Fadder v4 always on

BLI FADDER

Et kappløp med tiden

Antall barn i nød skyter i været. Koronapandemien har gjort sårbare barn enda mer sårbare. Nå står barnerettigheter som liv, helse, utdanning og beskyttelse i fare.

Som fadder sørger du for at vi kan nå barna som nå rammes ekstra hardt med livreddende hjelp og beskyttelse som rent vann og ernæring, medisiner og helsehjelp. Sammen sørger vi for at barna får fortsette på skolen, og at de som mister sine foresatte til koronaviruset, blir tatt hånd om.

SLIK RAMMER KORONAPANDEMIEN BARNA

Vi har ingen tid å miste. Uten nødvendig økonomisk støtte og livreddende bistand, står ytterligere 6000 barn under fem år - det tilsvarer 4 hver dag - i fare for å dø av koronapandemiens ringvirkninger.

Mange utsatte barn og barnefamilier i flyktningleirene og i fattige land lever tett. Flere har nedsatt immunforsvar på grunn av underliggende sykdommer og mangler selv den enklest form for smittevern som vann og såpe.
Strenge reiserestriksjoner har stanset flere matforsyninger- og vaksinekampanjer, inkludert mot polio og meslinger. Mange mister sin inntekt og har nå ikke penger til å kjøpe det lille som finnes av mat.

310 millioner skolebarn er avhengige av skolen - også som en kilde til daglig ernæring og varsling av overgrep. De som står utenfor skolen i en lengre periode står i fare for å aldri å komme tilbake.  

BARN I LIVSFARE

Lille Nour på 9 måneder er akutt underernært, og er i livsfare. Heldigvis har vi nådd frem til henne, og hun er på bedringens vei.

Barn som henne rammes ekstra hardt under pandemien, og de trenger hjelp nå. For barn som lider av akutt underernæring, kan nødmat for 250 kroner være nok til å redde et liv.

Som fadder hjelper du oss hele tiden å nå de aller mest sårbare barna.

DETTE GÅR DIN STØTTE TIL

Vi vet hvor barna som nå rammes ekstra hardt er. Vi vet hvordan vi kan hjelpe dem. Din støtte bidrar til at vi kan levere livsviktig mat og vann til de som trenger det mest. Vi kan sette livreddende vaksiner mot dødelige sykdommer. Vi kan hjelpe barna som havner utenfor skolesystemet, vi kan beskytte de som føler seg utrygge og står igjen uten omsorgspersoner. For å få det til er vi avhengige av din økonomiske støtte.

Slik sikrer vi at din støtte hjelper flest mulig barn

- UNICEF har verdens største humanitære bistandslager. Herfra sendes viktige forsyninger til land og samfunn som kjemper mot viruset. Din støtte hjelper oss i arbeidet med å sende forsyninger dit det trengs mest.

- Fordi vi kjøper nødvendig utstyr strategisk og i større mengder, holder vi kostnadene lave slik at din støtte hjelper hjelper flest mulig barn.

- UNICEF jobber aldri alene. Vi ble grunnlagt på solidaritet. Det er der du og enhver regjering, partner og virksomhet som deler vårt engasjement for barns rettigheter kommer inn. La oss bygge en verden der barn rettigheter og muligheter står i fokus. Sammen!

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg bli UNICEF-fadder?

Som UNICEF-fadder er du fast giver. Du sørger for at barn over hele verden får langsiktig og forutsigbar støtte. Ditt bidrag er derfor utrolig viktig for å komme nærmere en verden der alle barns rettigheter er oppfylt. Les mer på Hvorfor UNICEF.


Hva koster fadderskapet?

Det er opp til deg å velge hvor mye du har lyst til å bidra med hver måned. Velg et av våre foreslåtte beløp, eller fyll inn et beløp som passer deg bedre i det blanke feltet. 


Hva skjer når jeg melder meg inn?

Etter at du har meldt deg inn mottar du en hyggelig velkomstpakke fra UNICEF med nyttig informasjon. Donasjonen trekkes automatisk med avtalegiro i nettbanken, slik at du ikke trenger å foreta deg noe. 


Er det bindingstid?

Det er ikke bindingstid på fadderskapet og du kan si opp når du ønsker. For spørsmål ta kontakt med Giverservice på mail [email protected] eller tlf: 24 14 51 00 


Får jeg skattefradrag?

Ja! Både privatpersoner og bedrifter har rett til skattefradrag på beløp mellom 500 og 500 000 kroner per år. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere ditt fødselsnummer hos oss, så vil du automatisk få fradrag på skattekortet.


Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn og vi investerer 22 kroner for å generere større inntekter til barna. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen. du kan lese mer om hvordan vi bruker pengene på denne siden.


Fant du ikke det du lette etter? Her finner du flere ofte stilte spørsmål.

LES MER OM