IKEA

  • IKEA logo
    IKEA og UNICEF sitt samarbeid for å fremme barns rettigheter, helse, oppvekst og utvikling startet i India for mer enn ti år siden.
  • Yngvill Ofstad, prosjektleder for bærekraft i IKEA, i Sør-Afrika for å oppleve hva innsatsen deres betyr for barns skolegang og framtidsutsikter.
    Personlige møter: Yngvill Ofstad, prosjektleder for bærekraft i IKEA, møtte barn som har fått et nytt skoletilbud i Sør-Afrika. – Jeg bruker mye av arbeidstiden på å kommunisere UNICEF-samarbeidet, forteller Yngvill.

Det er millioner av grunner til å være stolt av samarbeidet mellom IKEA og UNICEF

– Ved å tenke langsiktig og samarbeide med UNICEF gir vi håp til mange millioner familier, sier Per Heggenes, som er administrerende direktør for IKEA Foundation.

UNICEF og IKEA har jobbet sammen i en årrekke for å skape en bedre fremtid for barn over hele verden. IKEA og UNICEF sitt samarbeid for å fremme barns rettigheter, helse, oppvekst og utvikling startet i India for mer enn ti år siden.  Bare i løpet av de første ti årene bidro IKEA Foundation med over 100 millioner euro til UNICEFs arbeid i landet.

Samarbeidet startet med en banebrytende kampanje for å fremme barns rettigheter i teppebeltet i Indias mest folkerike delstat Uttar Pradesh. Kampanjen var så vellykket at etter hvert ble samarbeidet utvidet til å omfatte prosjekter mot barnearbeid også i 15 andre delstater.

– IKEAs ledelse har skapt varige forbedringer i livene til barn rundt om i verden, sier UNICEFs øverste sjef, Anthony Lake. Flere barn får den ernæringen de trenger, flere barn har tilgang til rent vann og bedre sanitære forhold, og flere barn går på skole i stedet for å bli utnyttet i illegalt arbeid. Vi ser frem til fortsettelsen på vårt langsiktige samarbeid med IKEA Foundation, sier Anthony Lake.

Gjennom egne aktiviteter på varehusene skapes engasjement og støtte for UNICEF blant kunder og ansatte.

– Det gir meg mye å jobbe med kampanjer som kundene våre liker og som samtidig hjelper barn. For oss som jobber her er det dessuten meningsfylt å samle oss om en viktig sak og gjøre en felles innsats. Samarbeidet med UNICEF er blitt en del av vår identitet. Når også kundene gir hyggelige tilbakemeldinger på det vi gjør for UNICEF, blir jeg ekstra stolt, forteller Anna Gran, IKEA Slependen.

Anna Gran, IKEA Slependen, på felttur med UNICEF og IKEA til India i 2011.
Anna Gran, IKEA Slependen, på felttur med UNICEF og IKEA til India i 2011.

 

Siden 2003 har IKEA gjennomført sin årlige kosedyrkampanje, der én euro per solgte kosedyr går til skoleprosjekter i utviklingsland. Dette har gitt millioner av barn et godt utdanningstilbud.

– Jeg er stolt over det arbeidet IKEA gjør for de mange mennesker, som definitivt lever ut en annen hverdag enn oss. Kosedyr- og LED-kampanjene er viktige bidrag i kampen mot fattigdom. Sammen gjør vi en forskjell!, sier Yngvill Ofstad, prosjektleder for bærekraft i IKEA. Du kan høre henne fortelle mer om samrbeidet IKEA og UNICEF i filmen som du ser her.

Les mer om IKEA.

Unicef