Du er her:

Unicef

IKEA

74 millioner grunner til å feire

I ti år har UNICEF og IKEA jobbet sammen for å skape en bedre fremtid for seg selv og familiene sine. Det hele startet i India, hvor 74 millioner barn nå har fått sikret sine rettigheter.

I dag feirer IKEA og UNICEF sitt samarbeid for å fremme barns rettigheter, helse, oppvekst og utvikling. Det hele startet i India for ti år siden, og møbelgigantens stiftelse for utvikling, IKEA Foundation, har siden da bidratt med over 100 millioner euro til UNICEFs arbeid i landet.

– IKEAs ledelse har skapt varige forbedringer i livene til barn rundt om i verden, sier UNICEFs øverste sjef, Anthony Lake. 

– Flere barn får den ernæringen de trenger for å få en god oppvekst, flere barn har tilgang til rent vann og bedre sanitære forhold, og flere barn går på skole i stedet for å bli utnyttet i illegalt arbeid.

UNICEF ser frem til de neste ti årene i dette enestående samarbeidet med IKEA.

Samarbeidet startet med en banebrytende kampanje for å fremme barns rettigheter i teppebeltet i Indias mest folkerike delstat Uttar Pradesh. Dette var så vellykket at de siste seks årene har samarbeidet blitt utvidet til å omfatte prosjekter mot barnearbeid også i andre delstater, og i dag omfatter det 15 delstater hvor 28 millioner barn arbeider.

– Gjennom det siste tiårets samarbeid og vårt bidrag på til nå over 100 millioner euro til UNICEFs prosjekter i India har vi gitt mer enn 74 millioner barn nye muligheter, forklarer Per Heggenes, som er administrerende direktør for IKEA Foundation.

– Ved å tenke langsiktig og samarbeide med UNICEF gir vi håp til mange millioner familier.

I løpet av de ti årene samarbeidet har vart, har man oppnådd en rekke viktige resultater for barn. Blant annet har 32 millioner mennesker har fått toaletter og to tredjedeler av alle skoler fått toaletter, bedre drikkevann og mulighet for håndvask. 2,1 millioner kvinner har lært om fordelen ved å amme, og barn på 13 120 skoler har fått nyutdannede lærere og et bedre pensum. I tillegg har 370 000 barn har blitt undersøkt med tanke på feilernæring, og 56 500 av dem fått behandling.

Les mer om IKEA.