Fra Nordkapp til Bangui: Olaf Tufte gir "71 grader nord"-premie til Sentralafrika

  • olaf_tufte_71_grader_nord.jpg

    Olaf Tufte vant kappløpet til Nordkapp i 71 grader nord. Premien på 200 000 kroner gir han til kampanjen "Fyll et fly", og håper å inspirere flere til å bli med på dugnaden for barn i det borgerkrigsherjede landet. Foto: TVNorge

71 grader nord-kjendisen vant kappløpet til Nordkapp, men premien sender han til Afrika 

Norges tøffeste kjendis, dobbelt OL-mester og verdensmester Olaf Tufte har bestemt seg for å gi hele premiepotten fra 71 grader Nord til UNICEFs kampanje ”Fyll et fly”. Premien på 200 000 kroner skal gå til nødhjelp til barn i Den sentralafrikanske republikk.

- Jeg ønsket å la pengepremien komme til nytte i en av verdens glemte konflikter. Borgerkrigen i Den sentralafrikanske republikk har gått under radaren hos folk flest, og gjennom ”Fyll et fly”-kampanjen har vi fått en unik mulighet til å bidra, sier Tufte.

28. oktober skal UNICEF i samarbeid med Norwegian sende et fly til Den sentralafrikanske republikk.

Flyselskapet har satt opp en spesialflygning til det borgerkrigsherjede landet, og inviterer Norges befolkning til å være med å fylle det med livsviktig nødhjelp som medisiner og medisinsk utstyr, jordmorutstyr og malarianett. Hele flyet blir fullastet, fra bagasjerommet til hyllene og rommet mellom setene i kabinen.

- Mer enn to millioner barn er berørt av konflikten, og én million mennesker er drevet på flukt. Vi er derfor takknemlige for Tuftes bidrag til vårt arbeid. Vi håper dette vil inspirere flere til å bli med på dugnaden ”Fyll et fly”, slik at vi kan nå enda flere barn som lider i konflikten, sier Bernt G Apeland, generalsekretær i UNICEF.

En million mennesker er på flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest elementære for å overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er nådeløs, og barna blir ikke spart. Over to millioner barn har behov for hjelp.

Les mer om "Fyll et fly" her

 

For mer informasjon og kommentarer kontakt kommunikasjonsrådgiver

Truls Brekke, Mob: 95107878 E-post: truls.brekke@unicef.no

 

trulss bilde

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

Minst 6000 barnesoldater skal løslates umiddelbart

Målrettede angrep på barn

Når barn blir soldater

Unicef