Humoraksjonen - gi en dose håp

12. desember inviterer TV 2 og UNICEF til «Humoraksjonen» - en direktesendt TV-aksjon til inntekt for UNICEFs arbeid med å skaffe covid-19-vaksiner til mennesker i verdens fattigste land💙

Programledertrioen Jenny Skavlan, Jonis Josef og Simon Nitsche inviterer til en kveld med julestemning, fantastiske artister, latter, fine gjester og underholdningsinnslag.

- Humoraksjonen er en viktig sending hvor kjente mennesker fra hele Norge går sammen om å hjelpe UNICEF med å få flere faddere, slik at de kan gi koronavaksiner til mennesker i verdens fattigste land. Vi håper at denne kvelden vil bidra til varm og god julestemning, giverglede, latter og fine historier. Dugnad er vi nordmenn skikkelig gode på, og denne kvelden er det til en veldig god sak, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

pandemien har rammet barna hardest

Pandemien har gått hardt utover barn og unge over hele verden. Svært mange barn har mistet sine omsorgspersoner i pandemien, i tillegg til manglende tilgang på skole og helsetjenester. For første gang på 20 år ser vi en økning i antall barn som er tvunget inn i arbeid, og antallet barnearbeidere har nå steget til 160 millioner.

-Vi klarer ikke å få slutt på pandemien, med mindre hele verden jobber sammen. Millioner av mennesker venter fortsatt på vaksinen og det er barna som lider mest. Denne pandemien er ikke over for noen av oss, før den er over for alle. Først når alle har fått vaksinen, er alle trygge. Jeg håper at så mange som mulig vil være med å støtte Humoraksjonen – slik at UNICEF kan fortsette det livsviktige arbeidet for barn over hele verden, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

musikk, følelser og humor

- Det er mange morsomme og flinke folk med på laget, så her kommer vi til å kjenne på alle mulige følelser, spår programleder Simon Nitsche.

Det blir julestemning og nydelig musikk fremført av kjente artister som Sissel Kyrkjebø, Isah, Myra, Ingebjørg Bratland, Daniel Kvammen og Daniela Reyes.

I tillegg finner vi kjente fjes som Linni Meister, Morten Ramm, Jonas Bergland, Lars Bergum, Agnethe Huseby, Mia Hundvin, Rasmus Wold og Erik Solbakken i telefonpanelet.

- Sørg for å ha mobildekning 12. desember, og litt igjen av julegavebudsjettet - for dette blir giverfest, sier Simon.

Ifølge Simon kan vi forvente noen overraskelser underveis.

- Ikke tro vi i programledelsen bare skal stå pent kledd i et varmt studio hele kvelden. Vi har vært UNICEFs lojale fotsoldater ute i vervefelten, og prøvd å hanke inn nye faddere. Dog med noe utradisjonelle metoder.

"Humoraksjonen" sendes på TV 2 og TV 2 Play søndag 12.desember fra kl 20.00.

Se hele sendingen gratis på Tv2.no søndag, eller på Tv2 Play:

Siste nytt

Stort hjelpebehov i 2022
Bilde av jente Kandahar

Stort hjelpebehov i 2022

Les mer
Slik har pandemien rammet barna
Jente med maske. Foto

Slik har pandemien rammet barna

Les mer
1 million afghanske barn står i fare for å dø
Barn mottar livreddende næring. Foto

1 million afghanske barn står i fare for å dø

Les mer
Publisert av Anne-Mali Thyrum onsdag 01/12/2021 - 10:48