Slik kan norske bedrifter støtte sine ansatte under koronakrisen

Koronavirusutbruddet har og vil fortsette å ha en betydelig innvirkning på oss alle. For barn, og særlig de som allerede lever under vanskelige oppvekstbetingelser, har omfattende smittevernstiltak og stengning av samfunnet store konsekvenser for deres liv.

De omfattende smittevernstiltakene har ført til at en rekke virksomheter har måttet begrense eller stenge sin aktivitet. Som et resultat, står arbeidende foreldre overfor enorme utfordringer: enten de er ute av stand til å jobbe, har blitt permittert eller mistet jobben, jobber hjemmefra og må balansere ansvaret med barneomsorg ved siden av eller har en samfunnskritisk stilling som gjør familien i større grad eksponert for smitterisiko.

Arbeidsgiver har en kritisk rolle

Arbeidsgivere spiller en kritisk rolle i responsen til virusutbruddet. Tiltak som arbeidsgivere iverksetter for å beskytte ansatte og deres familiers liv og helse, er avgjørende for at de nasjonale tiltakene for å håndtere koronasituasjonen lykkes. UNICEF, ILO og UN Women har sammen laget foreløpige anbefalinger til arbeidsgivere for å beskytte arbeidstakere og familier, og for å begrense de negative konsekvensene pandemien har for barn. Anbefalingene er oppsummert i vår veileder, som kan lastes ned under.

Vi anbefaler arbeidsgivere å implementere disse anbefalingene og samarbeide med arbeidstakere for å sikre at tiltakene tilpasses familier og letter belastningen på barn i størst mulig grad.

Siste nytt

Vaksiner redder seks liv hvert minutt
Poliovaksinert jente med lilla finger

Vaksiner redder seks liv hvert minutt

Les mer
Voldsomme kolerautbrot - men få vil lage vaksine
Mor og barn Somalia

Voldsomme kolerautbrot - men få vil lage vaksine

Les mer
Historisk nedgang i barnedødelighet
Vaksinering av liten gutt

Historisk nedgang i barnedødelighet

Les mer
Publisert av Erlend Johansen fredag 20/03/2020 - 09:22