Grenseløs dugnad

BLI MED PÅ GRENSELØS DUGNAD!

#GRENSELØSDUGNAD

Smittsomme sykdommer respekterer ikke landegrenser. La oss forene krefter og stå sammen. La oss inspirere til å få frem det beste i oss, og kjempe for å begrense de ufattelige ringvirkningene koronapandemien er i ferd med å påføre sårbare barn, spesielt i fattige land.

Tiden er inne for å vise grenseløs omsorg, grenseløs nestekjærlighet, oppfordre til grenseløst samarbeid og utfolde oss i grenseløs kreativitet og engasjement!

GRENSELØSE RINGVIRKNINGER

Koronapandemien i ferd med å sette livsviktig fremskritt som er oppnådd i utviklingsland flere år tilbake, inkludert arbeidet med beskyttelse, utdanning for barn, helsetjenester og barn på flukt. Vi har ingen tid å miste. Vi har ingen barn å miste!

Svimlende 310 millioner skolebarn er avhengige av skolen - også som en kilde til daglig ernæring og varsling av overgrep. Mange som står utenfor skolen i en lengre periode står dessuten i fare for aldri å komme tilbake.  
Mange utsatte barn og barnefamilier i flyktningleirene og i fattige land lever tett. Flere har nedsatt immunforsvar pga underliggende sykdommer og mangler selv den enklest form for smittevern som vann/ og såpe.

Strenge reiserestriksjoner har stanset flere matforsyninger- og vaksinekampanjer, inkludert mot polio og meslinger i flere av verdens fattigste land. I tillegg har mange mistet sin inntekt og har nå ikke penger til å kjøpe det lille som finnes av mat.
I situasjoner uten tilgang til medisiner, verneutstyr eller respiratorer er faren for smittespredning og dødelighet stor. Samtidig øker risikoen for stigmatisering og vold mot mot helsepersonell når viruset sprer seg over landegrensene og frembringer frykt.
I tilfeller hvor foreldre/ besteforeldre faller fra risikerer barna å stå helt alene igjen uten omsorgspersoner, inntekter eller et sikkerhetsnett. Tilbudene for utsatte barn reduseres ytterligere om også hjelpearbeidere og frivillige må i karantene.
De økonomiske konsekvensene av koronakrisen vil ramme barn og unge også her hjemme, både under og i etterkant av krisen. For eksempel vil deres livskvalitet trues om de sosioøkonomiske forskjellene øker i omfang og styrke.

SLIK KAN DU BIDRA

Er du grenseløst kreativ og brenner inne med en god idè? Har du lyst til å engasjere deg, eller støtte barna økonomisk? Allerede har flere startet sin egen digitale innsamling, laget armbånd og solgt på Tise og arrangert konserter. Barn, voksne, bedrifter og organisasjoner kan være med. Her setter kun kreativiteten grenser! Under finner du flere alternativer til plattformer du kan bruke i din dugnad.

INNSAMLING

START DIN EGEN INNSAMLING PÅ FACEBOOK!

DONASJON

GI SELV ELLER OPPFORDRE ANDRE TIL Å DONERE PÅ NETT ELLER VED Å BRUKE VIPPSNUMMER 77740.

BLI FADDER

BLI UNICEF-FADDER OG STØTT BARNA MÅNEDLIG.

Vanlige spørsmål

Hvilke digitale innsamlingsverktøy kan jeg bruke for å være med i dugnaden?

Vi har en rekke verktøy du kan benytte deg av. Det første du bør vurdere er hvem du ønsker å nå med din innsamling, for å spørre om donasjoner. Ønsker du å bruke mail, sms eller kanskje sosiale medier for å nå ditt publikum? Les mer om de forskjellige verktøyene her: Spleis, Facebook innsamling.


Kan jeg laste ned og bruke kampanjeemblemet deres hvis jeg starter en innsamling?

Klart det! Kampanjeemblemet med transparent bakgrunn kan lastes ned her. Bruk emblemet til å forsterke aktiviteten din. Alt vi ber om er at du sender oss en epost til giver@unicef.no med din kontaktinfo og en kort beskrivelse av aktiviteten din.


Eksempler på hva pengene går til:

DETTE ER DU MED PÅ

Foreløpig har UNICEF har sendt over 45 tonn livreddende utstyr til 52 land rammet av Koronapandemien, dette inkluderer blant annet respiratorer, beskyttelsesdrakter, vernebriller, engangshansker og kirurgiske munnbind.

vi HAR også

- Distribuert livsviktige vann-, sanitær- og hygieneforsyninger til 12 millioner mennesker.
- Sørget for fjernundervisning/hjemmebasert læring til nesten nesten 80 millioner barn.
- Gitt psykososial støtte til over 830 000 barnefamilier og omsorgspersoner.
- Sørget for å holde viktige helsetjenester tilgjengelige for over 10,9 millioner barn og kvinner.
- Nådd ut med Koronaforebyggende meldinger vedrørende håndvask og nysing og sosial avstand til 1,67 milliarder mennesker! 

Del ditt initiativ og inspirer andre!

JARLE BERNHOFT

Jarle Bernhoft arrangerte gratiskonsert med livestream til støtte for barna.

STIAN BLIPP & NØRDELANDSLAGET

Stian Blipp og Nørdelandslaget arrangerte 12 timers livestream til inntekt for UNICEF på twitch lørdag 9.mai!

Nå som en hel nasjon begynner å komme til hektene igjen etter selv å ha opplevd denne brutale sykdommen på nært hold bør det ikke finnes grenser for hva vi kan få til, eller hvor langt vi vil gå, for å beskytte de mest sårbare barna!

Tusen takk for at du engasjerer deg!