Gi minner for livet med Feriesentralen

mange barnefamilier gruer seg til sommerferien

Familier som av ulike grunner strever, opplever ofte at den lange sommerferien gjør at det som er krevende og vondt i hverdagen forsterkes. Pandemien har gjort det enda vanskeligere for mange.

UNICEF Norge har nylig gjennomført en undersøkelse blant barnefamilier som viser at mer enn én av fem føler de ikke evner å gi barna sine den sommerferien de fortjener. Dette er en økning på hele 18% fra i fjor, og indikerer at flere familier har blitt påvirket av den langvarige pandemien.

Heldigvis finnes det måter å hjelpe på - en av dem er Feriesentralen.

du kan hjelpe andre gjennom feriesentralen

Mange barn drømmer kun om et lite friminutt fra hverdagen - og å få gjøre noe annerledes. Derfor har vi laget Feriesentralen. En digital møteplass hvor de som har noe å låne- eller gi bort i feriene, kan legge ut en annonse. Her har vi også en egen ønskeside, hvor familier som trenger det kan legge ut egne annonser. Her er lista lav, og alle som vil kan bidra med noe - eller motta en opplevelse.

Feriesentralen er derfor en av sommerens viktigste dugnader!

hva kan jeg bidra med?

Det trenger ikke være så eksotisk. Nye minner skapes på en liten campingplass, i et telt i skogen eller på en strand man aldri har vært på før. Uten at vi selv er klar over det, så har vi alle noe å bidra med – om det så er tips til kreative påfunn. Slike tips kan også legges ut på Feriesentralen.

Det er så lite som skal til for å skape gode sommerferieminner for noen andre, og derfor har vi listet opp noen forslag til hva som kan gis bort på Feriesentralen:

Barn som bader
FOTO: UNICEF/UN0423984

tips til hva som kan legges ut:

  • Utlån av hus og hytter
  • Gavekort på opplevelser (for eksempel YouWish.no)
  • Utlån av alt slags utstyr
  • Vipps valgfri sum til 696108
  • Gratisarrangementer
  • Dine beste tips til aktiviteter og påfunn

møt andre med åpenhet og raushet i sommer

Pandemien har gjort at mange familier og barn går en usikker sommer i møte. I undersøkelsen vår svarte nesten halvparten av de med lavest husstandsinntekt at de i liten grad tror årets sommerferie blir bedre enn fjorårets. Dette er dobbelt så mange som i fjor.

Direktør for barns rettigheter og bærekraft, Kristin Oudmayer, mener at det aller viktigste du kan gjøre er å møte mennesker i nærmiljøet med åpenhet og raushet.

- Til tross for koronaen kan man slå av en prat eller tilby hjelp eller samvær. Inkluder noen du vet er ensomme eller har det vanskelig. Ta en telefon, gå en tur eller inviter andre med på stranda, er hennes tips.

"Helt enkle, små ting kan bety enormt mye for de familiene som selv kanskje ikke tør å ta initiativet til kontakt med andre."

Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft.
Kristin Oudmayer, Direktør for barns rettigheter og bærekraft

ANDRE MÅTER du kan HJELPE PÅ:

  • Del denne artikkelen eller Feriesentralen.no i dine sosiale medier for å spre budskapet både til dem som trenger det, men også til dem som kanskje har noe å låne vekk.
  • Nevn denne portalen på jobben og til venner og kjente.
  • Vær ekstra oppmerksom på barn i din krets som kanskje ikke har de samme forutsetningene for en god og avslappende sommerferie.

Siste nytt

Norge gjorde for lite for å redusere familiefattigdom
To barn på lekeplass

Norge gjorde for lite for å redusere familiefattigdom

Les mer
600.000 nordmenn gruer seg til jul

600.000 nordmenn gruer seg til jul

Les mer
Strammere økonomi rammer barnefamilier i sommer
Teltur med barn Foto iStock

Strammere økonomi rammer barnefamilier i sommer

Les mer
Publisert av Lise Larsen lørdag 12/06/2021 - 09:00