Hjelp til Syria

Ditt bidrag nytter!

Flere måter å gi på

BEDRIFT? For faktura eller mer informasjon, kontakt [email protected]

Med ditt bidrag hjelper vi millioner av barn som har mistet utdanning på grunn av krig, konflikt og flukt tilbake til skolebenken.

Med ditt bidrag jobber vi for å beskytte barn mot alle former for vold.

Med ditt bidrag gir vi de mest sårbare livsviktig hjelp som rent vann og ernæring.

Med ditt bidrag gjenoppbygger vi skoler, sykehus og viktig infrastruktur.

Situasjonen i syria akkurat nå

29. mars 2023: Qamar (4 år) og Mostafa (2 år) er søskenbarn og har sammen med familien søkt tilflukt ved en skole etter jordskjelvene som rammet Tyrkia og Syria i februar 2023. Mostafa har blitt undersøkt for underernæring ved et mobilt helseteam støttet av UNICEF, hvor de har fått kosttilskudd med seg hjem.

De kraftige jordskjelvene i Tyrkia og Syria 6. februar rammer barna hardest. Din hjelp kan redde liv!

I Syria er nå halvparten av befolkningen helt avhengig av humanitær hjelp for å overleve. Den langvarige borgerkrigen i og rundt Syria de siste tolv årene blir kalt verdens største fordrivelse av mennesker.

Allerede før jordskjelvet i februar hadde Syria det største antallet internflyktninger i hele verden. 6,8 millioner er drevet på flukt i eget land – halvparten av dem er barn.

Barna er de som lider mest under de grusomme forholdene i Syria. Mange av dem har aldri opplevd annet enn krig, flukt og tap. UNICEF anslår at rundt 5,3 millioner barn trenger humanitær hjelp og beskyttelse.

90 prosent av den syriske befolkningen lever nå i fattigdom, og en tredjedel av barna er kronisk underernærte.

Du kan gi barndommen tilbake til utsatte og sårbare barn i Syria. Vi er til stede med livreddende hjelp, rent vann, mat, medisiner og beskyttelse. Sammen redder vi liv!

«Jeg overrasket mamma med å ta oppvasken, fordi vi hadde fått vann! Hun ga meg kake som takk. Jeg elsker kake.», sier Lama på seks år fra Tal Aran i utkanten av Aleppo.
«Første gang jeg tok på protesene, kjente jeg glede i hjertet», sier Bashar på elleve år fra Damaskus. Han mistet to brødre og begge beina da de løp over udetonert ammunisjon da de spilte fotball.

dette gjør UNICEF i Syria

  • UNICEF har jobbet i Syria siden 1970.

  • Det siste året har vi gitt millioner av barn og kvinner gratis helsetjenester og undersøkelser på våre mobile helseteam og klinikker rundt omkring i landet.

  • Sammen med våre partnere har vi sikret en halv million mennesker rent vann og sanitærtjenester, blant annet hygienepakker, vanntanker og septiktanker.

  • I 2022 vaksinerte vi 2,3 millioner barn mot blant annet polio, og nærmere 2 millioner mennesker mot covid-19.

  • Mer enn 130 000 barn under fem år har fått ernæring og blitt undersøkt for akutt underernæring det siste året.

  • Over 100 000 barn og omsorgspersoner har fått psykososial hjelp og støtte, rekreasjonsaktiviteter og enkelt læringsmateriell til undervisning i 2022.

  • I 2022 hjalp vi 1,6 millioner barn til å få skolegang.

Hvorfor er det krig i Syria?

Opprøret mot regimet i Syria startet i 2011 som en del av Den arabiske våren. Deretter utviklet det seg til en borgerkrig, og til slutt til en regional krig med innblanding fra mange land.

I 2014 tok terrororganisasjonen IS (Den islamske staten) kontroll over store områder i Syria og Irak, noe som varte helt frem til 2019.

Selv om konfliktene har blitt mindre i Nord-Syria, er hundretusener fortsatt på flukt fra bombing i Idlib-provinsen, der opprørere og syriske regjeringsstyrker står mot hverandre. Det fører til at barn fortsatt blir drept eller alvorlig skadd av eksplosiver.

Flere måter å gi på

Bankkort: Gi med kort

VIPPS: Valgfritt beløp til 77740.

Gavekonto: Gi til 1644 04 09400.

Start egen innsamling: minaksjon.unicef.no

Verdensgave: Kjøp varme klær eller nødpakke til barna rammet av jordskjelvet.

FOR BEDRIFTER

Faktura: Kontakt oss på [email protected].

Les også