Vaskbare bind gir frihet og verdighet

Bind som kan vaskes og brukes igjen

Vaskbare bind

I mange land er dagen man får mensen den dagen man slutter på skolen og mister muligheten til å komme seg ut av et liv i fattigdom.

  • 220 kr i måneden kan gi 240 bind i året som holder til 48 jenter i ett år.
  • 440 kr i måneden kan gi 480 bind i året som holder til 96 jenter i ett år.
  • 660 kr i måneden kan gi 720 bind i året som holder til 144 jenter i ett år. 

Hva er vaskbare bind?

Vaskbare bind er enkelt forklart tøybind som kan vaskes for så å brukes på nytt. Bindene kommer med en oppbevaringspose, og de er laget for å kunne gjenbrukes i minst ett år.


Hvordan kan mensen føre til et liv i fattigdom?

Hver dag har over 800 millioner jenter, kvinner, trans- og ikke-binære personer mensen. I mange land er mensen tabubelagt og barn blir påført skam av noe som er helt naturlig. Barna blir fryst ut av familie og venner hver måned, og de blir nektet å delta i aktiviteter som undervisning og matlaging. Flere steder må jenter sove ute når de har mensen. 

Disse negative holdningene omkring menstruasjon fører ikke bare til utfrysning og skam, men de dytter også millioner ut i fattigdom. – noe som kunne vært unngått med et bind.

En ung jente sitter på en seng med bind fra UNICEF i hendene, Sudan
"Jeg pleide å gå i sorte klær i løpet av de dagene, og jeg satt inne i sovesalen nesten hele dagen. Det føltes som et fengsel", sier Malaz på 14 år. Hun bor på et midlertidig tilfluktssenter for interne flyktninger i Sudan, der UNICEF har delt ut såper, håndklær, undertøy og bind til Malaz og de andre jentene og kvinnene.
© UNICEF/UNI427300/Awad 

Vaskbare bind er eksempler på livsviktig hjelp som akkurat nå leveres av UNICEF til barna som trenger det mest. Ved å bli fast giver går din støtte til UNICEFs omfattende arbeid for barn i over 190 land. Dersom du gir en engangsdonasjon går pengene til arbeid spesifikt rettet mot prosjekter for rent vann, sanitæranlegg og hygiene. Takk for at du stoler på at vi bruker din gave der behovet er størst. 

Vil du ha et gavekort du kan gi bort?

I vår nettbutikk finner du Verdensgaver som kan glede både den du kjøper gave til og de som mottar gaven. Du kan velge mellom et digitalt gavekort som kan printes ut, eller et fysisk gavekort som du mottar i posten. Vaskbare bind er bare én av gavene du finner i Verdensgavebutikken.

Vaskbare bind

Gi verdighet og frihet i gave

55,–