Månedens SMS:
7 år med krig i Syria

Etter syv år med krig står Syria overfor den største humanitære krisen i verden siden andre verdenskrig. I tillegg til alle som skades for livet er det store psykososiale behov. Barna mister mye av sin opplevelse av mestring og selvfølelse. Fremdeles får vi ut hjelp både til barn inne i Syria og de som har flyktet ut av landet.
Som SMS Livredder kjemper du på barnas side sammen med UNICEF - mens krigen raser videre.

Se film:
 

SITUASJONEN pr. mars 2018: 12 millioner mennesker er på flukt. 1,5 millioner mennesker er skadd for livet, 86.000 mennesker har fått amputert ett eller flere lem. Det siste året har vært det dødeligste for Syrias barn, med 50 prosent flere krigsdrepte barn enn året før. 2018 har begynt minst like ille. Så langt i år har over 1000 barn blitt skadd eller lemlestet i krigshandlingene. I Øst-Ghouta og tusenvis av sivile på flukt fra den kurdiske byen Afrin i Nord-Syria, der tyrkisk-støttede opprørere fortsetter å rykke fram i området. Steder som skulle være trygge fristeder sprenges fortsatt i stykker: Skoler, sykehus, lekeplasser og hjem. Alvorlige menneskerettsbrudd skjer daglig.

UNICEF har vært på plass inne i Syria siden starten for 7 år siden og når fortsatt ut med nødhjelp og livsnødvendige tjenester til syriske familier. Vi jobber kontinuerlig for å minimere skadevirkningene krigen har på barna. Vi jobber med livreddende temaer som beskyttelse, helse, ernæring, vaksine og rent vann, og tar spesielt hensyn til barn med spesialbehov for alt fra rullestoler til proteser og tilrettelagt undervisning.

Bli SMS Livredder
100,- /mnd

 
             

Hva går det ut på?

Alt som kreves for at du kan bli en SMS Livredder, er at du har mobiltelefon og er over 18 år.

Du behøver ikke å foreta deg noen ting.

Hver måned vil du motta en ny melding med dagsaktuelle eksempler på hva din SMS bidrar til.

Du kan melde deg av når du vil.

 

 

 

Slik bruker UNICEF mobil til å redde liv

Mange steder er det mobile nettverket bedre utbygd enn det lokale veinettet, og i flere land er mobiltjenestene blant verdens mest avanserte. For eksempel kan man raskt få livreddende svar på blodprøver og utføre enkle, men nyskapende tjenester, f.eks gjennom bruk av Rapid SMS.

 

Se hvordan Rapid SMS beskytter barn mot malaria i Afrika

 

Se hvordan mobilen bidrar til seksualundervisning

 

Se hvordan mobilen kan hjelpe barn med å gjenforenes med familiene sine

 

DU ER IKKE ALENE OM Å BRY DEG

 

Katy Perry

 

Shakira

 

Abba

 

Shakira

 

John Lennon

 

Beyonce

 

Robbie WIlliams

 

Liam Neeson

Unicef