Grenseløs dugnad

BLI MED PÅ GRENSELØS DUGNAD!

#GRENSELØSDUGNAD

Smittsomme sykdommer respekterer ikke landegrenser. La oss forene krefter og stå sammen. La oss inspirere til å få frem det beste i oss, og kjempe for å begrense de ufattelige ringvirkningene koronapandemien er i ferd med å påføre sårbare barn, spesielt i fattige land. Tiden er inne for å vise grenseløs omsorg, grenseløs nestekjærlighet, oppfordre til grenseløst samarbeid og utfolde oss i grenseløs kreativitet og engasjement!

SLIK KAN DU BIDRA

Du behøver ikke være grenseløst kreativ for å bli med.
Barn, voksne, bedrifter og organisasjoner kan bidra. Her setter kun kreativiteten grenser!

1. VÆR EN PÅVIRKER:
Del kampanjen i sosiale medier!

2. VÆR EN ILDSJEL:
Start din egen digitale innsamling her.

3. BLI EN GOD KOKK:
Selg hjemmelagde vafler (til inntekt for dugnaden)

4. BLI EN POPSTJERNE:
Start som gatesanger (til inntekt for dugnaden)

5. KOM I FORM:
Klipp gresset for naboene (om de vil støtte dugnaden).

(PS: Du finner helt sikkert flere måter om du slipper fantasien løs, det er opptil deg.)

DU KAN LASTE NED DUGNADSEMBLEMET

Kampanjeemblemet med transparent bakgrunn kan lastes ned her. Bruk emblemet til å forsterke aktiviteten din. Alt vi ber om er at du sender oss en epost til [email protected] med din kontaktinfo og en kort beskrivelse av aktiviteten.

Del ditt initiativ og inspirer andre!

JARLE BERNHOFT

Jarle Bernhoft arrangerte gratiskonsert med livestream til støtte for barna.


STIAN BLIPP & NeRDELANDSLAGET

Stian Blipp og Nerdelandslaget arrangerte 12 timers livestream til inntekt for UNICEF på twitch lørdag 9.mai!

PENGEINNSAMLING TIL FATTIGE BARN

Nora og Alma (7år) lager egen pynt som de selger i nabolaget, og har opprettet sin egen pengeinnsamling på spleis.

GRENSELØSE RINGVIRKNINGER

Koronapandemien i ferd med å sette livsviktig fremskritt som er oppnådd i utviklingsland flere år tilbake, inkludert arbeidet med beskyttelse, utdanning for barn, helsetjenester og barn på flukt. Vi har ingen tid å miste. Vi har ingen barn å miste!

Svimlende 310 millioner skolebarn er avhengige av skolen - også som en kilde til daglig ernæring og varsling av overgrep. Mange som står utenfor skolen i en lengre periode står dessuten i fare for aldri å komme tilbake.  
Mange utsatte barn og barnefamilier i flyktningleirene og i fattige land lever tett. Flere har nedsatt immunforsvar på grunn av underliggende sykdommer og mangler selv den enklest form for smittevern som vann og såpe.

Strenge reiserestriksjoner har stanset flere matforsyninger- og vaksinekampanjer, inkludert mot polio og meslinger i flere av verdens fattigste land. I tillegg har mange mistet sin inntekt og har nå ikke penger til å kjøpe det lille som finnes av mat.
I situasjoner uten tilgang til medisiner, verneutstyr eller respiratorer er faren for smittespredning og dødelighet stor. Samtidig øker risikoen for stigmatisering og vold mot mot helsepersonell når viruset sprer seg over landegrensene og frembringer frykt.
I tilfeller hvor foreldre/ besteforeldre faller fra risikerer barna å stå helt alene igjen uten omsorgspersoner, inntekter eller et sikkerhetsnett. Tilbudene for utsatte barn reduseres ytterligere om også hjelpearbeidere og frivillige må i karantene.
De økonomiske konsekvensene av koronakrisen vil ramme barn og unge også her hjemme, både under og i etterkant av krisen. For eksempel vil deres livskvalitet trues om de sosioøkonomiske forskjellene øker i omfang og styrke.

Eksempler på hva pengene går til:

Tusen takk for at du engasjerer deg!

Nå som en hel nasjon begynner å komme til hektene igjen etter selv å ha opplevd denne brutale sykdommen på nært hold bør det ikke finnes grenser for hva vi kan få til, eller hvor langt vi vil gå, for å beskytte de mest sårbare barna!

gi en DONASJON

Støtt med en engangssum.

BLI FADDER

Støtt månedlig.