Ambassadører

UNICEFs ambassadører bidrar til å sette barns situasjon, barns rettigheter og UNICEFs arbeid på dagsordenen. Her er en oversikt over UNICEF Norges ambassadører.

UNICEF-ambassadør Ole Gunnar Solskjær spiller fotball med to afrikanske barn

OLE GUNNAR SOLSKJÆR

Fotballtrener og tidligere fotballspiller Ole Gunnar Solskjær har vært UNICEF-ambassadør siden 2001. Han er spesielt opptatt av barns rett til å gå på skole og få utdanning. Han har samlet inn penger til utdanningsprosjekter, blant annet gjennom sitt engasjement for «Schools for Africa».

SISSEL KYRKJEBØ

Sangeren Sissel Kyrkjebø ble UNICEF-ambassadør i 2005. Hun har hatt et spesielt fokus på barn som er rammet av HIV og AIDS, og har bidratt i flere av våre kampanjer om dette temaet.

KJETIL ANDRÉ AAMODT

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt har vært UNICEF-ambassadør siden 2007. Han ledet samme år TV-aksjonen «Sammen for barn».

Som UNICEF-ambassadør har han fokus på beskyttelse av barn, og brenner for å hjelpe barn i vanskeligstilte situasjoner.

PENELOPE LEA

Penelope Lea har vært klima- og miljøaktivist siden hun var åtte år gammel. Som 11-åring ble hun valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo. Siden da har hun ledet Barnas Klimapanel og holdt en rekke appeller, både under FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka og på TV.

Sammen med UNICEF skal vi løfte opp klimaendringer som den viktigste saken for barns fremtid, og gjøre norske barn trygge på at de har rett til å bli hørt.

LEo ajkic

Programleder og journalist Leo Ajkic er en viktig stemme for flyktninger og barn som vokser opp med en slik bakgrunn. Han har selv følt på kroppen hvordan det er å flykte fra landet sitt. Han har laget en egen TV-serie om temaet, kalt «Flukt». I 2017 var han programleder for TV-aksjonen, der inntektene gikk til UNICEF.

Sammen med UNICEF Norge vil han kjempe for at alle skal føle seg inkludert i fellesskapet, og at ingen barn som kommer hit som flyktning eller innvandrer skal føle på skam for den de er, eller det de flykter fra.

hjelp oss å nå hvert barn i tide