Emil Bergquist Pedersen blir Youth Advocate for UNICEF Norge

I fjor donerte han 300.000 kr til UNICEF, nå er verdensmesteren i Fortnite Emil Bergquist Pedersen (18), også kjent som «Nyhrox», blitt UNICEF Norges nye Youth Advocate.

Som Youth Advocate for UNICEF Norge, skal Emil Bergquist Pedersen være et forbilde for barn og unge. Han ønsker å jobbe for å øke voksnes bevissthet når det gjelder hvordan barn og unge lever i sin digitale verden og hva de trenger av støtte og tilrettelegging fra voksne.

- Det føles godt og riktig å støtte UNICEF som jobber for at barn i hele verden skal ha det bra, og få en god start på livet. Jeg vil ønske å være et godt forbilde, og ta aktivt ansvar for inkludering og vennskap på nett, sier han.

- Jeg håper å kunne være med å arbeide for gode holdninger, god oppførsel og mot rasisme og diskriminering i spillverden slik at det blir en trygg arena. Jeg opplever ikke at det skjer så mye i form av ord, men handlinger som følge av fordommer, sier den nye Youth Advocate.

Fra den offisielle hjemmesiden til Nyhrox da Emil ble verdensmester i Fortnite i fjor. (Foto: skjermdump fra nyhroxofficial.com)

Glad for å ha ham med på laget

UNICEF er svært glade for å få Emil Bergquist Pedersen med på laget. E-sport er en hurtigvoksende bransje med over 3,4 milliarder spillere verden over. UNICEF vil ta del i denne spillverden og forsikre oss om at barn og unges rettigheter blir ivaretatt. 

- Det er så bra å ha med folk som Emil på laget, som kjenner oss godt, og som vil være med på UNICEFs arbeid. Gaming er en fascinerende del av livet til mange barn og unge, med et fantastisk potensial, men også en del utfordringer for barn og voksne, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF.

Større ansvar i e-sporten

UNICEF internasjonalt har et økende fokus på e-sport og spillindustrien, og hvordan de kan ta et større og mer aktivt ansvar når det gjelder barns rettigheter, både i produksjon og promotering av spill rettet mot barn og unge.

- Emil er opptatt av hvordan unge kan være gode forbilder og ta aktivt ansvar for seg selv og andre på nettet. Han synes vårt arbeid for å forebygge mobbing og vårt fokus på digitale klasseskiller og trygghet på nett er spennende og viktig. Vi ser fram til å samarbeide med Emil, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft, Kristin Oudmayer, i UNICEF Norge.

Emil om mobbing på nett

Tips til foreldre om gaming

Hva er en UNICEF Youth Advocate?

  • Er unge mellom 15 og 24 år
  • Er en positiv rollemodell for barn og unge
  • Har en lidenskap for en sak eller et problem
  • Har evnen til å samarbeide med andre for å skape en forandring
  • Inspirerer unge til å gjøre verden til et bedre sted

Les mer:

Les mer om barnekonvensjonen

Les mer om nettvett for barn og unge

Publisert av Lise Larsen fredag 12/03/2021 - 06:00