Armer små

Underernæring hos barn

Underernæring hindrer barn i å vokse og utvikle seg som de skal. For små barn fører underernæring fort til død.

  • Et småbarn får en bolle ekstra næringsrik risgrøt i landsbyen Naungkalar i Burma. Prosjektet er støttet av UNICEF, og gir helsetjenester, næringsrik mat og annen støtte til barn som er truet av underernæring fordi foreldrene må jobbe lange dager.
  • Aissatou ammer sin 8 måneder gamle sønn, Amadou. Aissatou har gjennom hele barselperioden fått bistand og veiledning til amming gjennom et UNICEF-støttet sykehus i byen Gao i Mali. Amming er svært viktig for å forebygge at barn blir underernærte.
Hva gjør UNICEF?

Med hele veien

UNICEF samarbeider med myndigheter og lokale hjelpeorganisasjoner. Sammen tar vi et helhetlig grep på utfordringene knyttet til underernæring. Vi er med hele veien, fra forebygging til hurtige tiltak dersom en sultkatastrofe oppstår. Amming av spedbarn er et av de viktigste forebyggingstiltakene mot underernæring. UNICEF jobber iherdig med å spre kunnskap om viktigheten av amming. Vi hjelper til med å innføre regelmessige vektmålinger av små barn, og med å øke helsearbeideres kunnskap om og evne til å gjenkjenne tegn på underernæring.

Fremdeles mye igjen

Svak motstandsevne

I fattige land med matmangel eller svak fordelingspolitikk er det oftest barna som betaler prisen. Underernæring medfører svakere motstandsevne mot smittsomme sykdommer, barna vokser ikke som de skal og den mentale utviklingen stagnerer. Immunforsvaret svekkes og risikoen for infeksjonssykdommer som diaré, lungebetennelse, meslinger og malaria øker.  Fortsatt er det diare og lungebetennelse som tar livet av flest barn på verdensbasis. Mange unernærte barn har også problemer med å delta på skolen

  • En gutt får tablett mot mageorm på en klinikk i den Sentralakfrikanske Republikk. Tabletten inneholder også A-vitamin, og er svært viktig for å forebygge underernæring blant barna.
Hva kan du gjøre?

Gjør en forskjell for underernærte barn!

Ved å kjøpe høyenergikjeks i vår nettbutikk gir du oss muligheten til å hjelpe enda flere underernærte barn. Du kan også støtte vårt langsiktige arbeid med forebygging og behandling av underernæring gjennom å bli UNICEF-fadder.

Unicef