Du er her:

Unicef

Cubus

Et viktig samarbeid

Gjennom flere år som engasjert UNICEF-partner, har Cubus bidratt til å skape formidable resultater for barn. Særlig er Cubus opptatt av å gi et tilbud til utsatte gatebarn i Bangladesh.

Cubus er en av Skandinavias ledende motekjeder med klær til barn, kvinner og menn. Kjeden har mer enn 300 butikker i seks land og er tilknyttet norske Varner-Gruppen.

Støtter beskyttelse av barn

Én del av Cubus’ årlige økonomiske støtte går til UNICEFs verdensomspennende arbeid for barn, mens den andre delen er øremerket arbeidet for å beskytte barn i Bangladesh. Dette er et land som står Cubus nært, siden mange av leverandørene holder til her. I Bangladesh må nesten fem millioner barn mellom 5 og 14 år jobbe istedenfor å gå på skolen, og mange lever på gaten uten trygghet i livet. Cubus bidrar både til tilbud som drop-in sentre, gateskoler og helsetjenester for gatebarn, samt mer forebyggende tiltak for å få myndighetene til å prioritere barn.

Omfattende samarbeid

Cubus og UNICEF inngikk et samarbeid i 2006, og samarbeidet omfatter også Sverige. I 2011 engasjerte Cubus seg dessuten i et UNICEF-prosjekt på Cuba, og har også vært partner i UNICEF Norges store fadderaksjoner i 2010 og 2012.

Marked og kunder stiller krav

Samtidig som UNICEF gir anledning til å bidra på flere arenaer, er samfunnsansvar blitt en integrert del av Cubus.

– Vi er del av en enorm, internasjonal industri. Likevel er det fullt mulig å integrere en etisk og samfunnsmessig dimensjon i forretningsvirksomheten. Man må erverve kunnskap, inngå konstruktive samarbeid og tenke langsiktig, sier Marius Varner, administrerende direktør i Cubus.

– UNICEF har verdifull kompetanse

– Et samarbeid med UNICEF er viktig for oss. De har en kompetanse som vi ikke har, og de har dialog og samarbeid med myndigheter og feltarbeidere i utviklingsland som vi bare kan drømme om, sier Marius Varner.

Les mer om Cubus