Vi vil gjerne holde deg oppdatert på vårt arbeid for verdens barn, og vi behandler dine opplysninger med omsorg for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger. Nederst på siden finner du kontaktinformasjon for nettopp dette.

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER I UNICEF NORGE

UNICEF er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine givere, støttespillere og brukere på en forsvarlig måte. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om våre givere og personer vi er i kontakt med.

1
Hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn personopplysninger for:

  1. Innsamling og administrasjon av gaver og donasjoner til UNICEF. Dette omfatter navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, beløp, kontoinformasjon. Behandlingen skjer på grunnlag av giveravtale med deg.
  2. Lagring og bruk av personopplysninger for å skape engasjement, lojalitet og innsamling av nye midler til UNICEF. Dette omfatter navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder, giverhistorikk. Behandlingen skjer på grunnlag av en interesseavveining.  
  3. Utsendelse av markedsføring, nyhetsbrev og gi informasjon om vår virksomhet: E-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke fra deg.
  4. Fradragsmulighet på skatt for gaver gitt til UNICEF Norge. Dette omfatter navn, fødselsnummer, beløp. Behandlingen skjer på grunnlag av rettslig forpliktelse. 
  5. Persontilpassede annonser om UNICEF sin virksomhet og andre givertilbud. Dette omfatter IP-adresse, e-postadresse eller telefonnummer. Behandlingen skjer på grunnlag av ditt samtykke. 
  6. Rekruttering til nye stillinger hos oss. Dette omfatter CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av samtykke som du har gitt. 

2
Utlevering av personopplysninger til andre

Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

  • WinOrg. Leverandør av saksbehandling -og giversystem.
  • Apsis. Leverandør av nyhetsbrevløsning.
  • Intility og Microsoft. Leverandør av IT-løsning
  • Good Morning. Leverandør av kontaktskjema arv
  • Loxysoft. Leverandør av ringesystem
  • Artisti. Utsendelse av postal kommunikasjon
  • Front. Leverandør av nettside med registreringsskjema for gaver, faddere og nyhetsbrev
  • Aidbuilder. Leverandør av crowdfundingløsning for gaver.
  • Puzzel. SMS-løsninger
  • Bisnode. Databasevask for korrigering av personopplysninger
  • E-reg. Butikk for Verdensgave giverløsning.
  • Questback. Leverandør av løsning for spørreundersøkelser.
  • Interface. Leverandør av fadderregistreringsløsning for kanalene Face-to-face og Door-to-door.
 
All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

3
Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som er vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, med mindre det foreligger et gyldig grunnlag å behandle opplysningene på. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle lovkrav fra myndighetene slettes når lovgrunnlaget bestemmer det. Dette gjelder for eksempel bokførings- og regnskapsreguleringer.

For andre formål vi behandler personopplysninger for sletter vi personopplysningene som følger:

Formål Lagringstid
For å skape engasjement, lojalitet og innsamling av nye midler til UNICEF  6 måneder hvis du aldri har bidratt til UNICEF og ikke svarer på våre henvendelser
Ved 3 år fra siste gangen du ga et bidrag til UNICEF overføres du til et prospect-registrer der vi beholder dine opplysninger i 1 år.
Jobbsøknader og CV Blir slettet når stillingen er besatt. Kan lagres videre etter samtykke fra den registrerte.

4
Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside:  www.datatilsynet.no.  Retten til dataportabilitet trer i kraft 1. juli 2018 og vi vil ivareta denne retten fra 1. juli 2018.

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med UNICEF på e-post eller telefon som oppgitt under kontaktinformasjon. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. 

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg. 
Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på er å melde deg av via linken du finner i alle nyhetsbrev og annen informasjon vi sender ut, eller ved å ta kontakt med oss på e-post eller telefon som oppgitt under kontaktinformasjon. 


5
Klager

Dersom du mener vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet eller om du mener at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, har du rett til å klage til Datatilsynet.
Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på deres nettsider: www.datatilsynet.no. 


6
Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside. 


INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

UNICEF samler informasjonskapsler fra sine besøkere på sine nettsider. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om brukere av unicef.no (med tilhørende nettsteder) og UNICEFs øvrige digitale kanaler og tjenester.

Informasjonskapsler (cookies)

1
Informasjonskapsler og analyseverktøy

UNICEF bruker ulike analyseverktøy og lagrer informasjonskapsler (cookies) på unicef.no (med tilhørende nettsteder). Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsteder lagrer på din datamaskin, slik at vi kan gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold og tjenester når du besøker nettstedene våre. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Vi bruker også:

_UTM* (Behandles av: UNICEF og eksterne leverandører)

Brukes i Google Analytics for å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedene våre. Informasjonen som lagres i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende bruker vår nettside.

Facebook Pixel (Behandles av: UNICEF, Facebook og UNICEFs samarbeidspartnere)

Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook.
Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.

_hj* Behandles av: UNICEF, HotJar og eksterne leverandører

Brukes i HotJar for å analysere brukeropplevelsen på nettstedene våre. Informasjonen som lagres i HotJar inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men anonymiserte data om brukernes bevegelser og oppførsler på nettsidene. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende opplever nettstedet og forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet vårt.


2
Bedre brukeropplevelse

Ved å besøke våre nettsteder samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler/cookies, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger:

  • Google Analytics og Google Data Studio
  • Facebook Analytics 
  • HotJar

Google Tag Manager benyttes til å organisere og styre script som kjører på våre nettsteder.


3
Bruk og videreformidling av personopplysninger

Når du gir en gave eller ber om kommunikasjon fra UNICEF ber vi om personopplysninger fra deg. UNICEF er forpliktet til å behandle personopplysninger på en forsvarlig måte, i samsvar med personvernloven. UNICEF kan bruke dine personopplysninger for kommunisere med deg vedrørende ditt giverforhold eller din bruk av UNICEFs tilbud og tjenester. UNICEF forplikter seg til ikke å videreformidle personlige opplysninger til andre enn våre interne avdelinger, samt enkelte samarbeidspartnere i forbindelse med kampanjer.


4
Sikkerhet

UNICEF tar digital sikkerhet på alvor. All utveksling av personopplysninger sendes derfor kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling av fadderskap eller enkeltgaver håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger; NetsDIBS og Stripe


Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er UNICEF Norge ved generalsekretær Camilla Viken.

For spørsmål du måtte ha om UNICEF sin behandling av dine personopplysninger kan du sende e-post til personvern@unicef.no

Kontaktinformasjonen til UNICEF Norge er:

Adresse: Sandakerveien 130, Postboks 4734 Nydalen, 0421 Oslo
E-post: kontakt@unicef.no eller bruk skjema som du finner her 
Telefon: 24 14 51 00. Hverdager: 09.00 - 15.00.
Organisasjonsnr.: 915972438

Unicef