UNICEF-runden – Årets viktigste aktivitetsdag

aktivitetsdag for alle

UNICEF-runden er mer enn en morsom og lærerik aktivitetsdag for elevene. De får kjenne på den gode følelsen av å hjelpe andre barn og gjøre en stor forskjell. Kort fortalt er det en samlende og solidarisk dag for hele skolen!

Aktivitetsdagen er enkel å gjennomføre. Vi har gratis undervisningsmateriell og opplegg som følger LK20. Vi har undervisningsmateriell for både barneskole og ungdomsskole.

Aktivitetsdagen er en aksjon som sikrer barns rett til utdanning i andre land. Bidragene blir samlet inn gjennom Spleis – trygt og enkelt for både skolen og sponsorer.

Forslag til aktiviteter

  • UNICEF-Runden – en tradisjonsrik aktivitetsdag som har bygget skoler over hele verden. Elevene kan løpe, sykle, ha turnering, leseløp eller mer, og samle inn midler fra sponsorer som går direkte til å hjelpe andre barn.
  • Kunstutstilling – La elevenes kreativitet gjøre en forskjell! Denne aktiviteten er spesielt egnet for de minste. Kunst kan være tegninger, eller kanskje dere kan bruke resirkulerte materialer til å lage figurer eller panorama?

Innsamlingsmetode

Samle inn midler gjennom Spleis – trygt og enkelt. Opprett spleis for skolen her.

Formål – hva går pengene til?

Årets formål er å gi barn i Elfenbenskysten tilgang til utdanning, blant annet gjennom å bygge nye skoler og klasserom av "murstein" laget av resirkulert plast.

Elever står utenfor en skole laget av resirkulert plast i Elfenbenskysten
Tiassalé, 2023: Elever utenfor en skole laget av resirkulert plast sør i Elfenbenskysten. © UNICEF/UNI448348/Dejongh 

Undervisningsmateriell

Alt vårt undervisningsmateriell i forbindelse med UNICEF-runden er i tråd med LK20. Det er selvfølgelig valgfritt å bruke det opp mot aktivitetsdagen, og man kan også velge ut enkelte emner.

1.-4. klasse
5.-7. klasse
8.-10. klasse

Kontakt

Christer Holte Sjøblom, innholdsprodusent og ansvarlig for UNICEF-runden, UNICEF Norge

Har du spørsmål? Christer Holthe Sjøblom er ansvarlig for UNICEF-runden og kan gi tips eller svare på spørsmål om aktivitetsdagen.

E-post: [email protected]