Skriv om historiene til verdens barn

Gi med Apple Pay, PayPal eller Google Pay.

Gi barn en trygg barndom

Barn vokser opp i en verden der globale kriser står i kø. Deres barndom og fremtid er truet av krig, kriser og klimaendringer. Barna trenger at vi står sammen og kjemper for dem.

faste givere redder liv og gir håp

Som fast giver går pengene dine direkte til konkrete tiltak som redder liv og hjelper barn verden over. Ved å gi 500 kroner i måneden, har du etter én måned reddet 160 barn fra malaria. Etter et halvt år har du bidratt til å installere en brønn med vannpumpe, som drastisk endrer livene til innbyggerne i en hel landsby. Det gjør at jenter kan på på skolen – istedenfor gå timesvis etter vann.

UNICEF er verdens største hjelpeorganisasjon for barn. Det gir oss kraften til å få hjelpen helt fram dit nøden er størst. Dette får vi til takket være givere som deg. Tusen takk!

Helsepersonell holder et nyfødt barn

DU GIR BARN DET de trenger for å overleve

Millioner av barn mangler det helt elementære for å overleve. Som fast giver gir du mat, rent vann og helsehjelp til barn i hele verden hver eneste dag.

Mor og barn snakker med UNICEF-ansatt

du gir barn beskyttelse under kriser og konflikt

Din støtte gjør at vi er tilstede for barna før, under og etter en krise. Sammen hjelper vi barn på flukt og gir dem trygge pusterom i en kaotisk situasjon.

En gruppe barn står i kø for å få utdelt nødmat

du sørger for at nødhjelpen kommer raskt frem

Når katastrofen rammer, teller hvert sekund. Som fast giver sørger du for at vi er raskt på plass med nødhjelp. Slik bidrar du med hjelp til barna som trenger det aller mest.

Vil du vite litt mer før du bestemmer deg?

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg bli fast giver?

Som fast giver bidrar du med et fast beløp i måneden til UNICEFs arbeid for barn. Du sørger dermed for at barn over hele verden får langsiktig og forutsigbar støtte. Ditt bidrag er utrolig viktig for at vi skal komme nærmere en verden der alle barns rettigheter er oppfylt. Les mer på Hvorfor UNICEF.


Hva koster det meg?

Det er opp til deg å velge hvor mye du har lyst til å bidra med hver måned. Velg et av våre foreslåtte beløp, eller fyll inn et beløp som passer deg bedre i det blanke feltet.


Hva skjer når jeg melder meg inn?

Etter at du har meldt deg inn, får du en velkomsthilsen på e-post med mer informasjon om hvordan bidragene dine kommer til nytte. Deretter vil du få nyhetsbrev på e-post omtrent en gang i måneden. Donasjonen trekkes automatisk med avtalegiro i nettbanken, via Vipps eller fra betalingskortet ditt, avhengig av hvilken betalingsform du har valgt. Du trenger ikke gjøre noe mer for at hjelpen din skal komme frem.


Er det bindingstid?

Det er ikke bindingstid, og du kan si opp når du ønsker. For spørsmål, ta kontakt med Giverservice på e-post giver@unicef.no eller telefon 24 14 51 00.


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 25 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre, er å registrere personnummer eller organisasjonsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag. Les mer om skattefradrag for veldedige gaver.


Hvor mye kommer frem?

I 2022 gikk 87 prosent av pengene vi samlet inn direkte til arbeid med barna, mens 13 prosent ble brukt til å administrere prosjektene våre og skaffe nye inntekter. Les mer om hva pengene går til.


Fant du ikke det du lette etter? Du finner flere spørsmål på vår FAQ-side.