Derfor er mamma ekstra viktig på morsdagen

Alle mødre fortjener en varm morsdagshilsen

Den andre søndagen i februar er det endelig tid for å hedre alle fantastiske mødre der ute. Det er ikke alltid biologien som definerer en mamma. Det kan være en bonusmamma, en bestemor, verge eller en fostermor. Mor-barn relasjonen påvirker oppveksten, hvordan du lever livet ditt og hvordan du blir som menneske.

Mammaer er verdens beste til å ta vare på de rundt seg, men ikke alltid så flinke til å sette seg selv i førersetet. Det er dessverre også slik at mange mødre ikke har mulighet til å ta så godt vare på barna sine som de ønsker. Vår morsdagspakke hjelper mødre som virkelig trenger det. Pakken inneholder varme klær og pledd, energimatpakker, nødmat, vannrensetabletter, salt-sukker-blanding, skrivebok og blyanter - alt en mor trenger for å dekke barnets behov. Som takk får du et flott kort du kan tilpasse og gi bort på morsdagen!

OM VERDENSGAVEN "Morsdagspakken"

Morsdagspakken inneholder varme klær, pledd, energimatpakker, nødmat, vannrensetabletter, salt-sukker-blanding, skrivebok og blyanter. Pakken gir en mor i nød muligheten til å beskytte barna sine mot bitende kulde og akutt underernæring. Og vise litt dagligdags omsorg.

Ved å gi denne gaven til 257 kroner bidrar du til å holde sårbare mødre og barn trygge.

MOR-BARN RELASJONEN

Lina Holt fra Porsgrunn er pedagog og har jobbet i over 30 år med barn og foreldre. Lina er selv både datter og mor til to. Hun mener det er relasjonsbyggingen som definerer en god mor.

Det viktigste hun lærte av sin egen mor er å være menneske. Det er klart at det ikke alltid er like lett å bygge relasjon til barnet ditt når det er en evig kamp for tilværelsen.

Hun mimrer tilbake til sin egen oppvekst og hvordan hennes mor alltid kjempet for barnas beste. 

– Til tross for krigen vokste min mor opp i trygge omgivelser. Ingen sultet og de hadde eget gårdshus. Hun hadde foreldre som klarte å skåne henne for de verste traumene. 

Lina forklarer at både hennes mor og mormor alltid var en trygg havn å komme til. Noe hun har tatt med seg videre med sine barn.

Lina Holt med sin mor Inger Johanne på hjemmet i Porsgrunn. Lina er takknemlig for at hennes mor hadde muligheten til å gi henne en trygg og god oppvekst.

Ingen dans på roser

Beundringen for hennes egen mor stammer fra hvordan hun har taklet alle utfordringene, tragediene og traumene livet har gitt henne. Selv om kjærligheten og tryggheten alltid har vært der, betyr det ikke at det har vært en dans på roser. 

– Mamma har overlevd to av sine egne barn og det tror jeg er det tøffeste hun har vært utsatt for. Som mor tenker jeg at det å miste et barn er det verste som finnes. Jeg fatter ikke hvordan man skal være et menneske å gå videre. Men hun måtte det. 

I dag er hennes mor 85 år, dement og bor på aldershjem. 

– Hun kjenner meg igjen og plutselig kaller hun meg etter mitt barndomskallenavn: Lina-Lotta! Hun er høyt elsket av pleierne på hjemmet og jeg kjenner jeg er litt sjalu på de som får tilbragt så masse tid med henne i disse tider hvor jeg ikke kan. 

"Det må være helt forferdelig å sitte i en flyktningleir som mamma og prøve å beskytte barna dine mot kulde og sult. Det må være en sorg fordi du vet at barna legger sultne."

Finnes det egentlig noe som viser hvor takknemlige vi er for alle støytene mødrene våre har tatt for oss? Ved å kjøpe morsdagspakken hjelper du mødre i de mest utsatte områdene i verden. Pakken inneholder blant annet medisiner, mat og rent vann. 

GI EN morsdagsGAVE MED MENING

STARTPAKKE FOR MOR

Gi den beste gaven en mor kan få – muligheten til å se sine barn overleve og vokse opp

236 kr

en bestemor til barna
Bestemor og barnebarn. Foto

Gi økonomisk støtte til bestemødre som tar vare på foreldreløse barn.

331 kr

COVID-19-VAKSINER

Gi covid-19-vaksiner til verdens fattigste land. Bli med å stopp pandemien!

319 kr

La deg inspirere til årets morsdagsgave