UNICEF sender kritisk covid-19-nødhjelp til India

India kjemper nå en desperat kamp mot en ny svært dødelig bølge av covid-19. I løpet av de siste 14 dagene er det rapportert om over 4 millioner nye smittetilfeller, og totalt gjennom pandemien har over 200.000 mennesker mistet livet. Kritisk mangel på utstyr for smittevern, oksygentilførsel og testing gjør at landets helsevesen er i knestående.

Behovet for hjelp øker

UNICEF har sendt livreddende forsyninger, inkludert 3000 oksygenkonsentratorer, testutstyr og annet medisinsk materiell for å hjelpe India i kampen mot den pågående covid-19-bølgen. 

– Covid-19 har ført til en kraftig overbelastning av helsesystemet i India, sier Dr. Yasmin Haque, UNICEF-representant i India. – Det er helt nødvendig med hastetiltak for å forhindre at enda flere liv går tapt. UNICEF har levert oksygenforsyninger og annet kritisk utstyr for umiddelbar respons, samtidig som det iverksettes forebyggende tiltak. Behovet fortsetter å øke i takt med det raskt spredende utbruddet.

– Situasjonen er forferdelig

Oksygen er helt avgjørende i behandling av både moderate og alvorlige tilfeller av covid-19. UNICEF har bidratt med å skaffe og installere 25 oksygenanlegg for sykehus nordøst i landet og i delstaten Maharashtra, samt installasjon av over 70 temperaturskannere ved flyplasser, havner og grenseoverganger. I tillegg har vi levert nesekanyler og 85 RT-PCR-maskiner for covid-testing.

UNICEF har eksperter på plass i de verst rammede delstatene som Maharashtra, for å bistå statlige og lokale myndigheter med akutt covid-respons og oppfølging.

– Situasjonen i India er rett og slett forferdelig, sier George Laryea-Adjei, UNICEFs regionale direktør for Sør-Asia. – De mest sårbare familiene lider av konsekvensene av denne dødelige nye bølgen. UNICEF oppfordrer alle partnere som har mulighet til å bidra i håndteringen av denne nye bølgen, til å gjøre det umiddelbart.

Situasjonen i India er alvorlig
Situasjonen i India er alvorlig. Her hjelper helsearbeidere en covid-19-syk pasient om bord i en ambulanse i Mumbai. Foto: UNICEF

Viktige tjenester for barn må opprettholdes

Gjennom pandemien har vi jobbet utrettelig for å håndtere de ødeleggende innvirkningene den har hatt for barn. Samtidig som UNICEF har bidratt med akutt hjelp til helsevesenet, har vi også bistått Indias regjering med å sikre at kritiske tjenester for de mest sårbare barna opprettholdes. UNICEF har levert mer enn 11.000 sett med smittevernutstyr til personer som jobber i Childline, Indias hjelpetelefon for barn, slik at tjenesten kan fortsette. På tvers av alle delstater gir UNICEF veiledning og støtte for å sikre trygghet og omsorg for barn på barnevernsinstitusjoner.

UNICEF gir også teknisk støtte til regjeringen og samarbeidspartnere for å hjelpe 12,3 millioner barn i 17 delstater med hjemmeundervisning. For eksempel hjelper “Mobile læringssentre” i Bihar 28.000 barn som ikke hadde tilgang til noen form for digitalt utstyr, med å fortsette undervisningen.

Vaksineringen oppskaleres

UNICEF og våre partnere fortsetter å støtte Indias regjering i oppskaleringen av den nasjonale vaksineringen for å nå alle befolkningsgrupper på en rettferdig måte. Så langt har kun 8,8 prosent av Indias befolkning fått første dose med covid-19-vaksine. Til sammenligning er tallet 23,9 prosent i Norge og 42,5 prosent i USA.

Gjennom arbeidet med kommunikasjon til og for barn – og til hele samfunn i nødssituasjoner (RCCE), har UNICEF også jobbet for å motvirke feilinformasjon og fremme smittevern gjennom sosiale medier. I dette arbeidet produseres multimedieinnhold ukentlig på flere språk for distribusjon på ulike digitale plattformer.

Midlene strekker ikke til

UNICEF trenger 21 millioner dollar for å finansiere kritiske leveranser av mer testutstyr, medisinske forsyninger og oksygenutstyr i India, og mer enn 50 millioner dollar til livreddende covid-19-tiltak på tvers av sektorer.

nå gjelder det å nedkjempe andre bølge og redde liv. du kan hjelpe her!

til nå har vi samlet inn...

Publisert av Lise Larsen fredag 30/04/2021 - 10:38