Klimatoppmøtet i Madrid

Publisert av Maria Rykkje Lønneid fredag 14/02/2020 - 11:06

UNICEF-ambassadør Penelope Lea var på plass under årets Klimatoppmøte i Madrid. Her sto hun på flere store scener for å fremme klimakampen som en barnerettighetskamp. 

Den 15 år gamle jenta som tidligere i år ble utnevnt som UNICEFs første klimaaktivist-ambassadør, har hatt noen travle dager i Madrid. Hun er blant mange barn og unge som deltar på årets klimakonferanse. Det synes hun er et positivt tegn: 

- Jeg har vært på flere Klimatoppmøter før, men det som er så utrolig fint i år er at det er så mange barn og unge. Og sammen er vi sterkere!

Populær ambassadør 

Den norske UNICEF-ambassadøren har fått snakke på flere events med unge klimaaktivster, blitt intervjuet av internasjonal presse og hatt en samtale med presidenten av Klimatoppmøtet, Caroline Schmidt fra Chile. Der fikk hun ros for sitt engasjement og formidlingstalent. 

På scenen sammen med andre unge klimaaktivister, fikk hun fortalt hvorfor hun har engasjert seg for klimaet. 

- Jeg elsker naturen, havet, fuglene, alt rundt oss som nå risikrerer å gå tapt. Derfor kjemper jeg for klimaet, hver eneste dag. 

Hun la også til hvilke krav hun og andre norske, unge klimaaktivister har til den norske regjeringen, og hva hun mener de bør gjøre for å stanse den globale oppvarmingen

- Reduser utslippene med 65% innen 2030, gi 65 milliarder i klimanødhjelp og ikke let etter mer olje. 

STÅ PÅ BARNAS SIDE I KAMPEN MOT KLIMAENDRINGENE!