Bli med på direktesendte undervisningstimer

UNICEF Norge har samarbeidet med Nordic Screens om å lage engasjerende timer om barnerettigheter og bærekraftig utvikling. Her møter dere spennende gjester, relevante og viktige temaer og videoinnslag om de ulike temaene. Timene ble sendt direkte fra 18.-21.mai. Her kan du se dem i opptak sammen med klassen din!

Fredag 21.mai: Klima og miljø

Dagens sending handler om klima og miljø, og vi skal snakke om barn på flukt. Gjester er Sally fra NRK supernytt og klimaaktivist Gina Gylver. Fagene som er relevant til sendingen er samfunnsfag, KRLE og kunst og håndverk, med utgangspunkt i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Torsdag 20.mai: sosiale forhold, helse og utdanning, og vaksine

I dag blir det blant storstilt besøk av assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, utviklingsminister Dag Inge Ulstein og fagansvarlig for global helse i UNICEF Norge; Kyrre Lind! Dagens sending handler om sosiale forhold, helse og utdanning og vaksine. Fagene som er relevant til sendingen er samfunnsfag og KRLE, med utgangspunkt i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Onsdag 19.mai: Økonomiske forhold

Temaet for dagen er økonomiske forhold. Vi lærer om forskjellen på relativ og absolutt fattigdom. Fagene som er relevant til sendingen er samfunnsfag og KRLE, men utgangspunkt i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Tirsdag 18.mai: Bærekraftig utvikling og barnerettighetene

I dag handler det om bærekraftig utvikling og barnerettighetene. Er du nysgjerrig på hva barnerettigheter er? Relevante fag for sendingen er samfunnsfag og KRLE, og sendingen er spesielt rettet mot kompetansemål i 5-7. trinn, men passer også for ungdomsskolen.

Timeplan for hele uken:

Timeplan direktesendt undervisning uke 20

Sendingene er støttet av Stiftelsen Dam.

Her finner du undervisningsopplegg som utdyper noen av temaene i sendingene:

Aktuelle elevsider:

Du kan bestille barnerettighetene på kort med aktivitetshefte og annet undervisningsmateriell her.

Dere kan sende inn bidrag til Barnas Tale 2021 allerede nå, men nettsiden oppdateres til høsten. Les mer om Barnas Tale.