Bli med på UNICEF-lotteriet

Visste du at du kan hjelpe UNICEF samtidig som du får mulighet til å vinne 2 millioner kroner?

UNICEF-lotteriet er et nytt lotteri der hvert eneste lodd du kjøper er med på å hjelpe UNICEFs arbeid. Du kan med andre ord gjøre en god gjerning, samtidig som du har mulighet til å vinne pengepremier på opptil 2 millioner kroner, hver eneste fredag kl. 19.00.

UNICEF har ingen direkte utgifter med lotteriet, da vår samarbeidspartner og lotterioperatør, Lottovate, tar seg av kostnadene.

Det er allerede vunnet 4,5 millioner kroner i UNICEF-lotteriet – blir du vår neste vinner? 😊

Delta nå eller les mer.

Hva er UNICEF-lotteriet?

UNICEF-lotteriet er et nettbasert, ukentlig lotteri. Inntektene UNICEF får fra lotteriet går til vårt arbeid for barn i mer enn 190 land.
Det nye lotteriet er et nettbasert spill som enklest kan sammenliknes med et ordinært lotteri. Selve spillet går ut på at spilleren velger seg en kombinasjon av tall og symboler som symboliserer UNICEFs arbeid rundt i verden. Hver uke trekkes en vinnerkombinasjon av fem tall og et symbol. I snitt gir hvert femte lodd utbetaling, og toppremien er to millioner kroner.


Hvor mye går til UNICEF sitt arbeid for barn?

40 prosent av omsetningen i lotteriet går tilbake til spillerne som premier. De resterende inntektene fordeles mellom UNICEF og driftsselskapet Lottovate. Dette betyr at 30 prosent av omsetningen går direkte til UNICEFs arbeid for barn, mens 30 prosent går til drift, investeringer og markedsføring av lotteriet. Alle kostnader med driften av lotteriet går fra Lottovate sin andel.


Hva koster det for UNICEF å drive lotteriet?

Alle kostnader til drift av lotteriet dekkes av vår partner Lottovate. UNICEF har med andre ord ingen direkte utgifter med lotteriet, og tar heller ingen økonomisk risiko.


Hvem er Lottovate?

UNICEF-lotteriet skal opereres av selskapet Lottovate, som har lang og solid erfaring med lotterier til ideelle formål i flere europeiske land. De er også underleverandør til flere statlige lotterier. De står for den daglige driften av UNICEF-lotteriet, mens hovedinntektene går til UNICEF.


Hvorfor skal UNICEF drive lotteri?

Målet med UNICEF-lotteriet er å skape en viktige inntekter til UNICEFs arbeid.
UNICEF-lotteriet er et snilt og hyggelig spill for de som liker den spenningen som ligger i å delta i et lotteri. Mange bærer på en drøm som kan gå i oppfyllelse dersom de vinner, og gjennom UNICEF-lotteriet kan de kanskje oppfylle både sine egne og andres drømmer. Vi håper at norske spillere vil bidra til å hjelpe enda flere barn i verden.

I Norge er lotteri en forholdsvis ny inntektskilde for hjelpeorganisasjoner, mens i andre land som Nederland og Storbritannia utgjør likende lotterier en viktig inntektskilde for flere hjelpeorganisasjoner. Kulturdepartementet åpnet for endringer i Lotteriloven. Denne endringen innebar at Lotteritilsynet kunne dele ut inntil fem nye lotteriløyver til norske organisasjoner. I mange år var det Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som hadde enerett på lotteri og pengespill i Norge. I 2008 lanserte Røde Kors sitt Pantelotteri, som nå har fått fornyet løyve, og vinteren 2016 fikk UNICEF godkjent sin søknad om å drive lotteri.


Hva er annerledes med UNICEF-Lotteriet og andre lotteri?

Gjennom UNICEF-lotteriet får norske spillere større valgfrihet. Mange ønsker å støtte UNICEFs arbeid for barn og unge både i andre land, og nå kan de støtte en hjertesak samtidig som de har det morsomt.


Hva med spillavhengighet?

En forutsetning for at UNICEF Norge skal kunne drive med og få inntekter fra lotteri, er at det ikke skaper spillavhengighet. Det har vært veldig viktig for oss, og det har også vært et vilkår for å bli godkjent av Lotteritilsynet. Derfor er lotterikonseptet vårt testet for spillavhengighet, og er sammen med vår plan for å forebygge spillavhengighet godkjent av Lotteritilsynet


Når er trekningen og hvordan finner jeg resultatene?

Trekningen skjer 19:00 hver fredag og siste innleveringsfrist er 18:30.
Resultatene finner du her: https://game.uniceflotteriet.no/resultater eller ved å sjekke eposten din (husk å sjekke søppelepost også).


Hvordan spiller jeg?

UNICEFlotteriet.no kjøper du minst én rekke bestående av fem tall og et lykkesymbol.

• Velg fem tall mellom en–ni og ett lykkesymbol
• Alternativt kan du trykke på Tilfeldig rekke-knappen
• Velg hvor mange rekker du vil spille. En enkelt rekke koster 40 kr.
• Betal for dine valgte rekker
• Du er nå med i lotteriet, og du vil motta en e-postbekreftelse for kjøpet ditt


Kontaktinformasjon

UNICEF-lotteriet har et eget, dedikert kundestøtteteam som kan hjelpe deg med alle spørsmål du har angående lotteriet. Kontaktinformasjonen deres finner du her


Unicef