Feriesentralen

! FERIESENTRALEN ER DESSVERRE STENGT I 2023 !

De aller fleste av oss ønsker det samme for ferien vår: Vi vil vekk fra hverdagens forpliktelser og skape gode minner sammen med familie og venner. Men dessverre er det ikke alle som har mulighet til å gjøre noe ekstra med barna i feriene.

Derfor har vi opprettet Feriesentralen – en digital møteplass der du kan tilby eller motta opplevelser og ferieminner. Feriesentralen formidler alt fra kinobilletter og gavekort på fornøyelsesparker, til utlån av telt, kanoer og ferieboliger.

Slik fungerer Feriesentralen

Har du noe å gi eller låne bort i feriene, kan du legge ut en annonse om det på feriesentralen.no. Barnefamilier kan så ta direkte kontakt med deg.

Barnefamilier kan også selv legge ut ønsker om å få låne hytter, campingvogner, friluftsutstyr eller liknende.

I tillegg inviterer vi organisasjoner, kommuner og bedrifter til å legge ut gratisaktiviteter for barn og unge på Feriesentralen.

Tips til ting du kan tilby

  • ferieopphold i hus eller hytte
  • frilufts- eller sportsutstyr
  • gavekort på opplevelser
  • kino- eller museumsbilletter
  • gratisarrangementer

Du kan også velge å Vippse en valgfri sum.

Helt enkle, små ting kan bety enormt mye.

Kristin Oudmayer, Direktør for barns rettigheter og bærekraft

Sommeren er ekstra tøff for mange

Bakgrunnen for at vi i 2013 opprettet Feriesentralen, er at ferier og høytider er som et forstørrelsesglass på tilværelsen for barn og unge. Opplever du mye og har det bra, forsterkes gjerne den følelsen i ferien – særlig når du kan dele den med andre. Har du det vanskelig i hverdagen, oppleves det sterkere i ferien – særlig hvis du er alene.

Gjennom årene har vi snakket med utallige barn og voksne om hvordan de opplever feriene. Mange lurer på hvordan de skal komme seg gjennom sommeren. De skammer seg, både fordi de ikke kan reise bort, og fordi de heller ikke har overskudd til å gjøre noe ekstra ut av ferien hjemme. De drømmer om å kunne gi barna og seg selv et sårt tiltrengt friminutt fra hverdagens bekymringer og sommerens øredøvende stillhet og utenforskap.

Vi i UNICEF Norge vil bidra til å skape gode minner og tilhørighet, og på den måten utjevne noen forskjeller. Derfor mener vi at Feriesentralen er årets viktigste dugnad.

LEs også