SITUASJONEN I SYRIA

HVORDAN JOBBER UNICEF I SYRIA?

UNICEF er blant svært få organisasjoner som jobber inne i Syria. Sikkerhetssituasjonen er svært vanskelig for hjelpearbeidere, likevel får vi fram nødhjelp til alle deler av landet - både områder kontrollert av regjeringen, opprørsstyrkene og IS.

Dette får vi til fordi vi som en del av FN får partene til forhandlingsbordet, slik at vi får organisert nødhjelpskonvoier som krysser frontlinjene og leverer nødvendige forsyninger. 

Vårt mandat inkluderer ernæring, vaksine, rent vann og sanitærforhold, utdanning og beskyttelse.

En UNICEF ernæringsekspert vurderer barn for underernæring ved å måle overarmen I Ain Issa flyktningeleir, Syria. Foto: UNICEF/Delil Souleiman
i 2017 har
4 800 000
mennesker fått tilgang til rent vann og bedre sanitærforhold gjennom reparasjon, vedlikehold og oppskalering av systemer for vannforsyning.
Flykninger fra Raqqa forlater et barnevennlig område satt opp av UNICEF i Ain Issa i Syra. Mer enn 6600 flyktninger lever her, samtidig som de voldelige kampene i Syria forsetter.

NABOLANDENE UNDER PRESS

Seks millioner mennesker har flyktet fra Syria til nabolandene Jordan, Libanon, Irak, Tyrkia og Egypt. UNICEF har skalert opp innsatsen i disse landene for å kunne ta i mot de mange barna på flukt. Vi jobber også for å gi beskyttelse og sikre rettighetene til de syriske barna som har tatt den farlige reisen til Europa i søken etter en bedre framtid.

Det store antallet flyktninger påvirker også den humanitære situasjonen i vertslandene. Tyrkia er nå hjem for den største flyktningbefolkningen i verden, med nesten tre millioner syrere som lever innenfor landets grenser. I Libanon er hver femte innbygger nå en flyktning fra Syria. 

Mange barn har flyktet alene. De er ekstra utsatt for vold og utnytting. Vi har derfor et sterkt fokus på å sikre at disse barna får den beskyttelsen de trenger, og vi jobber for å gjenforene barn som har kommet bort fra familiene sine.

Revan (nummer to fra venstre) og hennes familie i den tyrkiske flyktningleiren i Hatay. "Jeg drømmer om å bli lege og lære alt jeg kan til mine egne barn". UNICEF/Christopher Herwig
STØTT ARBEIDET VI GJØR I SYRIA

Aktuelt UNICEF Norge

Den verdenskjente norske dansegruppa er blitt utnevnt som amassadører på grunn av sitt engasjement for ungdom.

UNICEF-ambassadør Penelope Lea var på plass under årets Klimatoppmøte i Madrid. Her sto hun på flere store scener for å fremme...

Unicef