Ernæringskampanje

gi livreddende hjelp

Mirakelposen til kun tre kroner!

Tre nødmatpakker om dagen i tre uker er alt som skal til for å redde et barn fra akutt underernæring.

For 250 kroner får du 83 poser med nødmatpakker. Det er nok til å redde livet til fire barn på kun tre uker.

Vi nådde heldigvis frem til Marcelino med livreddende mat. Vi kan redde barn som ham, takket være støtten fra våre faste givere. Sammen kan vi nå hvert barn som sulter i tide!

Foto: UNICEF

nødmatpakken som redder liv

Nødmatpakker inneholder alle de viktigste vitaminer og mineraler et underernært barn trenger for å overleve. Den krever ingen tilberedning og kan spises rett ut av posen.

Det betyr at mor og barn ikke behøver å være på helsestasjonen til barnet er friskt. Mor kan få med seg poser hjem og hun er ikke avhengig av rent vann, kokekar og lignende.

Tre nødmatpakker om dagen i tre uker er alt som skal til for å redde et barn fra akutt underernæring!

hva er akutt underernæring?

Akutt underernæring er en tilstand hvor barnets kropp får så lite næring at den tærer på eget vev for å dekke behovet for næring, og gjør at barnet går kraftig ned i vekt. Nesten halvparten av alle barn som dør før de fyller 5 år, dør på grunn av underernæring. Det utgjør over 3 millioner barnedødsfall hvert år.

Akutt underernærte barn kan reddes, men trenger umiddelbar behandling for å overleve. Din støtte bidrar til at vi kan levere livsviktig mat og vann til barna som trenger det mest. Vi kan hjelpe barna som er i fare. For å få det til er vi avhengige av din støtte.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg bli UNICEF-fadder?

Som UNICEF-fadder er du fast giver. Du sørger for at barn over hele verden får langsiktig og forutsigbar støtte. Ditt bidrag er derfor utrolig viktig for å komme nærmere en verden der alle barns rettigheter er oppfylt. Les mer på Hvorfor UNICEF.


Hva koster fadderskapet?

Det er opp til deg å velge hvor mye du har lyst til å bidra med hver måned. Velg et av våre foreslåtte beløp, eller fyll inn et beløp som passer deg bedre i det blanke feltet. 


Hva skjer når jeg melder meg inn?

Etter at du har meldt deg inn mottar du en hyggelig velkomstpakke fra UNICEF med nyttig informasjon. Donasjonen trekkes automatisk fra ditt betalingskort, slik at du ikke trenger å foreta deg noe. 


Er det bindingstid?

Det er ikke bindingstid på fadderskapet og du kan si opp når du ønsker. For spørsmål ta kontakt med Giverservice på mail [email protected] eller tlf: 24 14 51 00 


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 500 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere ditt fødselsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag på skattekortet.


Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn og vi investerer 22 kroner for å generere større inntekter til barna. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen. Du kan lese mer om hvordan vi bruker pengene på denne siden.


Fant du ikke det du lette etter? Her finner du flere ofte stilte spørsmål.

LES MER OM