Høynivåmøte om covid-19-vaksiner

Høynivåmøte om covid-19-vaksiner

Hvordan kan vi øke tempoet og sørge for en mer rettferdig fordeling av covid-19-vaksinene i verden? Det er temaet når UNICEF Norge og UNICEF Innocenti arrangerer et digitalt høynivåmøte onsdag 28. april.

På webinaret deltar både UNICEF-direktør Henrietta Fore, den norske utviklingsministeren Dag Inge Ulstein, den sør-afrikanske helseministeren Zweli Mkhize og forskningsleder i WHO, Dr. Soumya Swaminathan.   

I over ett år har verden levd i en pandemi. Nå ser vi heldigvis et lys i tunellen - flere vaksiner har ble utviklet på under ett år, intet mindre enn en triumf for medisinsk vitenskap.

TRUER OSS ALLE

Men samtidig ser vi at vaksinene er urettferdig fordelt, at det ikke er nok til alle. Enkelte land har sikret seg nok til å vaksinere hele landets befolkning flere ganger, mens andre land ennå ikke har mottatt sin første dose. Dette truer oss alle.

Sammen med UNICEF Sør-Afrika og UNICEFs forskningsinstitutt Innocenti arrangerer derfor UNICEF Norge dette toppmøtet om hvordan vi kan få vaksinert alle, raskt og rettferdig.

Webinaret skjer på Zoom onsdag 28.4 kl. 16.00 – 17.00 og ledes av Sarah Crowe fra UNICEF Innocenti.

Les mer om UNICEFs rolle i vaksinesamarbeidet COVAX som skal sikre en rettferdig fordeling av covid-19-vaksiner til alle.

Invitasjon til webinar om rettferdig fordeling av covid-19-vaksiner


Publisert av Lise Larsen torsdag 22/04/2021 - 06:36