Utfordringer vi jobber med å løse

  • Raya leker med sin 8 måneder gamle datter Nana. Nana er underernært som følge av sultkatastrofen i Nigeria. Nå er hun på bedringens vei - hun får mat med høyt næringsinnhold på en UNICEF-klinikk.
  • Disse kvinnene henter vann ved ei vannkran i Habbena, Chad. Kranen er UNICEF-støttet, og solcelledrevet. Den gir rent vann fra et rørsystem.
  • GAVENE KOMMER FREM: Her laster frivillige i Indonesia UNICEF-hygienekit av en lastebil. Pakkene inneholder det en familie trenger for å holde god hygiene i en flyktningleir
  • Vaksinering er en av de mest effektive måtene å redusere barnedødelighet. UNICEF står for hver tredje vaksine som gis i verden, som her hvor en gutt blir vaksinert mot meslinger og polio i en flyktningleir på grensen mellom Somalia og Kenya.
  • En gutt sitter mot en vegg dekket av bilder av våpen og militærkjøretøy. På dette transittsenteret for barnesoldater blir de oppfordret til å tegne hva de har opplevd for å uttrykke følelsene sine. Senteret er drevet av CARE og støttet av UNICEF.
  • Ei jente bærer tepper og andre forsyninger hun har fått fra UNICEF i flytningleiren Domiz i Irak. Jenta er fra syria, som de 35.000 andre som bor i leiren.
  • 9 år gamle Charlen bor på gata med familien. Hun selger tomater på markedet. Siden familien er helt avhengig av Charlens inntekt, kan de ikke sende henne på skolen. UNICEF jobber med myndighetene for å gi barn som Charlen en ny mulighet til skolegang.
  • Et småbarn får en bolle ekstra næringsrik risgrøt i landsbyen Naungkalar i Burma. Prosjektet er støttet av UNICEF, og gir helsetjenester, næringsrik mat og annen støtte til barn som er truet av underernæring fordi foreldrene må jobbe lange dager.
  • Maimuna Djau har omskjært 369 jenter i Guniea- Bissau siden hun lærte inngrepet av sin bestemor. Etter å ha mottatt informasjon om skadevirkningene, har hun nå stoppet praksisen, og blitt en talsperson mot omskjæring.

Verdens barn står overfor en rekke utfordringer. Noen av dem kan løses med enkle grep som vaksinasjon og nødhjelp, mens andre er mer sammensatte.

Mange av problemene barn i fattige land møter, er ukjente for oss i vesten. Ingen barn i Norge dør lenger av diaré og meslinger. Barnearbeid og handel med barn er det selvsagt at våre barn ikke skal oppleve. Likevel dør barn av årsaker som lett kan forebygges hver eneste dag. Barn opplever å bli revet bort fra sine familier, og å ikke kunne gå på skolen fordi de må arbeide. 

I UNICEF kjemper vi for at alle barn, verden over, skal få sine rettigheter møtt. I regjeringskorridorer, slumområder, flyktningleirer og avsidesliggende byer gjør vi vårt ytterste for å skape bedre liv for alle verdens barn. Vi forhandler med beslutningstagere, og bygger ikke bare skoler, men også skolesystem. Vi hjelper til med barnas oppvekst – hele veien fra mors mage og ut i voksenlivet.

Du kan lese mer om utfordringene verdens barn står overfor i listen under, og hva du kan gjøre for å være med på å forme fremtiden til et bedre sted.

Unicef