Sammen for barna i Ukraina

Programmet som er kalt «Sammen for å hjelpe. En støttekonsert for de som er rammet av krigen i Ukraina» sendes på NRK1 kl. 20.00–21.10 og ledes av Nadia Hasnaoui.

Støttekonserten er et samarbeid mellom NRK og hjelpeorganisasjonene Røde Kors, Caritas, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og UNICEF Norge.

Bidra med støtte til vår innsamling for barna i Ukraina.

Artist Sissel Kyrkjebø og journalist og programleder Leo Ajkic er begge UNICEF-ambassadører og deltar i støttekonserten for Ukraina på NRK1 kl. 20.00 mandag 7. mars. (Foto: UNICEF Norge)

unicef-ambassadører deltar

Av artister og andre som er bekreftet i den 70 minutter lange sendingen er de to UNICEF-ambassadørene Sissel Kyrkjebø og Leo Ajkic.

Ajkic var selv flyktning fra krigen i det tidligere Jugoslavia på begynnelsen av 90-tallet og kom til Norge som 11-åring. Han har kjent på kroppen hvordan barna i Ukraina har det nå.

Andre artister som deltar er Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Ramón.

I tillegg skal direktør for Barns rettigheter og bærekraft, Kristin Oudmayer, snakke om situasjonen og konsekvensene for barn som opplever krig og konflikt. Barna fra Ukraina bærer den aller tyngste byrden av det som nå utspiller seg.

Også barn i Norge er bekymret for det som skjer i Ukraina, og om det kan bli krig i Norge, viser vår nye U-report-undersøkelse.

Direktør for Barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer, deltar også i sendingen.
(Foto UNICEF/ Carl Asquini)

enorm giverglede

Den enorme givergleder fra både enkeltpersoner og bedrifter, er imponerende og overveldende.

Barn, nabolag, skoleklasse og små og store bedrifter ønsker på hver sin måte å bidra til å hjelpe barna og familiene deres som nå er redde, i skjul eller på flukt fra hjemmene uten mat, vann, medisiner og trygghet.

– Vi er utrolig takknemlig for alle som har stilt opp for å få dette til. Det er viktig at hjelpen går riktig vei, og det vil vi hjelpe med. Vi er stolte av at Kultur-Norge har samlet seg på så kort tid, sier prosjektleder Stian Malme i NRK.

Støttekonserten på NRK TV kl. 20.00 mandag 7. mars vi gi enda flere muligheten til å gi under og etter sending.

Det er opprettet et felles Vippsnummer for konserten Vipps 2170.
Det går også an å gi sitt bidrag til kontonummer for konserten: 1503 70 16 176.

Konserten byr på mange flotte artistinnslag, intervjuer fra felt og fra Nationaltheatret, der sendingen går fra. Statsminister Jonas Gahr Støre vil også delta.

Les mer om hva UNICEF gjør for barna i Ukraina.

Publisert av Anne Nilsen fredag 04/03/2022 - 14:08