som fast giver hos oss er du ikke fadder for et enkelt barn, men for alle barn i verden.

Derfor trenger vi deg. Du bidrar til at vi sammen kan drive langsiktig planlegging og forebyggende arbeid. Uten forutsigbare inntekter er det ikke mulig å ivareta en bærekraftig utvikling. Det er dette arbeidet som hjelper flest barn.

Du er også med på å gi livsviktig hjelp til verdens mest sårbare barn når nøden er som størst, når bombene smeller, når jordskjelvet rammer, når redselen lammer og når sulten krever mer enn en liten kropp kan bære. Sammen former vi morgendagen og skaper en bedre verden for alle barn. I dag, og i tiden som kommer.

Hvert barn er en mulighet og fremtidig problemløser.
Sammen kan vi redde liv og skape en bedre verden for alle barn.

Ønsker du å lære litt mer før du bestemmer deg?

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg bli fast giver?

Som fast giver bidrar du med et fast beløp i måneden til UNICEFs arbeid for barn. Du sørger dermed for at barn over hele verden får langsiktig og forutsigbar støtte. Ditt bidrag er utrolig viktig for at vi skal komme nærmere en verden der alle barns rettigheter er oppfylt. Les mer på Hvorfor UNICEF.


Hva koster det meg?

Det er opp til deg å velge hvor mye du har lyst til å bidra med hver måned. Velg et av våre foreslåtte beløp, eller fyll inn et beløp som passer deg bedre i det blanke feltet.


Hva skjer når jeg melder meg inn?

Etter at du har meldt deg inn, får du en velkomsthilsen på e-post med mer informasjon om hvordan bidragene dine kommer til nytte. Deretter vil du få nyhetsbrev på e-post omtrent en gang i måneden. Donasjonen trekkes automatisk med avtalegiro i nettbanken, via Vipps eller fra betalingskortet ditt, avhengig av hvilken betalingsform du har valgt. Du trenger ikke gjøre noe mer for at hjelpen din skal komme frem.


Er det bindingstid?

Det er ikke bindingstid, og du kan si opp når du ønsker. For spørsmål, ta kontakt med Giverservice på e-post [email protected] eller telefon 24 14 51 00.


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 25 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre, er å registrere personnummer eller organisasjonsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.


Hvor mye kommer frem?

I 2023 overførte vi 158 millioner kroner fra norske givere til verdens barn. I 2024 har vi som ambisjon å overføre 169 millioner kroner til verdens barn Les mer om hva pengene går til.


Fant du ikke det du lette etter? Du finner flere spørsmål på vår FAQ-side.

LES MER OM