Klare til å hjelpe jordskjelvofrene

Over 2.600 mennesker er ifølge myndighetene bekreftet omkommet, inkludert barn, og enda flere er skadd etter jordskjelvet som rammet Marokko sent fredag 8. september. Tallene er forventet å stige.

UNICEF anslår at minst 100.000 barn er berørt. Skjelvet målte 6,9 på Richters skala og er det kraftigste i landet siden 1960.

FN anslår at over 300.000 mennesker i Marakkesh og Atlasfjell-områdene der episenteret var, er rammet. Basert på UNICEFs egne estimater fra 2022, utgjør barn en tredjedel av befolkningen i Marokko, altså 100.000 barn.

Tusenvis er blitt hjemløse og har mistet alt de eier. Skoler, sykehus og andre sentrale bygg er også lagt i grus. Nattetemperaturen i områdene er lav på denne tiden av året.

på plass for å hjelpe

- Vi er dypt rystet over den tragedien som har rammet hundrevis av barn og familiene deres i natt. Våre tanker går til de pårørende og vi gjør alt for å hjelpe dem på beste mulig måte, sier generalsekretær Maria Greenberg Bergheim i UNICEF Norge.

UNICEF Marokko er på plass og har tilbudt sin assistanse til myndighetene som leder hjelpearbeidet. UNICEF har siden 1957 gitt hjelp og assistanse til barn og familiene deres i landet, og har fra 1978 hatt eget landkontor.

Nå er de klare til å trappe opp hjelpearbeidet for den hardt rammede befolkningen.

du kan støtte

UNICEF følger situasjonen nøye og er klare til å bistå myndighetene med nødhjelp, som livreddende medisiner og rent vann. Ved å sende en SMS med kodeordet BARN eller HÅP til 2040 bidrar du med 300 kroner til UNICEF Norges nødfond. Du kan også støtte nødfondet med valgfritt beløp i skjemaet.

Ditt bidrag til nødfondet vårt hjelper UNICEF til å raskt kunne gi nødhjelp til barna og familiene deres uansett når og hvor katastrofen inntreffer.

- Det haster med å få frem hjelp til barna og familiene og vi vet at i jordskjelvkatastrofer teller hvert sekund, sier Maria Greenberg Bergheim.

Publisert av Anne Nilsen lørdag 09/09/2023 - 15:23