Klimaendringer rammer barna hardest

NEW YORK, mai 2019 - Den kraftigen syklon “Fani’ som rammet i slutten av april og “Idai’ som nylig som rammet Mosambik burde være en viktig påminnelse til alle verdensledere på alvoret ekstreme værforhold utgjør i barns liv! Redningsarbeidet pågår fortsatt for fullt.

 


Vi er vitne til en bekymringsfull trend

"Dette er ikke noe som vanlig. Barna er de som blir hardest rammet av disse katastrofene," sa Gautam Narasimhan, UNICEFs seniorrådgiver for klimaendringer. Klimaendringene er knyttet til stigende havnivåer og økningen i nedbør knyttet til sykloner og forårsaker enorme ødeleggelser i både kystnære- og innlandsområder. Tusenvis av barn rammes av dødelige sykdommer som kolera og malaria, drukning, underernæring som et resultat av redusert landbruksproduksjon og psykisk traumer. Samtidig vil familier og lokalsamfunn bruke lenger tid til å tilpasse seg klimaendringer.

UNICEF arbeider for å dempe den langsiktige skadevirkningen av ekstreme værforhold, blant annet ved å designe vannsystemer som tåler sykloner og saltvannsforurensning. Vi bidrar i beredskapsøvelser og utvikler samfunnssystemer i risikobegrensede område samt forhåndslagrer større nødhjelpsforsyninger. Som SMS-livredder er du med oss og kjemper for barna.

Takk for at du bruker mobilen din til å redde barns liv.

Rekrutter en venn!

Har du lyst til å dele gleden av å være SMS Livredder med andre? Anbefal venner og bekjente til å bli SMS Livredder!
Dette gjør de enkelt ved å sende SMSkodeord "LEV" til 2040.

På lik linje som deg, vil de få en SMSoppdatering hver eneste måned som forteller hva pengene har gått til. Takk for at dere er med å skaper varige endringer for barn!

 

 

 

Slik bruker UNICEF mobil til å redde liv

Mange steder er det mobile nettverket bedre utbygd enn det lokale veinettet, og i flere land er mobiltjenestene blant verdens mest avanserte. For eksempel kan man raskt få livreddende svar på blodprøver og utføre enkle, men nyskapende tjenester, f.eks gjennom bruk av Rapid SMS.

 

Se hvordan Rapid SMS beskytter barn mot malaria i Afrika

 

Se hvordan mobilen bidrar til seksualundervisning

 

Se hvordan mobilen kan hjelpe barn med å gjenforenes med familiene sine

 

DU ER IKKE ALENE OM Å BRY DEG

 

Katy Perry

 

Shakira

 

Abba

 

Shakira

 

John Lennon

 

Beyonce

 

Robbie WIlliams

 

Liam Neeson

Unicef