Derfor er mamma ekstra viktig på morsdagen

Alle mødre fortjener en varm morsdagshilsen

Det er ikke alltid biologien som definerer en mamma. Det kan være en bonusmamma, en bestemor, verge eller en fostermor. Mor-barn relasjonen påvirker oppveksten, hvordan du lever livet ditt og hvordan du blir som menneske.

Har du en mamma du vil takke og gi en varm morsdagshilsen i år? Kjøp morsdagspakken, og få et flott morsdagskort du kan gi bort. Med morsdagskortet kan du gi en varm og personlig morsdagshilsen – samtidig som du hjelper en nybakt mor med å gi barnet sitt en bedre start på livet.

MOR-BARN RELASJONEN

Lina Holt fra Porsgrunn er pedagog og har jobbet i over 30 år med barn og foreldre. Lina er selv både datter og mor til to. Hun mener det er relasjonsbyggingen som definerer en god mor.

Det viktigste hun lærte av sin egen mor er å være menneske. Det er klart at det ikke alltid er like lett å bygge relasjon til barnet ditt når det er en evig kamp for tilværelsen. 

– Det må være helt forferdelig å sitte i en flyktningleir som mamma og prøve å beskytte barna dine mot kulde og sult. Det må være en sorg fordi du vet at barna legger sultne. 

gi en helt spesiell morsdagshilsen

Det finnes mange måter å gratulere med morsdagen. Én av de fineste er med en gave som kan deles med andre.

Med morosdagskortet kan du gi en varm og personlig hilsen – samtidig som du hjelper en nybakt mor med å gi barnet sitt en bedre start på livet.

Det er veldig enkelt:

 • Kjøp morsdagspakken.
 • Dediker den til din mor og skriv en varm og personlig morsdagshilsen.
 • Vi sender deg ditt unike morsdagskort umiddelbart.
 • Din gave sendes til barna som trenger det mest.
Når du kjøper Morsdagspakken,
får du et flott kort du kan gi bort, med en varm og personlig morsdagshilsen.

Generasjoner med trygghet

Hun mimrer tilbake til sin egen oppvekst og hvordan hennes mor alltid kjempet for barnas beste. 

– Til tross for krigen vokste min mor opp i trygge omgivelser. Ingen sultet og de hadde eget gårdshus. Hun hadde foreldre som klarte å skåne henne for de verste traumene. 

– Forholdet hennes til sin mor igjen, min mormor, var veldig bra. Når hun ble lei av barna sine eller trengte hvile så sendte hun oss over gata til mormor, sier Lina og ler. 

Lina forklarer at både hennes mor og mormor alltid var en trygg havn å komme til. Noe hun har tatt med seg videre med sine barn.

Trenger du gavetips til mor? Les hvorfor vi mener mamma fortjener en ekstra spesiell gave

Ingen dans på roser

Beundringen for hennes egen mor stammer fra hvordan hun har taklet alle utfordringene, tragediene og traumene livet har gitt henne. Selv om kjærligheten og tryggheten alltid har vært der, betyr det ikke at det har vært en dans på roser. 

– Mamma har overlevd to av sine egne barn og det tror jeg er det tøffeste hun har vært utsatt for. Som mor tenker jeg at det å miste et barn er det verste som finnes. Jeg fatter ikke hvordan man skal være et menneske å gå videre. Men hun måtte det. 

I dag er hennes mor 85 år, dement og bor på aldershjem. 

– Hun kjenner meg igjen og plutselig kaller hun meg etter mitt barndomskallenavn: Lina-Lotta! Hun er høyt elsket av pleierne på hjemmet og jeg kjenner jeg er litt sjalu på de som får tilbragt så masse tid med henne i disse tider hvor jeg ikke kan. 

Finnes det egentlig noe som viser hvor takknemlige vi er for alle støytene mødrene våre har tatt for oss? Ved å kjøpe morsdagspakken hjelper du mødre i de mest utsatte områdene i verden. Pakken inneholder blant annet medisiner, mat og rent vann. 

PÅ HJEMMET: Lina Holt med sin mor Inger Johanne på hjemmet i Porsgrunn.

Mamma er ikke perfekt

Lina mener at å være en god mor handler om forholdet du skaper til barnet ditt og ikke hvordan de materialistiske behovene dekkes. 

– Jeg har vitnet utallige bringe-og hente situasjoner i barnehagen og der er det veldig lett å definere en god mamma. Det handler ikke om at klærne er på stell eller at maten er perfekt fordelt med frukt og grønt.  

– Det handler om å være en kjærlig mamma. Et barn må kjenne at det ligger en ubetinget kjærlighet i bunn. Det betyr ikke at mamma skal være perfekt. Det å se barnas ansikter lyse opp idet de blir hentet i barnehagen er viktigere enn hva slags type vinterstøvler de har, sier hun. 

si "GRATULERER MED MORSDAGEN" MED EN HELT SPESIELL gave I ÅR

Mødre er ikke flinke til å ta vare på seg selv når nøden er stor. Derfor lanserer vi nå en perfekt gave til mor på morsdagen - som virkelig viser hvor viktig en mamma, og alt hun står for, er.

Ved å gi Verdensgaven morsdagpakken til en du er glad i på morsdagen i år, hjelper du mødre der ute som virkelig trenger det. Pakken inneholder myggnett, vaksiner, vannrensetabletter, sukkerblanding og energimatpakker. Du får et flott kort du kan tilpasse, og gi til bort på morsdagen. Kortet kan sendes per post, eller epost. 

– Når nøden er stor så er barna forferdelig utsatt fordi foreldrene ikke har overskuddet til å bygge relasjon når det er en konstant kamp. Derfor synes jeg det er et utrolig bra initiativ fra UNICEF å bistå mødrene der ute som trenger det. 

GI EN MORSDAGSGAVE SOM VARMER EN MORS HJERTE

Årets morsdagspakke består av:

 • 1 myggnett
 • 2 doser meslingvaksiner*
 • 3 doser polio vaksine*
 • 4 doser stivkrampevaksine*
 • 365 vannrensetabletter
 • 100 pakker sukker/salt-blandinger 
 • 36 energimatpakker

*) Anbefalt av WHO

Se flere gavetips til mor i vår nettbutikk

Syria 10 år

2021 markerer den dystre milepælen at krigen i Syria har vart i 10 år. Ved kjøp av denne pakken gir du mødre og barna deres livsviktig nødhjelp, en pause fra traumene og verdighet i en ellers uverdig situasjon.

Pakken koster 295 kroner, og kan kjøpes i vår nettbutikk.

Varme klær til barn på flukt

Når en tenker på mennesker på flukt ser en ofte for seg varme strøk og ørkenvandring. Det er ikke nødvendigvis tilfellet – snarere tvert imot. I Syria blir vinternettene iskalde, og mange har ikke vinterklær.

Pakken koster 368 kroner, og kan kjøpes i vår nettbutikk.

Varme pledd

En norsk vinterkveld er kald, men ingen fryser mer om natta enn barn og familier på flukt fra krig og naturkatastrofer. Et stort, varmt fleecepledd (150 x 200 cm) spille en stor rolle når natten blir kald.

Pakken koster 306 kroner, og kan kjøpes i vår nettbutikk.