Gi en venninnegave som faktisk gjør nytte

Venninner er blant de vanskeligste å kjøpe gaver til. Du får sjelden en ønskeliste å gå etter, og budsjettet er stramt – for det skal jo “bare” være en liten hyggelig oppmerksomhet som viser at du setter pris på henne.

– Jeg elsker å gi gaver til venninnene mine, spesielt hvis jeg har god nok tid til å klekke ut en genial og personlig plan, sier Linn Isaksen fra Oslo.

- Når jeg ikke finner noe gave, blir kriseløsningen ofte et hjemmesnekret gavekort med løfte om en middag eller en hyttetur som aldri blir noe av. Isteden gir det meg bare dårlig samvittighet, sier Linn Isaksen (til høyre).

- Men de gangene det skorter på tid og kreativitet, synes jeg det er sykt stress. Da flyr jeg manisk rundt i butikkene, og ender gjerne opp med å kjøpe en gave som både er dyr og kjedelig.

Mange kjenner seg nok igjen i Linn. Venninner er blant de vanskeligste å kjøpe gaver til: Du får sjelden en ønskeliste å gå etter, og budsjettet er stramt – for det skal jo “bare” være en liten hyggelig oppmerksomhet som viser at du setter pris på henne.

Det som skulle være noe personlig ender ofte med å bli til en gave du kunne gitt til hvem som helst, som nok en håndkrem eller et overpriset duftlys.

Det finnes imidlertid gaver som garantert vil falle i smak – og som gjør mer nytte for seg enn å fylle opp skapene.

BILDE: Linn Isaksen (til høyre) synes det er vanskelig å finne den perfekte gaven til venninner.

VenNinnegave til rett over 100-lappen

Venninner er blant de vanskeligste å kjøpe gaver til. Du får sjelden en ønskeliste å gå etter, og budsjettet er stramt – for det skal jo “bare” være en liten hyggelig oppmerksomhet som viser at du setter pris på henne.

En av de aller fineste gavene du kan gi en eller flere venninner til jul, er et bidrag til noen som virkelig trenger det. I UNICEF tilbyr vi bredt utvalg av julegaver med mening, det vi kaller verdensgaver, og her er det stor sannsynlighet for å finne noe som passer den du skal gi den til.

En av bestselgerne våre er venninnepakken. Den består av 3 såpestykker, to hoppetau, to varme pledd, en ball, og koster 152 kroner. Såpestykkene skal ikke fylle opp dusjen til venninnen din, og hoppetau og pledd skal ikke hope seg opp i boden.

Isteden skal de gis til dem som trenger det aller mest – nemlig barn på flukt.

Vi tar det som en selvfølge at vi har varme gode hus når kulda setter inn. Men tenk på de flyktningene som bor i telt i vinterkulden og stort sett bare har sommerklær. Da er et pledd godt å ha. Et såpestykke kan gjøre mye for verdighet og livskvalitet. Sjansene for sykdom reduseres, og en føler seg ganske enkelt bedre. En ball og et hoppetau står for lek og glede. Pakken inneholder:
- 2 varme fleecepledd
- 3 såpestykker
- Et hoppetau
- En volleyball

OM VERDENSGAVEN "Venninnepakke"

"Venninnepakken" gir barn på flukt en etterlengtet pause i hverdagen. Pakken inneholder to varme pledd, tre såpestykker, et hoppetau og en volleyball.

Ved å gi denne gaven til 152 kroner bidrar du til å gi verdighet og livskvalitet til mennesker på flukt.

Venninnepakken er laget for å dekke flere behov

Det er ikke bare i Norge vinteren er kald. Å finne ly og varme om natten er avgjørende for familier på flukt i katastroferammede områder som Syria og Jemen.

Varme pledd bidrar til å holde barna varme om natten, og vil være en bedre investering enn det skjerfet du kanskje hadde endt med å kjøpe til venninnen din – som antageligvis allerede har et par av dem fra før.

Alle gaver inkluderer julekort  – som kan printes eller sendes digitalt, og du har også mulighet til å skreddersy en julehilsen på kortene.

Privatpersoner eller bedrifter kan raskt og smidig kjøpe verdensgavene via UNICEFs nettbutikk. Verdensgavene fra UNICEF er ikke symbolske gaver, men reelle produkter. Alt du kjøper sendes til barn som trenger det mest.

GAVEN SOM VARMER, REDDER LIV OG SKAPER GLEDE

Det er ikke bare i Norge vinteren er kald. Å finne ly og varme om natten er avgjørende for familier på flukt i katastroferammede områder som Syria og Jemen.

Varme pledd bidrar til å holde barna varme om natten, og vil være en bedre investering enn det skjerfet du kanskje hadde endt med å kjøpe til venninnen din – som antageligvis allerede har et par av dem fra før.

Et varmt pledd er godt å ha når temperaturene synker.

Hoppetauene gjør livet enklere for barn i en traumatisk situasjon

Tauene gir barna mulighet til å utfolde seg fysisk, og oppfordrer til lek. Når barna lever seg inn i leken får de noen verdifulle minutter fri fra virkeligheten, og muligheten til å glemme traumer i noen minutter. Å få bidra til dette må smelte hjertet til enhver venninne.

Såpestykkene er den viktigste delen av pakken, og er spesielt viktig for jenter. Mangelfull hygiene fører ikke bare til at jentene har en større sjanse for å bli alvorlig syke, men også til at de skjemmes og skammer seg over egen kropp.

Selv når barna er på flukt, har flere av dem mulighet til å gå på skole. Men i frykt for å lukte vondt, holder jentene seg ofte unna skolen under menstruasjonen. De isoleres, og mister mange nødvendige og gledesfylte skoledager. Her kan det å gi bort et såpestykke utgjøre en helt vesentlig forskjell.

Det er en gave med mening, som venninnen din trolig kommer til å huske – og som antagelig også får henne til å sette ekstra stor pris på alle produktene hun selv har i dusjen.

Et viktig bidrag

Verdensgavene fra UNICEF er ikke symbolske gaver, men faktiske produkter som blir sendt dit det trengs mest. Venninnegaven er et godt eksempel på hvor mye større nytte gavene dine kan gjøre andre steder i verden, enn i en skuff hos venninnen din.

Gi en gave med mening

terapeutisk melk

En næringsrik, terapeutisk melk som hjelper underernærte barn å komme seg på beina igjen.

276 kr

Verdighetspakke

Å kunne vaske seg, pusse tenner og børste håret gjør en enorm forskjell for en familie på flukt.

350 kr

VARME KLÆR TIL BARN PÅ FLUKT

Vinteren er streng i Syria og nabolandene. Gaven inneholder varme vinterklær til barna.

368 kr

FÅ MER GAVE-INSPIRASJON: